×
×

Stel uw klanten van uw webshop gerust met een keurmerk

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren16/12/2015

Stel uw klanten van uw webshop gerust met een keurmerk
Er bestaan heel wat keurmerken en labels voor e-commerce-websites. Maar welke zijn betrouwbaar en vormen een meerwaarde voor u en uw klanten? En hoe komt u er aan? Dat leggen we uit in dit artikel.

Om klanten meer vertrouwen te geven in internetwinkelen werden in ons land al verschillende labels en keurmerken ontwikkeld. Zulk een label is zeker een commerciële troef voor uw webshop, omdat het aantoont dat u de bijhorende gedragscode onderschrijft en de geldende regels rond betalingen, leveringen, reclame en klachtenafhandeling volgt. Voor uw klanten is het een bewijs dat u eerlijk zaken doet en klantgericht denkt, waardoor ze met een gerust hart bij u kunnen shoppen. Maar het ene label is het andere niet. We lijsten de belangrijkste betrouwbare labels in België hier op. 

BeCommerce-label

Het BeCommerce-label bestaat al zowat tien jaar en werd ontwikkeld door de gelijknamige Belgische vakvereniging voor e-commercebedrijven. Bij het label hoort een gedragscode die de winkels moeten volgen. Daarnaast worden de shops ook gecertificeerd door het onafhankelijke Bureau Veritas. Het certificaat biedt de consument zekerheid over bijvoorbeeld veiligheid en privacy, veilig betalen en de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Om lid te worden van BeCommerce en het label te verkrijgen, moet u online een aanvraag indienen

Unizo E-commerce-label

Om het label van Unizo te verkrijgen, moeten webshops een grondige juridische screening ondergaan door een extern advocatenkantoor. Ze worden daarbij door de zelfstandigenorganisatie begeleid tot alles goed zit. De webshops worden ook jaarlijks gecontroleerd om te kijken of ze in orde zijn met alle nieuwe wetgeving. Het aanvraagformulier voor dit keurmerk kunt u hier invullen. Let wel: het Unizo-label voor webshops kunt u enkel aanvragen als al lid bent van Unizo of als u van plan bent om dit te worden.  

Safeshops-label

Safeshops is een vrij recent initiatief dat werd opgestart door een aantal grote webwinkels (o.a. Coolblue, Sunwebs en Vente-Exclusive). Achter het label zit een uitgebreid proces van onafhankelijke certificering dat geïnspireerd is op de Nederlandse Thuiswinkel Waarborg. Er wordt onder meer nagekeken of de webwinkel aan alle wettelijke vereisten voldoet (bijvoorbeeld op het vlak van waarborgen of recht op teruggave). Daarnaast moet ook gedragscode rond marketing van de Belgian Direct Marketing Association onderschreven worden. Die regelt bijvoorbeeld het deugdelijk gebruik van communicatie en marketing. Ook het Safeshops-label is online aan te vragen

Meer nieuws over:

  • ecommerce
  • UNIZO
  • Proximus TV

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar