×
×

4 tips om uw smartphone naar uw hand te zetten

door Proximus Bizz teamWist je dat…25/10/2016

4 tips om uw smartphone naar uw hand te zetten
Telkens een geluidje als u een Facebook-bericht ontvangt, een batterij die traag oplaadt, ongewenste reclameboodschappen … Soms kan een smartphone wel eens vervelend doen. Met deze 4 handige en minder voor de hand liggende instellingen doet uw smartphone precies wat u zelf wil.

 1. Meldingen instellen

  Natuurlijk gebruikt u graag Facebook, Instagram en Twitter, maar bij elke nieuwe tweet of post een geluidje horen gaat op den duur wel vervelen. Gelukkig kan u dit per programma apart in- of uitschakelen. Op de iPhone gaat u naar ‘Instellingen’ en ‘Berichtgeving’. Hier stelt u voor elke app apart in of u geluiden wil horen en hoe notificaties binnenkomen. Op een Android-apparaat gaat u in ‘Instellingen’ naar ‘Geluid en Meldingen’ en dan naar ‘App-meldingen’. Ook hier blokkeert u per app dat er meldingen binnenkomen.

 2. Een platte batterij sneller opladen

  Een kleine, maar fijne tip voor wanneer u een platte batterij heeft en deze zo snel mogelijk weer wil opladen: zet uw telefoon in vliegtuigstand terwijl u hem in het stopcontact steekt. Toegegeven, u ontvangt dan geen oproepen en u kan niet op het internet surfen, maar door alle verbindingen af te sluiten, laadt uw telefoon wel een stukje sneller op. Op de iPhone komt u in vliegtuigstand door naar boven te vegen en op het vliegtuigicoontje te drukken. Op een Android door net omgekeerd van boven naar beneden te vegen en daar op het vliegtuigje te drukken. Niet vergeten de vliegtuigstand weer uit te zetten als uw batterij vol is! 

 3. Reclame-tracking uitschakelen

  Heel wat apps op uw smartphone spelen persoonlijke gegevens door aan derde partijen zodat ze u “gepersonaliseerde” advertenties aanbieden. Ziet u dat liever niet gebeuren? In de Instellingen van een iPhone gaat u naar ‘Privacy’ en daarna ‘Reclame’ (helemaal onderaan). Klik op ‘Stel Reclame-ID opnieuw in’ en zet het schuifje ‘Beperk reclametracking’ op Aan’. Op een Android-telefoon gaat u naar ‘Instellingen’, dan ‘Google’ en ‘Advertenties’. Tik op ‘Advertentie-ID resetten’. Daarna zorgt u dat ‘Afmelden voor personalisatie van advertenties’ aangevinkt is. 

 4. Schermverlichting aanpassen

  Het scherm van uw telefoon staat standaard meestal op maximale helderheid ingesteld. Dat is handig als u uw telefoon in direct zonlicht wil gebruiken, maar het is wel vermoeiend voor uw ogen wanneer u bijvoorbeeld in een verduisterde kamer bent (uw slaapkamer bijvoorbeeld). De verlichting van uw scherm is ook een echte batterijvreter. Beter is het daarom om de helderheid wat lager te zetten en/of om uw telefoon zelf de juiste helderheid te laten kiezen. Op een iPhone gaat u daarvoor naar ‘Instellingen’ en daarna ‘Beeldscherm en helderheid’. Hier stelt u met de schuiver de helderheid in. Vink dan meteen ook ‘Pas automatisch aan’ aan. Bij Android verschillen de precieze termen alweer van fabrikant tot fabrikant, maar ook hier kan u in de ‘Instellingen’ aanpassen. 

Meer handige tips & tricks voor gsm’s en tablets vindt u hier.

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar