×
×

Laat u inspireren

Nieuws filtering op :

4 handigheidjes om goed bereikbaar te zijn op uw smartphone

Laat u inspirerendoor Ann en Matthias13/10/2016

Als zelfstandige bent u best altijd bereikbaar op uw gsm. Of soms juist niet, bijvoorbeeld wanneer u een belangrijke presentatie geeft. Om te voorkomen dat u opdrachten misloopt of gestoord wordt op een ongepast moment, zetten we 4 handige instellingen voor oproepen op uw smartphone op een rijtje.

 1. Rinkeltijd aanpassen

  Bent u altijd nét te laat met het opnemen van uw gsm? Of rinkelt hij net altijd te lang? Dan kan u eenvoudigweg de rinkeltijd zélf aanpassen. Toets daarvoor
  **61*+32475151516**AantalSeconden# in en druk op de beltoets. In de plaats van ‘Aantal Seconden’ vult u een waarde in van 5, 10, 15, 20, 25 of 30. Wil u bijvoorbeeld 20 seconden beltijd voor de voicemail aanspringt? Dan toetst u **61*+32475151516**20#. 

 2. Onmiddellijk naar voicemail

  Wil u oproepen onmiddellijk naar de voicemail doorschakelen, zonder dat uw telefoon rinkelt? Typ **21*Telefoonnummer# en druk op de beltoets. In de plaats van Telefoonnummer vult u het nummer in waarnaar u uw oproepen wil doorschakelen, bijvoorbeeld **21*+32475123456#. Om dit te deactiveren, typ ##21# en druk op de beltoets.

 3. Oproepen beantwoorden met een snelle sms

  Heeft u geen tijd om een oproep aan te nemen, maar wil u uw correspondent wel laten weten dat u zijn oproep gezien heeft? Dan kan u de oproep weigeren door een ‘snelle sms’ te sturen. Bijvoorbeeld: “Ik kan nu niet antwoorden” of “Ik zit achter het stuur”. Wanneer u een oproep binnenkrijgt op een Android-telefoon drukt u niet op het groene telefoontje, maar op het sms-icoontje. Waar dat precies staat, verschilt wel van merk tot merk. Bij een Samsung moet u dan bijvoorbeeld omhoog vegen. Op een Sony-gsm drukt u op ‘Antwoordopties’. Daarna kiest u de sms-boodschap die u wil verzenden. Op een iPhone drukt u op het icoontje ‘Bericht’ om een tekst te kiezen. Die teksten past u in de Instellingen van uw telefoon trouwens ook zelf aan. 

 4. Uitzonderingen op Niet Storen

  We begrijpen het: af en toe wil u ook weleens niet gestoord worden en zet u uw telefoon in de ‘Niet Storen’-stand. Wist u dat u hierop uitzonderingen kan maken en toch bepaalde telefoontjes kan doorlaten? Bij de iPhone gaat u hiervoor naar ‘Instellingen’, tik dan op ‘Niet Storen’ en tenslotte op ‘Sta oproepen toe van’. Hier kiest u om toch bereikbaar te blijven voor contacten die in uw ‘Favorieten’ staan. Op een Android-gsm veegt u van boven naar beneden en drukt u op ‘Niet Storen’, kies voor ‘Alleen Prioriteit’ en enkel de bellers, herinneringen, alarmen en afspraken die u kiest komen dan door.

Meer handige tips & tricks voor gsm’s en tablets vindt u hier.

img-Ann en Matthias

Ann en Matthias

Wij zijn Ann en Matthias, Bizz Experts bij Proximus.

Een vraag of verzoek over telecom? Daar helpen we u graag mee. Spring eens binnen bij ons of bij een van onze 400 collega’s in een Proximus Center in uw buurt. Of maak hier een afspraak.
Tot binnenkort.

Wij zijn Ann en Matthias, Bizz Experts bij Proximus.

Een vraag of verzoek over telecom? Daar helpen we u graag mee. Spring eens binnen bij ons of bij een van onze 400 collega’s in een Proximus Center in uw buurt. Of maak hier een afspraak.
Tot binnenkort.


Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Contact