×
×

4 Voordelen van de elektronische factuur

door Ann en MatthiasLaat je inspireren09/11/2016

4 Voordelen van de elektronische factuur
Sinds enkele jaren is er op wettelijk vlak geen enkel onderscheid meer tussen elektronische en papieren facturen. Met elektronische facturen te werken is niet verplicht, maar het brengt wel een aantal onmiskenbare voordelen met zich mee. Hoe werkt een en ander en wat zijn die voordelen precies? Dat leggen we u graag uit.

Snel

Elektronisch factureren is een pak sneller. De facturen komen binnen per e-mail, via een serviceprovider (zoals Zoomit of Doccle) of zelfs rechtstreeks in uw boekhoudsoftware. Het is perfect mogelijk om in- en uitgaande elektronische facturen automatisch in uw boekhoudingsoftware te verwerken. Dit werkt een stuk sneller en comfortabeler. Wanneer beide partijen (verzender en ontvanger) via software werken, komt er zelfs bijna geen handwerk meer aan te pas. Gedaan dus met het overtypen van gegevens en bedragen. Al die gewonnen tijd kan u inzetten voor waar ondernemen echt om draait: groeien en innoveren!

Voordelig

De digitale werkwijze brengt ook een mooie besparing met zich mee. Niet enkel aan postzegels, papier en enveloppen. Ook aan indirecte of verborgen kosten: u bespaart geld en tijd die u of uw medewerkers anders besteden aan het overtypen van facturen, opzoeken en matchen van documenten, goedkeuren van facturen en archiveren. Hoeveel die besparing precies bedraagt, is voor elk bedrijf anders. Het hangt er van af hoeveel facturen u verstuurt en ontvangt, hoe ver de IT al in uw bedrijf is doorgedrongen en hoeveel tijd u bespaart op het aantal dagen dat er uitstaande facturen van klanten openstaan.

Zekerder

Elektronisch factureren is een stuk betrouwbaarder dan op papier. De risico’s op vergissingen zijn een stuk kleiner. Veel boekhoudpakketten controleren automatisch de handelsdocumenten die bij een factuur horen, zoals bestelbonnen en leveringsnota’s. Op die manier bent u honderd procent zeker dat alles juist is. En omdat er ook geen facturen meer manueel moeten ingebracht worden, zijn ook fouten bij het overtikken uitgesloten.

Groener

Last but not least: elektronische facturen zijn gewoonweg een stuk duurzamer dan hun papieren broertjes. In ons land worden er nog grosso modo een miljard facturen per jaar verstuurd. Grote bedrijven houden soms tot wel vijf of zes kopieën van facturen bij, in verschillende afdelingen. De besparing in papier en dus bomen is gigantisch. En dan hebben we het nog niet eens over alle transportkosten en de bijhorende CO2-uitstoot om die papieren facturen tot bij de bestemmeling te brengen.
 
Bent u overtuigd? Uiteraard kan u ook uw Proximus-facturen via elektronische weg toegestuurd krijgen. Klik hier om deze mogelijkheid te activeren. 

Meer nieuws over:

  • elektronische factuur
  • MyProximus

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar