×
×

4 dingen die 5G voor uw bedrijf kan betekenen

door Ann en MatthiasWist je dat…21/03/2017

4 dingen die 5G voor uw bedrijf kan betekenen
Hoewel de lancering van 5G nog niet voor morgen is, is één ding al duidelijk: deze nieuwe technologie zal de manier waarop bedrijven werken, flink dooreenschudden. Lees even mee!

5G vs. 4G

Laten we, voor we in dieper ingaan op wat 5G allemaal mogelijk maakt, nog snel even uitleggen hoe deze standaard verschilt van het huidige 4G. De meest voor de hand liggende troef die 5G biedt, zijn de veel hogere datasnelheden. De commerciële introductie van 5G zal waarschijnlijk niet voor 2020 plaatsvinden, maar nu al worden bij tests snelheden gehaald rond de 70 gigabit per seconde. Dat is zowat honderd keer sneller dan wat met 4G mogelijk is. 

Maar niet alleen de snelheid ligt hoger, er zullen ook veel meer gebruikers via 5G kunnen verbinden op dezelfde mast, die zullen allemaal veel meer data tegelijk kunnen versturen en het batterijverbruik van hun gsm zal daarbij lager liggen dan nu.

Nog een ander belangrijk voordeel is de zeer lage latentie. Dat is de tijd die het netwerk nodig heeft om de data te ontvangen en te verwerken en er op te reageren. Dat is belangrijk wanneer bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s via 5G gaan communiceren met elkaar en andere weggebruikers en zo snel mogelijk over bepaalde data moeten beschikken om een juiste beslissing te nemen. 

De introductie van 5G zal ook voor grote en kleine bedrijven heel wat nieuwe mogelijkheden meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan: 

 1. Nieuwe manieren om met klanten te communiceren

  Misschien gebruikt u nu al Skype, WhatsApp of Facetime om met uw klanten in contact te komen. De komst van 5G zal dat soort communicatiemogelijkheden alleen maar vergroten en verrijken. Waar u het nu moet stellen met eenvoudig videobellen, zal dat met 5G in ultrahoge beeldkwaliteit en eventueel zelfs in 3D mogelijk worden. Of, nu we toch aan het dromen zijn, als een soort hologram in virtual reality. Het speelveld voor technische innovaties wordt hiermee veel ruimer. 

 2. Betrouwbaardere verbindingen

  Wanneer auto’s zelf gaan rijden of wanneer robots in ziekenhuizen op afstand operaties gaan uitvoeren is de kwaliteit van hun dataverbinding van levensbelang. 5G kan die kwaliteit garanderen en zorgt een superstabiele connectie. Niet alleen dit soort toepassingen profiteren daarvan, ze komen alle gebruikers ten goede. 

 3. Meer marketingmogelijkheden

  In een toekomst waarin alle mensen voortdurend met een netwerk verbonden zullen zijn, wordt het nog eenvoudiger om potentiële klanten online te bereiken en hen uiterst gepersonaliseerde marketing aan te bieden, bijvoorbeeld op basis van waar ze zijn, wie ze zijn of waar ze naar toe gaan. 

 4. Een wereldwijde standaard

  De bedrijven en consortia achter 5G streven er naar om in alle landen ter wereld dezelfde frequentiebanden te gaan gebruiken. Dat wil zeggen dat elk 5G-apparaat waar ook ter wereld zal werken. Voor bedrijven brengt dit mee dat lokale innovaties zonder al te veel technische moeite naar andere werelddelen geëxporteerd kunnen worden. De enige grens wordt de verbeelding van de ontwikkelaars.

  Zoals gezegd: 5G zal er niet voor pakweg 2020 zijn, maar ondertussen zitten we natuurlijk niet stil, want tussen 4G en 5G zit er nog 4G+ en zelfs 4,5G. 

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar