Internet kot

Jouw internet aan studententarief!

Kom je in aanmerking voor fiber en/of voor Flex-promoties? Identificeer je

We bereiden je gepersonaliseerde ervaring voor

Het is bijna klaar...

Surf vanuit je kot met student Internet

Of het nu gaat om online cursussen of het kijken van je favoriete tv-series, Internet kot zorgt voor een naadloze verbinding, dag en nacht, op al je toestellen.

Internet Essential

100 GB/maand (thuis en op de Wi-Fi Hotspots)

Max. downloadsnelheid: 50 Mbps 

Max. uploadsnelheid: 4 Mbps 

in plaats van € 28 € 20 /maand gedurende 1 jaar
+
Installatiekosten: € 59

Om te bestellen, moet je student zijn

Onbeperkt data

Internet Maxi

Onbeperkt (3TB voor thuis en op de Wi-Fi Hotspots)

Max. downloadsnelheid: 100 Mbps 

Max. uploadsnelheid: 30 Mbps 

in plaats van € 57,99 € 29 /maand gedurende 1 jaar
+
Gratis installatie (ter waarde van € 59)

Om te bestellen, moet je student zijn

 + 

Heb je meer nodig dan internet? Neem ook mobile!

 • Verbeter je studie met ultrasnel, onbeperkt internet
 • Geniet van 12 GB aan 5G-mobiele data (of meer) voor naadloze connectiviteit onderweg
 • Houd contact met vrienden en familie met onbeperkte oproepen en sms'jes

Waarom kiezen voor een Internet kot abonnement bij Proximus?

Betrouwbaar netwerk

Surf, studeer en stream zonder stress! Ons betrouwbare netwerk garandeert je een stabiele en ononderbroken verbinding.

Razendsnel surfen

Zeg vaarwel tegen haperende video's en trage downloads. Dankzij ons snelle netwerk zullen zowel jouw studies als jouw internetverbinding op topsnelheid verlopen.

Totale vrijheid

Geen verplichtingen, geen afleidingen! Met onze vrijblijvende abonnementen heb je de vrijheid en flexibiliteit om in je eigen tempo te studeren.

Vragen over Internet voor studenten

Alle studenten die zich abonneren op onze Internet kot abonnementen kunnen gebruik maken van deze exclusieve promotie, je hoeft alleen maar een geldige studentenkaart of een geldig studenten e-mailadres te hebben.

Als je al klant bent bij Proximus en profiteert van de studentenpromotie, zullen we je vanaf eind juni per e-mail contacteren om je de mogelijkheid te bieden om je promotie te verlengen. Als je op dat moment nog steeds student bent, kun je deze tot 3 keer gratis vernieuwen. Zorg er gewoon voor dat je het vernieuwt vóór 30 september van dit jaar om ervan te profiteren.

Je hebt al een internetabonnement bij Proximus, maar je wilt het in je studentenkot? Dat kan niet online met je studentenadres, maar geen nood, je kan dit webformulier invullen of met je studentenkaart naar een Proximus-winkel gaan. Je kunt ons ook contacteren via chat of telefoon. Bekijk onze contactpagina.

Heb je problemen met je wi-fi verbinding? Is je dekking niet optimaal of is je verbinding traag? Geen paniek, wij zijn er om je te helpen! Volg deze 8 eenvoudige tips om de kwaliteit van je netwerk te verbeteren en optimaal te profiteren van je wi-fi in je studentenhuis.

 1. Plaats je router in het midden van de kamer.
 2. Update je firmware.
 3. Gebruik sterke wachtwoorden om hackpogingen te voorkomen.
 4. Vermijd interferentie van andere apparaten.
 5. Kies het juiste kanaal om je wi-fi signaal uit te zenden.
 6. Gebruik een wi-fi booster als je een grote flat hebt of in een gedeeld huis woont.
 7. Houd je router stofvrij.
 8. Schakel je ongebruikte apparaten uit.

Vind gedetailleerde tips om de wi-fi in je kot te verbeteren.

Jazeker! Om je online te kunnen inschrijven heb je helaas een Belgisch nummer nodig. Kom je uit Frankrijk, Duitsland, Luxemburg of ergens anders? Zo kun je je abonneren op Internet Kot, ook al heb je geen Belgisch telefoonnummer:

 • Bezoek een Proximus-winkel:
  Ons winkelteam helpt je aan studenteninternet. Ze begeleiden je door het proces en beantwoorden al je vragen.
 • Neem contact met ons op via chat of telefoon:
  Ons klantenserviceteam helpt je met het abonnement. Ze begeleiden je door het proces en beantwoorden al je vragen.

We weten dat online inschrijven lastig kan zijn voor internationale studenten. Maar geen paniek! Ons team zal je stap voor stap begeleiden, zodat je zonder zorgen van onze internetverbinding kunt genieten.

Als je een student bent die wil overstappen naar Proximus en wilt genieten van onze snelle en betrouwbare Internet kot-abonnementen, regelen wij het hele overdrachtsproces voor jou, zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken!

Alle internet- en/of tv-aanbieders zijn verplicht om je voor elke adres een Easy Switch -identificatie en klantnummer te verstrekken op je factuur of in je persoonlijke ruimte (MyOrange, MyVoo, MyTelenet, etc.).

 1. Het enige wat je hoeft te doen, is deze Easy Switch-identificatie en je klantnummer doorgeven bij het plaatsen van je bestelling online.
 2. Zodra alles is geregeld, plannen we de installatiedatum voor je nieuwe Proximus-abonnement. Ons technische team komt bij je langs om ervoor te zorgen dat alles soepel werkt en begeleidt je bij het instellen van het netwerk.
 3. Vervolgens regelen wij de annulering van je producten bij je huidige aanbieder. We zorgen voor de contractbeëindiging, de overdracht van de lijn en alle administratieve procedures. Daar hoef je je geen zorgen over te maken!

Zodra je abonnement is geactiveerd, kun je genieten van je ultrasnelle en betrouwbare internetverbinding in je kot, of het nu gaat om studeren, onderzoek doen of online entertainment. En voor een nog soepelere en snellere internetervaring, controleer je of jouw adres in aanmerking komt voor glasvezelconnectiviteit om te zien of je er al van kunt profiteren.

Heb je geen internet meer? We geven je enkele tips waarmee je de meeste problemen kan oplossen.

Een andere vraag?

We hebben zeker een antwoord voor jou!

Promo: van 03/07/2023 tot en met 31/01/2026 bij validatie van uw studenten e-mail of op vertoon/opsturen van uw studentenkaart met een geldig kaartnummer voor het huidige academiejaar. Aanbod geldig zolang de voorwaarden vervuld zijn en de internetaansluiting op naam van de student staat. De totale waarde van de promotie bedraagt € 96 (€ 8/maand gedurende 1 jaar) voor Internet Essential en € 347,88 (€ 28,99/maand gedurende 1 jaar) voor Internet Maxi. Aanbod van 12 maanden, 2 maal jaarlijks hernieuwbaar, aan dezelfde voorwaarden (student wordt jaarlijks gecontacteerd). Gratis installatie (€ 59) enkel voor Internet Maxi. Niet verenigbaar met andere promoties. Proximus behoudt zich het recht voor deze actie te verlengen of vervroegd te beëindigen.

De Algemene Voorwaarden en Prijslijst & tarieven zijn van toepassing.

Volume vast internet: alleen voor persoonlijk gebruik in overeenstemming met de algemene voorwaarden van Proximus. Als de klant zijn 150 GB internetvolume uit het aanbod opgebruikt heeft, wordt zijn internetsnelheid beperkt tot de eerste dag van de volgende maand, tenzij de klant tegen betaling Extra Volume activeert via MyProximus. Meer info (PDF, 175 Kb).

Onbeperkt volume vast internet: vanaf 3 TB wordt de snelheid beperkt tot de eerste dag van de volgende maand, tenzij de klant gratis Extra Volume (300 GB) activeert via MyProximus. Meer info (PDF, 175 Kb).

Snelheid van vast internet: de aangekondigde maximumsnelheid is een theoretische waarde. Ze wordt in de praktijk niet door alle klanten gehaald. De downloadsnelheid bij je thuis hangt vooral af van de afstand tussen het aansluitpunt en de centrale, de beschikbaarheid van VDSL, jouw computerinstallatie en de binnenbekabeling. Deze factoren moeten optimaal zijn om met de maximale snelheid te kunnen surfen. Als je wifi gebruikt, kan jouw surfsnelheid ook lager zijn. Ga de snelheid van je internetverbinding bij jou thuis na.

Meer info?

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar