Portland live at AB - Ancienne Belgique

Op donderdag 8 november verzorgde Portland een - uitverkocht - concert in de Ancienne Belgique. Herbeleef het hier!

PORTLAND
Live vanuit AB Club (Coca-Cola Sessions)

Finalist Humo’s Rockrally 2016, winnaar van Studio Brussel’s ‘De Nieuwe Lichting’ 2018. Ze doorkruisten afgelopen zomer het ganse land met een stevige festivalagenda (met passages op Dranouter, Boomtown, OLT Rivierenhof, Crammerock, Leffingeleuren, …) en staan aan de vooravond van een heuse clubtour (AB, Het Depot, Trix, …) waarvan menig zalen al maandenlang op voorhand werden uitverkocht. Dat Portland een opkomende indie-groep is (ze noemen het zelf ‘dreampop’) die stevig in de gaten te houden valt, staat buiten kijf. En dan heeft deze band nog niet eens een debuutplaat in de rekken liggen.

Toch is de groep geen onbekende op vlak van radiogevoeligheid. ‘Pouring Rain’, de debuutsingle, haalde in eigen beheer vlotjes meer dan één miljoen streams op Spotify en was weken niet uit Vlaanderen’s populairste hitlijsten zoals VOX en De Afrekening weg te denken. Al snel kwam er een vervolg met een subtiele herwerking van Alt-J’s ‘Matilda’ dat als vluchtige cover sneller dan verwacht aan populariteit won en uiteindelijk als een succesvolle 2e single naar voren werd geschoven.

Deze opmars ging niet zomaar voorbij, afgelopen zomer ging Portland vol trots in zee met het Belgische label [PIAS]. Het eerste afgewerkte product van die samenwerking komt nu eindelijk uit. Hun nieuwste single en wapenfeit draagt de veelzeggende titel ‘Lucky Clover’ die meteen als HOTSHOT binnenkwam op Studio Brussel. De band werkte hiervoor samen met producer David Poltrock (Hooverphonic, Triggerfinger, …) en leverde een emotioneel, dromerig en subtiel stukje harmonische proza af met als grootste troef de meerstemmigheid en interactie tussen het frontduo Jente Pironet en Sarah Pepels.

Top