Current language: nl

Portland maakt tijdens Record Store Day een instant vinylplaat!

Portland maakt tijdens Record Store Day een instant vinylplaat! © Zeb Coune
Zaterdag 13 april is het wereldwijd Record Store Day (de hoogdag van de vinylplaat en de platenwinkel) en dat vieren we ook in België. Die namiddag zorgt Portland voor een wereldpremière: de band maakt in real-time een vinylplaat.

Portland behaalde in 2016 de finale van Humo’s Rock Rally. In 2018 werden ze winnaar van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Radiohits ‘Pouring rain’ en ‘Lucky Clover’ etaleren de sterktes van de groep: de fabelachtige samenzang van Jente Pironet en Sarah Pepels waarrond zowel een akoestische gitaar als een batterij elektronica worden geslingerd.
 
Met hun dromerige indiepop staan ze binnenkort in een uitverkochte Botanique en in de zomer vind je hen op de podia van Rock Werchter en Pukkelpop. Maar eerst maken ze tijd voor een zeer exclusieve show. 
 
Portland treedt op zaterdag 13 april om 15u namelijk op voor de gebouwen van hun platenfirma [PIAS] (Sint Laurensstraat 36-38, 1000 Brussel) en dankzij de mobiele Insta-Vinyl installatie van Daft Studios wordt één song meteen ter plaatse op vinyl gezet! 

Proximus beloonde 50 trouwe Portland fans met zo’n exclusieve plaat, gesigneerd door de band. 10 winnaars die zaterdag het concert bijwonen zullen de vinyl al ter plekke krijgen. De overige 40 winnaars kunnen hun plaat nadien afhalen in de platenwinkel die ze tijdens hun deelname geselecteerd hebben.
 

           

Top