Current language: nl

Clip van de week: Love Lockdown

Het zijn bizarre tijden omwille van het coronavirus. In heel wat landen ligt het sociale leven helemaal plat. Ook wij Belgen worden gevraagd “in ons kot” te blijven. Ook al spreekt de Belgische regering niet van een lockdown zoals in Frankrijk en Italië, onze clip van de week is alvast Love Lockdown van Kanye West.

© BELGA

Geen rap

Het nummer is natuurlijk geen nieuwe release, Love Lockdown werd in 2008 gelanceerd door de Amerikaanse rapper Kanye West. Het nummer was een van de bekendere singles van zijn vierde album 808s & Heartbreak.

Het nummer was op het moment van de uitgave redelijk speciaal. West stond bekend om zijn rapnummers, maar in Love Lockdown slaat de muzikant een andere weg in. Met behulp van wat auditieve special effects is West het hele nummer al zingend te horen.

Eenzaamheid en isolement

Love Lockdown gaat over iemand die worstelt met zijn gevoelens. De persoon in kwestie ziet zijn partner doodgraag, maar beseft dat de relatie op zijn einde aan het lopen is. Ook al wil hij met heel zijn hart de relatie levende houden, rationeel denkend weet hij dat hij zijn partner moet verlaten. Vervolgens worstelt de persoon met zijn eenzaamheid en isolement, gevoelens die in deze coronacrisis ook wel de kop kunnen opsteken.

Met onze Clip van de Week willen wij ook graag een aanzet geven tot iets creatiefs in deze moeilijke tijden. Gezien we met z’n allen in een periode van quarantaine zitten, kunnen we misschien eens overgaan tot het maken van een muzikale afspeellijst die betrekking heeft op de situatie van vandaag. Met Love Lockdown hebben we alvast een eerste voorzet gegeven.

Top
t