Current language: nl

Ken je deze hits van Avril Lavigne nog?

Popicoon Avril Lavigne zal op 18 maart 2020 optreden in Vorst Nationaal in het kader van haar Head Above Water Tour. Een blij weerzien met haar Belgische fans, want het is al van 2011 dat de Canadese zangeres nog eens in ons land optrad.
Ken je deze hits van Avril Lavigne nog? © Photonews

Avril Lavigne gaf de jaren 2000 kleur met een indrukwekkend salvo aan hits in haar eigen punky pop-stijl. Met energieke, opgewekte melodieën, gevoelige maar scherpe teksten en haar authentieke persoonlijkheid pakte ze een hele generatie in.

In 2018 maakte Avril Lavigne haar comeback met de single Head Above Water nadat ze vijf jaar van de wereldbol verdwenen leek. De oorzaak: de ziekte van Lyme, die haar lange tijd aan bed gekluisterd hield. Begin dit jaar volgde haar zesde studioalbum en nu gaat ze dus ook weer op tournee. In Vorst Nationaal zal ze ons trakteren op haar gloednieuwe songs, maar natuurlijk komen al haar grote hits ook aan bod. Wij zetten ze al even op een rij, zodat de teksten weer helemaal in je hoofd zitten!

Complicated

Complicated © Isopix

In 2002 brak Avril Lavigne door met de hit Complicated, de eerste single van haar debuutalbum Let Go. De poprocksingle bereikte in verschillende landen de nummer 1-positie. Bij ons stond Complicated op de derde plaats. Avril Lavigne won dat jaar de MTV Video Music Award voor beste nieuwkomer en werd voor Complicated twee keer genomineerd op de Grammy Awards.

Sk8ter Boi

Sk8ter Boi © Isopix

Ook opvolger Sk8ter Boi met een vleugje punk werd een schot in de roos en bereikte de top tien bij ons. Goed voor een nominatie voor beste popvideo op de MTV Video Music Awards. Met haar gitaarpop en stoere looks vormde Avril Lavigne het perfecte tegengewicht voor de popsterren van het moment Britney Spears en Christina Aguilera.

I’m With You

I’m With You © Isopix

Drie op een rij voor Avril Lavigne met de ballade I’m With You, die in 2003 uitkwam. Ook deze single bereikte de top tien bij ons. Het nummer leverde de Canadese superster opnieuw twee nominaties op op de Grammy Awards én een nominatie op de MTV Video Music Awards.

Don’t Tell Me

Don’t Tell Me © Photonews

In 2004 bracht Avril Lavigne haar tweede album uit, Under My Skin, dat ze schreef met de Canadese singer-songwriter Chantal Kreivazuk. Eerste single werd Don’t Tell Me, een nieuwe wereldwijde hit en goed voor een nieuwe nominatie op de MTV Video Music Awards.

My Happy Ending

My Happy Ending © Photonews

Opvolger My Happy Ending deed het beter in de hitlijsten dan Don’t Tell Me. De single werd met platina bekroond in de Verenigde Staten en stond bij ons wekenlang in de Ultratop. Avril Lavigne mocht het nummer zingen tijdens de slotceremonie van de Olympische Winterspelen in Vancouver. My Happy Ending werd ook gebruikt in verschillende tv-series, waaronder Gilmore Girls.

Girlfriend

Girlfriend © Photonews

In 2007 verscheen Avril Lavigne’s derde album, The Best Damn Thing, met als eerste single Girlfriend, een ondeugend, uptempo en fris nummer. Girlfriend werd haar eerste nummer 1-hit in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Bij ons bereikte ze met het nummer nog eens de top tien en scoorde ze platina. Het nummer leverde haar een nominatie op voor de MTV Video Music Awards en de award voor meest verslavende nummer op de MTV Europe Music Awards.

When You’re Gone

When You’re Gone © Photonews - Alain Benainous

Op opvolger When You’re Gone liet Avril Lavigne zich nog eens van haar meest gevoelige kant zien met een onvervalste ballade. Met het nummer veroverde ze nogmaals de hitlijsten wereldwijd.

What the Hell

What the Hell © Photonews - Doug Peters

Voor haar vierde album Goodbye Lullaby uit 2011 werkte Avril Lavigne samen met de Zweedse producers Max Martin en Shellback, bekend van hun werk voor onder andere Katy Perry, P!nk en Britney Spears. Met succes, want de eerste single What the Hell werd een grote hit en bereikte bij ons de top twintig. What the Hell werd omschreven als "bubblegum pop-punk" en is volgens Avril Lavigne een boodschap over persoonlijke vrijheid. De andere singles van het album konden het grote publiek niet overtuigen.

Here’s to Never Growing Up

Here’s to Never Growing Up © Photonews - Tammie Arroyo

In 2013 volgde een nieuw album met Here’s to Never Growing Up als eerste single. Een nummer dat met zijn sound en videoclip duidelijk verwijst naar haar debuutsingle Complicated. De single werd door critici vergeleken met het werk van P!nk en Kesha en werd mee geschreven door haar toenmalige echtgenoot Chad Kroeger van Nickelback. Here’s to Never Growing Up werd slechts een bescheiden radiohit bij ons.

Top
t