Current language: nl

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

De hemel is in oktober heel wat sterren rijker geworden, want ook deze maand moesten we afscheid van nemen van een paar grote muziekhelden.
Deze muzieksterren overleden afgelopen maand © Wikipedia / Kim Shattuck

Kim Shattuck, hét gezicht van de punkband The Muffs, overleed op 2 oktober na een lange strijd tegen de spierziekte ALS. In ons land was de bassiste vooral bekend van de Pixies, ook al was ze maar een korte tijd lid van de groep. In Amerika was ze méér dan dat: de leider van The Muffs, waarmee ze maar liefst zes albums maakte. Verder werkte ze nog samen met bands als NOFX en Bowling For Soup. Shattuck werd 56 jaar.  

Barrie Masters

Barrie Masters © Facebook / Barrie Masters

2 oktober was een zwarte dag, want we moesten toen niet alleen afscheid nemen van Kim Shattuck, maar ook van de 63-jarige Barrie Masters. De man was vooral bekend als zanger van Eddie and the Hot Rods, een band die in 1975 het levenslicht zag. In al die jaren bracht de groep een achttal albums uit, en ook de laatste jaren speelden ze nog enkele shows. Zo waren ze in augustus nog te zien als voorprogramma van Stiff Little Fingers.  

Glen Brown

Glen Brown © Twitter / Glen Brown

De 75-jarige Glenmore Lloyd Brown, beter bekend als Glen Brown, was een man van vele talenten. Op 4 oktober overleed hij na een opeenstapeling van gezondheidsproblemen. De Jamaicaan was vocalist, muzikant en producer. Misschien minder bekend bij het grote publiek, maar bij échte reggaekenners werd hij sterk gewaardeerd. Met nummers als ‘Merry Up’ heeft hij zonder enige twijfel zijn stempel gedrukt op de reggaemuziek.  

Larry Junstrom

Larry Junstrom © Facebook / Larry Junstrom

Larry Junstrom, een van de oprichters van Lynyrd Skynyrd en de bassist van de band .38 Special, overleed op 6 oktober. Junstrom werd 70 jaar oud. Al sinds het prille begin van Lynyrd Skynyrd nam Junstrom de bas voor zijn rekening, maar in 1971 werd hij vervangen door Leon Wilkeson. Nadien vond hij een plek in de band .38 Special, waarmee hij twaalf studioalbums opnam. In 2014 moest hij door een handletsel afscheid nemen van de groep, maar vergeten zijn ze hem nooit.  

Ginger Baker

Ginger Baker © Facebook / Ginger Baker

De drummer van de band Cream, Ginger Baker, stierf op dezelfde dag als Junstrom. Baker lag al een tijdje in het ziekenhuis. De drummer werd vooral bekend in 1966, toen hij samen met Jack Bruce en Eric Clapton de band op poten zette. Na vijftig jaar moest hij in 2016 noodgedwongen stoppen met optreden, omdat hij ernstige hartproblemen had. Baker werd 80 jaar oud.  

Molly Duncan

Molly Duncan © Facebook / Molly Duncan

Ken je de hits ‘Pick Up The Pieces’ en ‘School Boy Crush’ nog van de funkband Average White Band? Jammer genoeg overleed op 8 oktober de saxofonist van de band, Molly Duncan, na een lange strijd tegen kanker. Hij werd 74 jaar. In 1972 zag Average White Band het levenslicht, waar Duncan heel wat mooie jaren mee heeft beleefd.  

George Chambers

George Chambers © Facebook / George Chambers

Op 12 oktober moesten we afscheid nemen van George Chambers, de zanger en bassist van de Chambers Brothers. De 88-jarige Chambers was vooral in de late jaren ’60 en in het begin van de jaren ’70 bekend, en dan vooral met het nummer ‘Time Has Come Today’, dat maar liefst 11 minuten duurde. In 1975 stopte de band met opnemen, en niet veel later ging elk bandlid zijn eigen weg. George keerde terug naar zijn eerste liefde, de gospelmuziek, en werd later diaken in de kerk.  

Kenny Dixon

Kenny Dixon © Facebook / Kenny Dixon

De naam Kenny Dixon doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar Kane Brown vast en zeker wel. De zanger, bekend van nummers als ‘Homesick’, ‘Used To Love You Sober’ en ‘What Ifs’, moest op 12 oktober jammer genoeg afscheid nemen van zijn vaste drummer: Kenny Dixon. Hij overleed in een auto-ongeluk en laat een vrouw en een kindje achter.  

Sulli

Sulli © Facebook / Sulli

De fans van het populaire muziekgenre K-pop moesten op 14 oktober afscheid nemen van Sulli. De 25-jarige zangeres brak tien jaar geleden door met de K-popgroep F(x), waar ze vijf jaar later mee stopte. Maar vier maanden geleden maakte Sulli haar comeback met de debuutsingle ‘Goblin’. Het was geen geheim dat de zangeres de laatste tijd last had van paniekaanvallen en sociale angsten.  

Top
t