Current language: nl

De tien favoriete platen van Low Land Home

Ingetogen. Dat is het woord dat mooi past bij de prachtige muziek van Low Land Home. Ze maakten met 'Out of My Mind' een mooi debuut, kregen lof en werden massaal aan de borst gedrukt.
De tien favoriete platen van Low Land Home © Michiel Dedijver

En de nieuwe clip? Debuut op dit platform! 

Een ontdekkingstocht doorheen diepe menselijke ervaringen. Een lied over het aftasten van grenzen, kwetsbaarheid, toenadering ...  Low Land Home wil met deze clip aantonen dat het ontdekken van angsten kan binnen een veilige band die je opbouwt met anderen. De dansers symboliseren de ontdekkingstocht van elk van ons naar een waardevol leven en dit zonder weg te lopen van onze kwetsbaarheden en angsten.
Nick Cave - Skeleton Key

Nick Cave - Skeleton Key © Nick Cave

Jo Geboers: "Nick Cave is voor mij de heerser van de duisternis. Hij schuwt de melancholische teksten en breekbare songs niet. En deinst ook niet terug voor veel ruimte en stilte in zijn songs. Dit is een van de redenen waarom ik deze plaat nog steeds vaak beluister. De songs zijn warm en kil tegelijk, en dat is wel erg straf."

Radiohead - In Rainbows

Radiohead - In Rainbows © Radiohead

Jo: "Deze plaat is intussen 12 jaar oud, maar blijft erg modern klinken. Radiohead speelt met het contrast tussen elektronische en akoestische klanken, en doet dat op briljante wijze. De snoeiharde riffs worden afgewisseld met onheilspellende synths en kille zang. Het is een plaat om bij weg te dromen, maar ik zet ze ook vaak op als ik ga joggen. Zo divers klinken, is maar weinig albums gegund."

Sharon Van Etten - Are We There

Sharon Van Etten - Are We There © Sharon Van Etten

Jo: "Pure klasse van deze vrouwelijke singer-songwriter. Een album vol goeie songs, diepe teksten, weemoed en hoop. Een van de favorieten in mijn platenkast!"

Grouper - Ruins

Grouper - Ruins © Grouper

Jo: "Een plaat die ruimte laat voor veel stiltes, onverstaanbare lyrics, zwevende echo's van krakende synths. Op een bepaalde plaats hoor je zelfs de microgolf die pingt op de achtergrond. Sterk hoe zulke toevalligheden een plek krijgen op dit album. Je hoort en voelt de kwetsbaarheid van de zangeres. Dat is iets waar ik veel respect voor kan opbrengen."

Sun Kil Moon - Benji

Sun Kil Moon - Benji © Sun Kil Moon

Jo: "Voor mij blijft dit een enorm inspirerende plaat. Ik vind het knap hoe de frontman Mark zijn hersenspinsels kwijt raakt op repetitieve gitaartokkels. De verhalen zijn zeer persoonlijk, gaande van zijn kinderjaren of een relatiebreuk tot mensen die hij toevallig herontdekt in zijn leven."

The National - Boxer

The National - Boxer © The National

Jo: "Op deze klassieke plaat doet de band waar ze goed in is, en tilt dit alles tot een nog hoger niveau. Prachtige songs, gewikkeld in melancholische melodieën en minimalistische ritmes. Straf hoe zulke donkere nummers toch zulke oorwormen opleveren."

Joy Division - Unknown Pleasures

Joy Division - Unknown Pleasures © Joy Division

Jo: "Ik hou van duistere muziek, daar wind ik nooit veel doekjes om. Deze parel is er zo eentje die me vanaf de eerste luisterbeurt altijd zal bijblijven. De sterke teksten, inspirerende melodieën, de pikzwarte sfeer eromheen, de verhalen achter de songs ... Blijft elke keer weer opnieuw kippenvel."

Angel Olsen - My Woman

Angel Olsen - My Woman © Olsen

Jo: "Nog zo'n inspirerende madam. Op deze plaat gaat ze verder dan de vorige albums, die vooral akoestisch klonken. Hier speelt ze ook met jaren 1980 synthesizers en meer gelaagdheid in de nummers. Ze kan je bij de keel grijpen, zowel met weemoedige als met meer donkere songs. Het is muziek met veel inhoud, verpakt in een ongeziene schoonheid."

Tool - Ænima

Tool - Ænima

Jo: "Als tiener ontdekte ik Tool en ik was op slag verkocht. Op dit klassieke album verkent Tool duistere horizonten en complexe ritmes en schuwt hierbij de kritiek op de maatschappij niet. Ik vind het vooral opmerkelijk hoe ze zwaar en catchy tegelijk kunnen klinken. De ene mokerslag na de andere, zowel op gebied van riffs als lyrics. Play it loud!"

Chantal Acda - Let Your Hands Be My Guide

Chantal Acda - Let Your Hands Be My Guide © Acda

Jo: "Ze blijft me verbazen met haar innovatieve kracht. De emotie in haar songs staat centraal en muzikaal verkent ze steeds weer nieuwe horizonten zonder die bloedmooie eigenheid te verliezen. De muziek gaat van knus en gezellig tot groots en wijds. Prachtig!"

Top
t