Current language: nl

Compact Disk Dummies: beats of love!

Waar was jij toen Compact Disk Dummies in 2012 HUMO's Rock Rally wonnen? Vlak voor het podium? Dan was je erbij toen er muziekgeschiedenis geschreven werd, want Compact Disk Dummies waren de eerste dance-act ooit die een Rock Rally op hun naam mochten schrijven.
Compact Disk Dummies: beats of love! © Compact Disk Dummies

Acht jaar later zien we de broertjes Coorevits her en der opduiken. De ene zit achter de knoppen (Janus), de andere neemt de honneurs achter de microfoon waar (Lennert). Samen zijn ze een stoomtrein van beats, en dat zullen ze op Pukkelpop een paar keer tentoonspreiden. Niet meer uit de media weg te branden ook, als huisband van De Ideale Wereld, als mash-up wizards in de vroege ochtend bij Stu Bru én zeker als wervelende live-act die de wereld een dance-geweten schopt. Hun springveren statieven laten ze thuis (denken we), hun jongensachtige gejaagdheid brengen ze mee. Hun eerste plaat 'Silver Souls' deed het behoorlijk, de laatste nieuwe single 'Cry for me' toont een band in rijping.

Bijzonder duo, want ...

Bijzonder duo, want ... © Compact Disk Dummies

Brothers in arms

Perfecte harmonie tussen de twee broers Coorevits. Ten tijde van 'Silver Souls' vertelden ze dit: “Met ‘Silver Souls’ was het de bedoeling om iets te maken à la Talking Heads en Nick Cave. Wat witty, tongue in cheek en vooral niet te zwaar op de hand. Dat is dus volledig mislukt (lacht hartelijk). Alle ideeën waren donker gekleurd, en kwamen vreemd genoeg net op een moment dat ik erg tevreden en gelukkig was. Een zegen, bij nader inzien, want het gaf me de ruimte om diep te graven, zonder dat ik me zou verliezen in bad vibes. De combinatie tussen de dood en feest is sowieso zeer interessant. Dat kon je al zien in de clip van ‘Holy Love’, in de stoet met kinderen, geschminkt in de Mexicaanse Dia de los Muertos-traditie. Een feest met de doden. Prachtige tegenstelling.”Cry! 

'Cry for me', de vooruitgeschoven single van de tweede plaat, ietwat meer electro, wat steviger beats. Duidelijk niet stilgezeten, de laatste tijd. Throwback! 

Acht jaar geleden stonden twee jonge snaken op het podium van de AB. Wisten ze veel dat ze toen de annalen van de muziekgeschiedenis zouden ingaan als de meest witte merel ooit van HUMO's Rock Rally. Winnaars! Prachtig. Toen al een bro(e)k energie, vandaag is dat niet anders. Drie keer compact ... 


Muzikanten aller landen verenigt u: Lennert - behept met de energie van een leger en het charisma van de groten - dook onlangs op in een clip van Pavlove; fijne song, leuk stukje danswerk. Samen met de grote Arno op het podium. 't Zou hun grootvader kunnen zijn, maar hij is wel beter te been. Prachtige cover - geen woorden nodig, hiervoor. Tame Impala keek en zag dat het goed was. 
Bekijk de beste concerten van artiesten die op Pukkelpop stonden in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx: druk op de On demand-knop van je afstandsbediening om door het aanbod te bladeren!

Top
t