Current language: nl

Royal Blood: royaal riffs uitdelen!

Minimalisme in rock: The White Stripes, Black Box Revelation, The Black Keys en talloze andere bands bewijzen dat je niet met vijf hoeft te zijn om een lekker potje herrie te produceren. Ook Royal Blood past perfect in dat rijtje. Brits duo, met genoeg vuur in de kuiten om hele weides in vuur en vlam te zetten. Ook Pukkelpop, ja.
Royal Blood: royaal riffs uitdelen! © Wikimedia

Ze heten Mike Kerr en Ben Thatcher. Gitaar en drums. Of, beter, basgitaar en drums, want Kerr haalt zijn megasound uit een basgitaar die hij soundgewijs tweakt met een batterij aan effecten. Blood kreeg na amper twee jaar spelen al een award voor beste band uit de handen van legende Jimmy Page - de gitarist van het fenomenale Led Zeppelin. Waffel! Komen uit Brighton - vreemd kuststadje waar je een prachtige doorsnede vindt van hoe Engels Engels kan zijn - en verbaasden vriend en vijand met hun stevige, in garagerock gedrenkte sound. Hun self-titled debuut uit 2014 sloeg in, net als de opvolger 'How did we get so dark?' (2017). Pittig momentje verzekerd!


Bijzonder duo, want ...

Bijzonder duo, want ... © Wikimedia

Pick up en daar was de band ... 

Mike Kerr kwam terug van een jaar Australië. Even andere horizonten opzoeken, beetje het land afschuimen en hanging out with the lads. Hij kwam terug, en wie stond hem op te wachten in de luchthaven? Ben Thatcher (geen familie van ... let's hope). Die hem prompt vroeg: laten we een band beginnen. En zo geschiedde. Hun eerste single 'Out of the black' was er meteen op. Lolla! 

Live, daar doen bands het allemaal voor. Wie als band ooit de kans krijgt om in Brazilië te gaan spelen, grijpt die best met beide handen, want dan krijg je wellicht zo'n taferelen: Thank you Arctic Monkeys

Soms is het niet enkel de muziek die mensen over de streep trekt om een band te volgen. In het geval van Royal Blood heeft de band veel te danken aan Arctic Monkeys drummer Matt Helder, die tijdens een optreden in Glastonbury een t-shirt droeg van Royal Blood. “We waren daar gewoon als bezoeker”, aldus Kerr. “En we kunnen je vertellen dat we enorm dronken zijn geworden toen we dat nieuws te horen kregen.”


Drie keer royaal bloeden! 

Nog een fijn riedeltje. Leer het uit het hoofd en oefen je nekspieren alvast voor het ultieme headbangmoment. Fijn interview. Met Alicia Atout, van Amby. Neen, hij is niet meteen de meest technische drummer, maar wat hij doet, is er knal op: Bekijk Pukkelpop van 16 augustus tot en met 18 augustus via de livestream van Proximus Pickx!

Bekijk de beste concerten van artiesten die op Pukkelpop stonden in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx: druk op de On demand-knop van je afstandsbediening om door het aanbod te bladeren!

Top
t