Current language: nl

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!
Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld © Wikimedia

Een absolute wereldster in wording. 't Stond eigenlijk wat in de sterren geschreven, want met een muzikale mama en een vader die acteert, kreeg ze de creativiteit met de paplepel naar binnen. Op achtjarige leeftijd zat ze al bij een kinderkoor, amper een paar jaar later schreef ze haar eerste liedjes en in 2016 dropte ze als veertienjarige snotneus ‘Ocean Eyes’ op het internet.14! Jeezesmina. Wij speelden toen nog met Playmobil en een kruisboog. Maar voor Eilish begon het leven dan pas echt goed: haar dromerige indie-electropop is goed op weg om muziekrecords te verpulveren, zowel online als offline.

Bekijk de beste concerten van artiesten die op Pukkelpop stonden in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx: druk op de On demand-knop van je afstandsbediening om door het aanbod te bladeren!

Bijzondere artiest, want ...

Bijzondere artiest, want ... © Wikimedia

Ep. Bom! 

‘Don’t Smile at Me’, haar debuut-ep, heeft ondertussen al meer dan twee miljard streams op de teller. Dat betekent dat meer dan een vierde van de wereldbevolking die ep gehoord heeft. Absolute waanzin. En die zal met haar debuutplaat ‘WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?’ alleen maar toenemen…
Docu

Je kan iemands populariteit aflezen aan het aantal pagina's dat Google bijvoorbeeld vindt met de naam van die persoon. Of je merkt het aan het feit dat er een documentaire over hem of haar gemaakt wordt. Welke zeventienjarige kan dat zeggen? Zing mijn nummer...

"Hi, I'm Billie Eilish and you sing my song." Fans zingen Eilish' songs en ze luistert ernaar. Helemaal in de ban. Prachtig moment. 
Drie keer BBBillie! 

Hoe dat live zal klinken op Pukkelpop? Kijk alvast hier even, want Eilish laat harten beroeren. Nog voor ze op het podium staat, is het publiek al murw en helemaal om. Ze was te gast bij Ellen - dé Ellen - waar het ging over haar wereldberoemde fans. En ze praatte heel open over Tourette. De covers blijven komen. Sommige muzikanten brouwen hun eigen drumtracks. En dat is bijzonder indrukwekkend. Bekijk Pukkelpop van 16 augustus tot en met 18 augustus via de livestream van Proximus Pickx!

Bekijk de beste concerten van artiesten die op Pukkelpop stonden in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx: druk op de On demand-knop van je afstandsbediening om door het aanbod te bladeren!

Top
t