Current language: nl

Rob Zombie: de Zombie Apocalyps!

Eerst was er White Zombie, maar toen die band uit elkaar viel, bleef Rob Zombie alleen over. Ook een van die artiesten die al ruim 30 jaar meedraaien: White Zombie zag het levenslicht in 1986, Rob Zombie ging tien jaar later gewoon solo. En nu weer op Graspop!
Rob Zombie: de Zombie Apocalyps!

Filmregisseur, schrijver en zanger. Mooie drievuldigheid hier. Als regsiseur begon hij met de horrorfilm 'House of 1000 Corpses' (cult!), met twee jaar later het vervolg 'The Devil's Rejects'. In 2007 verscheen zijn remake van John Carpenters 'Halloween'. Bij Zombie gaan muziek en imago vaak hand in hand. Enkel de grote artiesten vinden daarin een mooie balans. Voor iemand die van alle markten thuis is en bovendien overloopt van de creativiteit zoals Rob Zombie is dat natuurlijk een koud kunstje. Wanneer hij niet achter de camera staat als de regisseur van geniale horrorfilms, duikt hij de studio in om zijn eigenzinnige shockrock te vereeuwigen.
Na White Zombie ging hij solo verder onder zijn eigen naam, al vormt hij reeds geruime tijd een hechte eenheid met gitarist John 5, bassist Piggy D en drummer Ginger Fish. Bezige bij, want in 2017 dook hij alweer de studio in voor zijn tiende studioplaat. Zijn laatste - pas op, 't is een mondvol 'The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser' dateert alweer van 2016. Griezelmode on!

Bijzondere artiest want ...

Bijzondere artiest want ... © Brigette Sullivan

Markten
Rob Zombie is van vele markten thuis. Zien is geloven natuurlijk, maar hij draaide al verschillende films. Eén daarvan was als promo voor Quentin Tarantino's 'Grindhouse', een tweeluik dat hij maakte met Robert Rodriguez, 'Werewolf Women of the SS', met Nicolas Cage als Fu Manchu. Prachtig staaltje vuile cult! White Zombie 
Begonnen als noiserock en geëvolueerd naar metal. Tot hun bekendste songs behoren 'Thunder Kiss '65', 'Black Sunshine' en 'More Human than Human', maar ze stopten er al mee in 1998. Het was Rob Zombie zelf - echte naam nog steeds Robert Cummings - die de band oprichtte met zijn toenmalig lief, Sean Ysult. Hun eerst plaat heette 'Soul-Crusher'. Chaos!
Je kan van de carrière van Rob Zombie alles zeggen, maar niet dat ze mooi bedacht is. Want het gaat van hot naar her, van muziek naar film naar schrijven. In een interview met Believermag verklaart hij zijn liefde voor all things horror: 

"When I was a little kid, there was just so much [horror] on television. It was the late ’60s, so there was sort of a horror boom: magazines likeCreepy, Eerie, Vampirella, and then on TV it was The Munsters, The Addams Family, The Twilight Zone, The Outer Limits. Even the sitcoms - Bewitched and I Dream of Jeannie. Everything had some sort of [musical tie-in]. I think [that’s] what got me hooked on music." Drie keer Rob Zombie, drie keer niet-durven-te-kijken! 


Wacken Open Air, 2015. Het zag (en klonk) er ongeveer zo uit. Check de basgitaar! 'Thunder Kiss '65', een van hun grootste hits; met een hint desertrock erin, en een vette clip! Ook metalheads dragen korte broeken!Freakshow. Clip. Iedereen en alles passeert de revue in deze 'Dead City Radio And The New Gods Of Supertown', zelfs een breakdancend skelet. 

Top
t