Current language: nl

Anthrax: muilperen sinds 1981

1981. Het is de periode van de beginnende hairmetal. Mötley Crüe ziet het levenslicht. Bijvoorbeeld. Maar ook het prille Anthrax steekt de neus aan het venster.


Anthrax: muilperen sinds 1981 © Wikimedia

En waar veel bands verdwijnen met het ondergaan van de zon, blijven andere gewoon doorgaan. Zoals Anthrax. 38, zo oud is de band al. Acht-en-dertig. Een van de langst levende bands - metalwise - around.  Zeg Anthrax en je wordt geheid getrakteerd op de drievuldigheid die de band zo intens maakt: moshen, rap en metal.

Al bijna vier decennia lang maken Scott Ian en zijn makkers niets anders dan Worship Music en daarbij blijven ze jeugdig, snedig en superstrak uit de hoek komen. Zullen voor de zevende keer Dessel bestormen. Persistence of time, iemand? Grondleggers van de band waren gitarist Scott Ian en bassist Dan Lilker. In de thrashmetal een van de grootste namen, die in tegenstelling tot hun collega's van Slayer, Metallica en Megadeth wel eens konden lachen. Traden vaak op in bermudashorts met aparte huppelende bewegingen en sprongen.


Bijzondere band, want ...

Bijzondere band, want ... © Wikimedia

1981
Het goeie aan het internet: it never forgets. En dat maakt dat fans kunnen zoeken naar obscure opnames of verloren gewaande tapes. In 1982 was er nog geen internet - of toch niet voor het grote publiek - maar gelukkig dook Anthrax toen al de studio in, om hun eerste demo op te nemen. Hoe die klonk? Hier! 2019
Tijd voor een nieuwe plaat. Begin januari dook de band opnieuw de studio in. Na 'For all kings' uit 2016, hun twaalfde studioplaat. "There's a bit more aggression to the new stuff — a bit more anger", vertelde drummer/songwriter Charlie Benante aan Revolver. "I think that's just a reflection of where we are in our lives and in this world. A lot of people are really angry at these things that are happening, and now that we're getting up in age, we see it from a different set of eyes than I would have when I was in my 20s."

Funny
Kids  metalm: op de tonen van Iron Maidens 'Number of the beast', vlak voor de show van Anthrax, gaat een jonge fan loos. Wat daarna volgt: bliss! Drie keer Anthrax, drie keer 'vroaaaar'

I'm the man. Het is het boek dat Scott Ian schreef. "Who the f*ck wants to read about me having sex?"
Haha, ja. Anthrax is niet Mötley Crüe bij wie het allemaal draaide om chicks, rock & druhhhs! Anthrax was nooit verlegen om samenwerkingen met bands uit andere genres. Flavor Flav en Ian Scott bijvoorbeeld: meet de Anthrax Public Enemy combo! Married with children. Anthrax was te zien in het zesde seizoen van 'Married... with Children' - in de aflevering 'My dinner with Anthrax' waarin Bud Bundy een prijsvraag wint, namelijk een privé-optreden van Anthrax.Win hier je tickets voor de beste zomerfestivals!

Top
t