Current language: nl

Angèle, een 100% Belgische popprinses

Ze komt uit een muzikale familie, werd groot dankzij Instagram en scoort de ene hit na de andere: meet Angèle, de next best thing van de Belgische muziek.
Angèle, een 100% Belgische popprinses © Isopix

Met zeven nominaties zou Angèle de MIA’s binnenkort wel eens kunnen kapen, à la Stromae een paar jaar geleden. Het zou trouwens niet de eerste keer zijn dat ze vergeleken wordt met de maestro. Haar look, haar muziek, haar videoclips: het is allemaal af, zonder haar authenticiteit te verliezen. Maak kennis met deze Belgische popprinses!

Een muzikale familie

Een muzikale familie © Photonews - Annika Wallis

Angèle lijkt wel in de wieg gelegd voor een leven in de schijnwerpers. Ze groeide op in de faciliteitengemeente Linkebeek als dochter van Serge Van Laeken, alias Marka, de bezieler van Allez Allez en comédienne Laurence Bibot. Haar grote broer ging haar voor in de muziek als hiphopper Roméo Elvis. Na de middelbare school volgt Angèle twee jaar Jazz Studio in Antwerpen, maar stopt haar studie om haar carrière uit te bouwen. Die begint ze met optredens in Brusselse cafés en in het voorprogramma van de groep Ibeyi en de Franstalige rapper Damso. Samen met haar broer zingt ze J’ai Vu. Haar manager van het eerste uur? Sylvie Farr, haar vroegere babysit en scoutleidster!

Groot geworden dankzij Instagram

Groot geworden dankzij Instagram © instagram/angele_vl

Angèle is een kind van haar tijd en raakt bekend dankzij Instagram. Daarop post ze video’s waarin ze liedjes zingt van Lily Allen, James Blake, Eels, Jacques Brel, … : de muziek waar die dag haar hoofd naar staat. Goed gezongen, leuk om naar te kijken. Ze post ook grappige video’s en foto’s uit het dagelijks leven. Daarbij is ze niet bang om de bubbel van de perfectie te doorprikken: een opname die fout loopt omdat ze haar tekst vergeet, een foto mét zweetplekken, … Het is die zelfspot die haar aantal volgers naar omhoog stuwt.

Doorbraak met La Loi de Murphy

Doorbraak met La Loi de Murphy © Isopix

Eind 2017 lanceert ze haar eerste eigen nummer La Loi de Murphy op YouTube. Zonder de hulp van een platenfirma, maar toch wordt ze al snel opgepikt door de radiostations, ook in Vlaanderen. Een catchy melodie, een leuke mix van Engels en Frans, een videoclip vol fijne humor: Angèle wordt prompt een fenomeen genoemd. De single bereikt in Vlaanderen zelfs de gouden status. De clip telt ondertussen meer dan 18 miljoen views.

Koningin van de festivals

Koningin van de festivals © Photonews - Benoit Bouchez

Ook opvolger Je Veux tes Yeux, volledig in het Frans, doet het uitstekend en met amper twee singles op zak verovert Angèle de zomerfestivals. Ze staat op Rock Werchter, Dour en Couleur Café en is ook te zien op podia in Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland.

Debuutalbum Brol

Debuutalbum Brol © instagram/angele_vl

In oktober 2018 komt haar langverwachte debuutalbum uit: Brol. Voor de lancering daarvan opent ze zelfs een pop-up shop in het metrostation Rogier. Op de cover staat een jonge Angèle breed lachend met een tand kwijt: typisch Angèle. In haar derde single La Thune zingt ze dat mensen alleen maar geld en fame willen en steekt ze de draak met de selfiecultuur en de sociale media. Het resultaat laat zich raden: kassa kassa voor Angèle!

Opvolger Tout Oublier is een duet met Roméo Elvis en wordt haar eerste nummer één in Wallonië én Frankrijk, waar ze ondertussen ook een grote ster is. Met Balance Ton Quoi en Jalousie bevat het album trouwens nog enkele pareltjes. Angèle kwam haar album voorstellen in de AB, staat dit voorjaar in Vorst Nationaal en in het najaar in Paleis 12 en de Lotto Arena. Brol is ondertussen goed voor een gouden plaat.

Slokop op de MIA’s?

Slokop op de MIA’s? © Isopix

Bij haar eerste MIA’s is Angèle zowat genomineerd in alle categorieën waarvoor ze in aanmerking komt! Dat zijn Doorbraak, Solo Vrouw, Pop, Videoclip (La Loi de Murphy), Album, Artwork en Auteur/Componist. Eerder was ze ook al de grote winnares op de Elektropedia Awards met drie prijzen. Op 7 februari zullen we weten hoeveel nominaties ze kan verzilveren. Angèle zal ook een van de optredens verzorgen tijdens de show in Paleis 12.

Ontdek hier alles over de MIA’s en herbekijk in afwachting van de liveshow alle optredens sinds 2007!

Top