Current language: nl

STIKSTOF: de woorden van een generatie!

Zwangere Guy heet in het echt Gorik, maar mensen kunnen hem ook kennen als Omar G, de nom de plume die hij aanneemt bij het Brusselse collectief STIKSTOF. Bekend en berucht in het hiphopmilieu – en ondertussen ver daarbuiten – om hun rauwe, onversneden en onverbloemde benadering van de realiteit.
STIKSTOF: de woorden van een generatie! © Yaqine Hamzaoui

Wat zegt hun FB-pagina?  “In het Nederlands houden Jazz, Omar-G, Rosko & Astrofisiks een vergrootglas voor hun leven, hun generatie, hun omgeving en bij voorkeur ook Brussel als microkosmos. Met een voorliefde voor taal en een oor voor de boodschappen en instrumentals van weleer lieten ze niet zo lang geleden ‘Overlast’ op de wereld los dat naar meer smaakt en nog steeds te beluisteren valt op  http://stikstofbrussel.be . Gratis download notabene, en tot op heden het belangrijkste wapenfeit van de band (ze brachten wel al twee albums uit).  

Voilebek 
Wie STIKSTOF zijn? Vier vuilgebekte Brusselaars. Ontmoetten elkaar bij het delen van wat pret en rook op het Sint-Katelijneplein en rappen over alles wat hen niet aanstaat in de hoofdstad. En erbuiten. Live krijgt STIKSTOF de hulp van Deejay Vega. De combinatie: een vuistslag. Wie gaat kijken: verbale sparring zal je deel zijn.

Bijzondere band, want...

Bijzondere band, want... © Yaqine Hamzaoui

Pop Poll 
De populaire poll van HUMO. Nog altijd een baken voor wat er leeft in de maatschappij en in de hoofden van HUMO-lezers. Graadmeter voor wat hip en cool en goed is. STIKSTOF staat er op de derde plaats in de categorie ‘band nationaal’. Niet mis!   

Mixtape
Het goeie aan dj’s is dat ze naast het afvuren van grimmige beats en ritmische salvo’s tijdens liveconcerten ook mixtapes maken. Deejay Vega en kompaan DJ Proceed lieten onlangs deze mixtape los, vol coole shit, voor het Brusselse FRONTAL. Enkel Belgisch en dope!  

Zwangere G.
Voor Gorik ging het eind vorig jaar plots berehard. Hij bracht een solo-album uit.  Live is hij altijd een brok energie, getuige daarvan de recensie van Elmo Lê Van: “Met Omar-G heeft STIKSTOF een volksmenner met een onvermoeibare flow in de rangen. Hij nam zijn plek in de vuurlinie en bespeelde het publiek als een boksbal. Rechts, links, boven, onder: iedereen moest en zou alle uithoeken van de tent verkennen.” Uit dat eerste album releasete hij al één track ‘Gorik pt.1’, een snoeiharde rechtse waarmee hij afrekent met zijn stiefvader.  Drie keer STIKSTOF

Live radio
Even wat live rhymes droppen bij The Lot Radio. Nice floooowwzzz.  

 

Met Roméo! 
Op Couleur Café nodigde STIKSTOF Roméo Elvis uit, voor de song ‘Dobberman’. Hoe dat klonk? Zo!  

 
Weg racisme  
Gorik, hart op de juiste plek. 

 

Drie keer STIKSTOF, drie keer anders... 

Coole 360° bij ‘Frontal’, probeer niet duizelig te worden!  Even wat freestylen, met een portie ‘puur natuur’ als inspiratie.

 
Voor niets. Alles van waarde is weerloos. Draag er zorg voor.  Luister naar STIKSTOF in je favoriete streaming-apps met eindeloze mobiele data, met Epic Beats

Top