Current language: nl

Emma Bale: ster gespot!

Vroeger, toen de dieren nog spraken en er nog geen sprake was van nationale zangwedstrijden op tv, had je veel doorzettingsvermogen en een portie geluk nodig om het te maken in de muziekindustrie.
Emma Bale: ster gespot! © Belga

Vandaag is het anders: je speelt een cover, neemt die op voor je YouTube-kanaal en als die goed is, kan de song binnen het half uur viraal gaan. Bedje gespreid? Dat kan. Of je neemt als jongeling deel aan een programma als Eurosong for Kids en beseft pakweg 15 jaar later dat je niet slecht geboerd hebt en eigenaar bent geworden van een kasteel. Het kan verkeren.

What a voice!
Ook de freule, Emma Bale, viel zoiets te beurt. Ze is alsnog geen kasteeleigenaar, maar ze wist zich na haar deelname aan The Voice Kids (2014) wel in de kijker te spelen, ook al haalde ze de finale niet. Ze nam een cover op van de Ierse band Kodaline (‘All I Want’) en kreeg meteen de aandacht van het grote publiek: de vierde plaats in de Ultratop 50 en de titel ‘beste zangeres’, uitgereikt door Radio 2.

Hoge ogen
2015 bleek een boerenjaar: ze nam de EP ‘My world untouched’ op met Hans Ackerman, goed voor zes popsongs. Er verschenen twee singles ‘All I Want’ en ‘Run’. ‘Run’ werd later geremixt door Lost Frequencies. En de song ‘Fortune Cookie’, waar ook Milow op meezong, stootte door naar de eerste plaats in de Ultratop. In 2018 mocht ze aantreden op Rock Werchter, in de Slope. Het kot was te klein.

Bijzondere artiest, want...

Bijzondere artiest, want... © Belga

Voice
Deelnemen aan The Voice Kids is één ding, eruit gebonjourd worden nog voor de finale een ander. De meeste mensen zouden na een passage waarin ze niet geselecteerd worden de handdoek in de ring gooien, maar niet Emma Bale. Ze volhardde en wat raad je: vier jaar na haar deelname aan The Voice stond ze op een van de podia in Werchter. Sasha Van der Speeten daarover: “Er schuilt hoe dan ook een popster in Bale. De assertiviteit waarmee ze over het podium schreed en haar sensuele dansjes opvoerde, getuigde van klasse en doorzettingsvermogen.” 

Snap
Gebruik alle platformen die je ter beschikking krijgt en gebruik ze goed. Facebook, Instagram, YouTube, Snapchat. Voor dat laatste lanceerde ze haar eigen Snapchat-lens, een zomerse en muzikale filter met onder meer cat eye make-up en palmbladeren, geïnspireerd op de videoclip van Emma’s nieuwe single ‘Cut Loose’.  

Goud
Jong en helemaal goud. Bale sprokkelde al een gouden plaat bij elkaar. Niet mis. Ook niet mis: op de Gentse Feesten 2015 stond ze als jongste soloartieste op de planken. Ze was 15. Nou moe! Drie keer Bale! 

Koda
Waarmee het allemaal begon, de deelname in The Voice Kids. Regi vond dat ze niet goed genoeg was. Regi heeft ook niet altijd gelijk. Niet erg, ze vond haar eigen weg. Getuige daarvan deze ingetogen versie van ‘All I Want’.  

 
Live! 
Ja, live staat ze haar mannetje. Vrolijk en opzwepend! Zoals hier in ‘Curaçao’, een beetje schatplichtig aan Oscar en zijn wolven.  

 
Cut!
Immer geradeaus. ‘Cut Loose’ kwam uit midden 2018 en liet al meteen een andere Emma Bale horen, met een hunker naar internationale roem. Lekkere groove, nice hooks, goed voor goud. Amper (ja, eigenlijk wel) 300.000 views. Dat kan beter! 

 
En anders?  

Emma Bale krijgt navolging. The Voice Kids covert The Voice Kids. Tine coverde ‘Run’. En is nu zelf bezig met een zangcarrière. Ja mannekes! 

 
Best Belgian Act? Ja, dat hoeven we niet meer te bewijzen (in 2016 was het zover). Emma sprak met MTV. 

 
Ja, Emma speelt ook gitaar. A true musician!  Luister naar Emma Bale in je favoriete streaming-apps met eindeloze mobiele data, met Epic Beats

Top