Current language: nl

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (december 2018)

Er schitteren weer een paar sterretjes aan de hemel. Want ook in december moesten we afscheid nemen van grote muziekhelden.

Pete Shelley

Pete Shelley © Shutterstock

De Engelse muzikant en songwriter Pete Shelley, voluit Peter Campbell McNeish, stierf op 6 december 2018 aan een hartaanval. Hij werd 63 jaar oud. Samen met Howard Devoto vormde hij in 1976 de band Buzzcocks. Toen Howard een jaar later uit de band stapte, nam hij de zang en de gitaar voor zijn rekening. Hij bracht het bekende Ever Fallen In Love (With Someone You Shouldn’t’ve) uit. Daarnaast bouwde hij ook een solocarrière uit. Met het nummer Homosapien scoorde hij een hit in 1981.  

Ace Cannon

Ace Cannon © Wikipedia

De 84-jarige Amerikaanse tenor- en altsaxofonist John ‘Ace’ Cannon stierf op 6 december in huiselijke kring. Cannon begon zijn carrière als muzikant bij Bill Black’s Combo, maar bouwde al snel een solocarrière uit waarbij hij de band als achtergrond gebruikte. Zijn debuutalbum Tuff was meteen een succes. Daarnaast werkte hij met tal van grote sterren samen, waaronder Johnny Cash en Jerry Lee Lewis. In 2000 werd Cannon opgenomen in de Rock and Soul Hall of Fame én de Rockabilly Hall of Fame.  

Lucas Starr

Lucas Starr © Wikipedia

Op 7 december 2018 stierf de Amerikaanse rockbassist Lucas Starr op zeer jonge leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Hij werd jammer genoeg maar 34 jaar oud. Vijf jaar lang maakte hij deel uit van de metalcore band Oh, Sleeper, die werd gesmeed met ex-leden van Between The Buried and Me, Cities Burn en Terminal. In 2011 stapte hij uit de band.  

Victor Hayden

Victor Hayden © Wikipedia

Misschien zegt de naam Victor Hayden je niets, maar The Mascara Snake doet misschien wel een belletje rinkelen. De Amerikaanse muzikant, die vooral bekend werd met de band Magic Band van Captain Beefheart, stierf op 7 december 2018 na een verkeersongeval. Hayden was de neef van Don Van Vliet, beter bekend als Captain Beefheart, en nam vanaf 1969 de basklarinet voor zijn rekening in de band.  

Yigal Bashan

Yigal Bashan © Wikipedia

Op 9 december 2018 stierf de 68-jarige Israëlische zanger en componist Yigal Bashan. Hij was lid van het poptrio Kmo Tzoanim, dat te zien was in de televisieserie Hopa Hey. Ook het nummer van de Hebreeuwse versie van de serie The Wonderful Adventures of Nils werd ingezongen door Bashan zelf. Naast zanger en songwriter was hij ook regelmatig te zien op het televisiescherm als acteur. Twee jaar geleden ontving Bashan de ACUM Prize for Live Achievement.  

Angelo Conti

Angelo Conti © Wikipedia

De Italiaanse zanger van de ska-punkband Banda Bassotti stierf op 11 december 2018. Hij werd 62 jaar oud. De band bracht in 1991 hun debuutalbum Figli della stessa rabbia uit, en werd vooral goed onthaald door de lokale politieke kringen en punkgroepen. Na hun tweede album ging de band uit elkaar, maar in 2001 kwamen ze weer samen voor een benefietconcert.  

Nancy Wilson

Nancy Wilson © Wikipedia

Op 13 december 2018 stierf de Amerikaanse jazz-zangeres Nancy Sue Wilson na een slepende ziekte. Ze werd 81 jaar oud. In de vijf decennia dat Wilson actief was in de muziekwereld, nam ze meer dan 70 albums op en won maar liefst drie Grammy Awards. Haar single (You Do Not Know) How Glad I Am was het begin van haar succes. Wilson werd bestempeld als zangeres die de genres blues, jazz, R&B, pop en soul volledig beheerste, als een volleerde actrice en als een absolute entertainer. Een van haar vele bijnamen was Fancy Miss Nancy.  

Joe Osborn

Joe Osborn © Wikipedia

Joe Osborn was een Amerikaanse basgitarist die in de jaren zestig, zeventig en tachtig bekend stond om zijn werk als sessiemuzikant in Los Angeles en Nashville. Zijn gitaarspel is te horen op platen van onder andere The Mamas & The Papas, The Association, The Grass Roots en Johnny Rivers. Het hoogtepunt van zijn carrière was ongetwijfeld de samenwerking met Neil Diamond, waaruit het nummer Holly Holy is voortgevloeid. Jammer genoeg stierf de muzikant op 14 december op 81-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker.  Luister naar je muziek in je favoriete streaming-apps met eindeloze mobiele data, met Epic Beats

Top