Current language: nl

Oscar and The Wolf: het stond in de sterren geschreven!

Het stond in de sterren geschreven: Max Colombie zou een van de frontmannen van zijn generatie worden. Hoe we dat zo weten? De recente geschiedenis liegt er niet om, en het parcours van Sir Colombie is common knowledge bij de Oscar and The Wolf-fans. 
Oscar and The Wolf: het stond in de sterren geschreven! © isopix

Toen Max nog kleine Max was, bleek hij al over een ‘stem’ te beschikken die mensen beroerde. En wat gebeurde? De jonge Colombie schreef zich in voor Eurosong for Kids (2005). Hij maakte er een goeie beurt – Matthieu Terryn, de frontman van Bazart, behoorde eveneens tot die lichting – en besloot om helemaal voor zijn passie te gaan.

Of hij meteen die charismatische frontman was? Neen. Colombie startte een bandje – het heette toen al Oscar and the Wolf – en begon als jonge ket aan een muzikale queeste. PIAS zag wel brood in wat Oscar and The Wolf bracht, en releasete twee singles. ‘Orange Sky’ kreeg wat airplay. Niet overdreven veel, maar het vuur zat wel aan de lont.

Het begon pas echt goed te lopen in 2014, toen het debuut ‘Entity’ verscheen. De band had ondertussen al een muzikale gedaantewisseling ondergaan. Minder indie, meer ‘nu’.  ‘Entity’ betekende de grote doorbraak: 'Princes' effende het pad tot het sterrendom, samen met 'Undress' en 'Strange Entity'. Cutting Edge noemde het dé plaat van 2014. Ondertussen, 4 jaar later, behoort Oscar and The Wolf tot Europes finest, en brachten ze een tweede album uit, ‘Infinity’, in een productie van Jeroen ‘Papillon’ De Pessemier, ook bekend als het brein achter The Subs.

Bijzondere band, want ...

Bijzondere band, want ... © belga

Kort. Snel.  
Het leven kan op korte tijd behoorlijk veranderen. Ask Max. Oscar and The Wolf werd in 2010 boven de doopvont gehouden. Amper 7 jaar later – voor een band een korte tijdspanne – stonden ze al op de grootste podia en de grootste festivals: Rock Werchter, Tomorrowland, Down the Rabbit Hole en de Lokerse feesten. In oktober 2017 volgden twee shows in het Sportpaleis, en daarna concerten in Londen, Parijs, Amsterdam, Keulen en Berlijn. Oh, van de zes MIA-nominaties sleepte de band er 3 in de wacht: beste live-act, beste pop en beste solo-man. 

Manage
Alle grote bands hebben een deel van hun succes te danken aan een manager – geen malafide sujet dat met de centen gaat lopen – die in de band gelooft. In het geval van Oscar and The Wolf: Alexander Vandriessche. "Ik herinner me de eerste keer dat Max in de kleine zaal van de Ancienne Belgique ging spelen. Hij zei: 'Hoe gaan wij ooit 800 tickets verkopen, ben je zot?' Ik heb altijd zijn gigapotentieel gezien, bij hem heeft dat even geduurd." 

Live
Goede wijn en kransen. Het hoeft niet, maar Oscar and The Wolf live, dat is toch een belevenis. Wie ze nog niet zag: ga. Wie ze wel al zag: ga. Wie twijfelt: ga. Ook vestimentair steeds weer een belevenis.  Drie keer Oscar and the Wolf 

Het begin

Ja, we kunnen jullie dit niet onthouden. The internet onthoudt alles, en dat is niet altijd slecht. Eurosong iemand? Wie de jonge Colombie aan het werk wil zien: het is hier te doen.  

 
Een prins
Op het pad van Oscar en zijn wolven liggen een aantal parels waar we graag over struikelen. Waar het echt helemaal mee begon, was ‘Princes’ (uit ‘Entity’).

 
Subzzzz
En de laatste plaat? Die werd geproducet door Papillon, nom de plume van Jeroen De Pessemier, de man achter The Subs. Een andere aanpak, met een duidelijke signatuur. ‘Breathing’ kwam alvast met een bijzonder kunstige clip. Colombie daarover: “Mijn huid staat vol diamanten; eigenlijk is het een versie van mezelf, hoe ik er zou willen uitzien in het landschap van mijn dromen.” Drie keer Oscar, drie keer anders 

Een interview, iemand? Over vijf platen die Max’ jeugd bepaald hebben: 

 
Tekende verantwoordelijk voor de cover van het duet tussen Oscar and The Wolf en Charlotte de Witte: Marie Wynants. 

 
Vroeger was het anders!  Oscar And The Wolf is genomineerd voor een MIA 2019. Op 7 februari 2019 weten we effectief of ze er ook eentje in de wacht zullen slepen...

Bekijk hier in afwachting van de liveshow op 7 februari nog even alle voorbije shows en optredens van de MIA's sinds 2007! 

Top