Current language: nl

Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon!

Is er nog uitleg nodig bij de namen Dimitri Vegas & Like Mike? Spreek ze uit en je komt meteen uit bij Tomorrowland. Eigenlijk zijn de twee broers – né Dimitri & Michael Thivaios – in hun hoedanigheid als dj een household name geworden of zelfs meer: een merk.
Dimitri Vegas & Like Mike: Aim for the stars, land on the moon! © belga

‘Hahaha, niet zeveren, hé, jong!’

Wie hen zoveel jaar geleden – toen ze veertien waren en voor het eerst een naald op een plaat legden – gezegd had dat ze in 2018 tot het kruim van de dj-wereld zouden behoren, had wellicht een ‘Hahaha, niet zeveren, hé, jong!’ naar zijn hoofd gekregen. Maar kijk, met 2019 in het verschiet zijn de twee Willebroekse Grieken groot en vieren ze hun tiende Tomorrowland-verjaardag, het festival waarop ze in 2009 voor het eerst acte de présence gaven, op het kleinste podium ‘Flügel Island’.

Of het in de sterren geschreven stond dat ze een grootse dj-carrière tegemoet zouden gaan? Niet meteen, want de broers gingen elk huns weegs: Dimi verkaste eerst naar Mallorca, dan naar het Griekse Chalcidice en daarna naar Ibiza, waar hij resident-dj werd in de clubs Privilege en Space; daarna ging het weer richting Griekenland (Zante), waar hij zijn dj-skills verder uitbouwde. Meantime zat broer Mike in België duchtig te producen, en toen Mr. Vegas terug zijn Willebroekse roots opzocht, sloten de broers een pact: wereldheerschappij. Ze sloeg aan het producen, releaseten ‘Le Cocaine’ in 2007 en begonnen aan een steile opmars, richting dj-walhalla.

Bijzonder duo, want ...

Bijzonder duo, want ... © Belga

DJ Mag
Iemand bekend met DJ Mag? Het is het maandelijkse Britse tijdschrift over elektronische muziek en dj's; het bestaat al sinds 1991 en kent aardig wat renommee. Vooral bekend door de DJ Mag top 100, een wereldwijde graadmeter voor het succes van dj's die actief zijn in de elektronische dansmuziek. In 2015 stootten ze Hardwell van de troon en werden ze nummer 1. Eén! Uno! Ein! 

Tomorrowland
Sinds hun eerste passage op Tomorrowland in 2009 zijn de broers samen met het festival gegroeid. Van Flügel Island naar Main Stage, en en parcours schreven ze ook nog wat Tomorrowland-hymnes: ‘Tomorrow (Give into the night’) (2010), ‘The Way We See The World’ samen met Afrojack en Nervo (2011), ‘Tomorrow Changed Today’ (2012), ‘CHATTAHOOCHEE’ (2013 - Beatport Chart nummer 1 in minder dan drie dagen) , ‘Waves’ (2014) ... 

Smash The House
Ja, wie met zijn voeten zo verankerd zit in de elektronische muziek komt heel veel nieuw of gevestigd talent tegen. Om nieuwbakken dj’s en producers wat zonlicht te gunnen, richtten de broers hun eigen label op, Smash The House. Vinden daar onderdak: Bassjackers, Yves V, Sandro Silva, Alvaro, Wolfpack, MATTN, Lost Frequencies, Broiler en natuurlijk de broers zelf... Drie keer Dimi & Mike, drie keer anders 

De evolutie in beeld. Omdat een beeld meer zegt dan duizend woorden en duizend beats meer dan een boek vol tekst. De evolutie van los hermanos Thivaios.

 
Hoe het eraan toegaat tijdens een full set? Remember Tomorrowland 2018? Check het hier en zet je schrap voor de 2019-versie. 

 
Hiphop bad boy Wiz Khalifa vond en zag in Dimi Vegas en Like Mike compagnons de route. ‘When I Grow Up’ – iedereen wil Wiz Khalifa worden.  Of ze het bij muziek zullen houden? Who knows, maar Dimi & Mike sleepten een kleine rol in de wacht in de laatste film van Adil El Arbi en Bilall Fallah ‘Patser’: bewakingsagenten in de Antwerpse haven. Je ziet ze hier even kort passeren op seconde 15:  

 
Vraag me iets wat je nog niet weet. In Roemenië kregen ze een interviewer voor de neus die hen wat vreemde vragen stelde.

 
Oh, en wat awards betreft: ze hebben er al een zak verzameld, waaronder drie keer de MTV Europe Music Award voor ‘Best Belgian Act’, in 2014, 2015 en 2018. Meer MTV?  Luister naar Dimitri Vegas & Like Mike in je favoriete streaming-apps met eindeloze mobiele data, met Epic Beats

Top
t