Current language: nl

Deze muzieksterren overleden in september

Deze muzieksterren overleden in september © Shutterstock

Ook in september 2018 moesten we weer afscheid nemen van een aantal grote artiesten. Een groot verlies voor de muziekindustrie, al zullen we ze nooit vergeten.

Randy Weston

Randy Weston © Shutterstock

De 92-jarige Randy Weston stierf op 1 september 2018. De doodsoorzaak is niet bekend. Randy Weston was een Amerikaanse jazzpianist en componist. Zijn Afrikaanse roots vormden een duidelijke inspiratie voor zijn muziek, net zoals de artiesten Duke Ellington en Thelonious Monk.

Conway Savage

Conway Savage © Shutterstock

Op 2 september 2018 stierf de Australische rockmuzikant Conway Victor Savage na een lange strijd tegen een hersentumor. Hij werd 58 jaar oud. Hij werd beroemd in 1990 als pianist, orgelspeler en achtergrondzanger van Nick Cave and The Bad Seeds. Drie jaar later ging hij solo en bracht verschillende albums uit. Daarnaast werkte hij samen met onder andere Suzie Higgie en Amanda Fox.

Katyna Ranieri

Katyna Ranieri © Wikipedia

Caterina Ranieri, beter bekend als Katyna Ranieri, stierf op 3 september 2018. De Italiaanse actrice en zangeres werd 93 jaar oud. In 1954 scoorde ze haar allereerste hit op het Sanremo Muziekfestival met het nummer 'Una Canzone Da Due Soldi'. In 1964 mocht ze optreden tijdens de Academy Awards, als enige Italiaanse zangeres ooit. Als actrice werkte ze samen met Nino Rota en Federico Fellini. De soundtrack van de film Bandits in Milan uit 1968 werd door haar gezongen en meer recent werd ook haar liedje 'Oh My Love' gebruikt als soundtrack van de film Drive in 2011.

Don Gardner

Don Gardner © Wikipedia

De Amerikaanse blueszanger, songwriter en drummer Don Gardner stierf op 4 september 2018. Hij werd 87 jaar oud. Zijn allergrootste hit is ongetwijfeld 'I Need Your Lovin', waarvoor hij samenwerkte met Dee Ford. Don Gardner leefde voor muziek, als hij zelf niet op het podium stond, dan werkte hij als directeur van de Philadelphia Clef Club. Hij stierf letterlijk met muziek in z'n oren.

Bill Shaw

Bill Shaw © Wikipedia

Op 7 september 2018 stierf de Amerikaanse gospelzanger Bill Shaw op 94-jarige leeftijd. Hij werd vooral bekend als tenor bij het gospelkwartet The Blackwood Brothers. Zij worden gezien als de pioniers van de christelijke muziekindustrie. Dat ze maar liefst acht keer een Grammy Award wonnen, 27 Gospel Music Association Dove Awards en 5 All-American Music Awards, is daar het perfecte bewijs van.

Mac Miller

Mac Miller © Shutterstock

Malcolm James McCormick, beter bekend als Mac Miller, stierf op 7 september 2018. Hij werd amper 26 jaar oud. Vermoedelijk overleed hij aan een overdosis, al is dat nooit officieel bevestigd. De Amerikaanse rapper, zanger en producer werd wereldwijd beroemd met zijn debuutalbum 'Blue Side Park' in 2011. Twee jaar later richtte hij z'n eigen muzieklabel op: 'REMember', als eerbetoon aan een overleden vriend. Als platenproducer, onder het pseudoniem Larry Fisherman, produceerde hij muziek voor onder andere Lil B en Vince Staples.

Mr. Catra

Mr. Catra © Wikipedia

Mr. Catra, voluit Wagner Domingues Costa, was amper 49 jaar oud toen hij op 9 september 2018 stierf aan de gevolgen van maagkanker. Mr. Catra was een Braziliaanse funkzanger en acteur. Hij was vooral bekend om de vele kinderen (32!) die hij had met z'n drie vrouwen, en de lach die hij in élk liedje aan het begin of het einde verwerkte.

Max Bennett

Max Bennett © Wikipedia

Op 14 september stierf de 90-jarige Amerikaanse jazzbassist Max Bennett. Hij begon al op jonge leeftijd op te treden, maar pas na z'n legerdienst tijdens de Koreaanse oorlog, verwierf hij meer bekendheid. Hij trad op samen met Peggy Lee, Ella Fitzgerald en Joni Mitchell. Eind jaren '50 was hij vaak te horen op platen van The Monkees en The Patridge Family. In 1969 was het de belangrijkste bassist van het Hot Rats-project van Frank Zappa.

Maartin Allcock

Maartin Allcock © Wikipedia

De 61-jarige Engelse multi-instrumentalist en producer Maartin Allcock stierf op 16 september 2018 na een lange strijd tegen leverkanker. Allcock ademt al sinds jonge leeftijd muziek, daarom dat hij ging studeren aan Huddersfield and Leeds. In 1977 werd hij bekend, toen hij samen met Mike Harding als een van de Brown Ale Cowboys rond toerde. Begin 2000 startte hij als producer bij Sain.

Chas Hodges

Chas Hodges © Shutterstock

Op 22 september stief de 74-jarige Britse zanger Chas Hodges, voluit Charles Nicholas Hodges, ten gevolge van orgaanfalen. Hij werd bekend als leadzanger van het muzikale duo Chas & Dave. Maar hij werd vooral graag gezien door de supporters van Tottenham Hotspur F.C., door z'n nummers 'Hot Shot Tottenham' en 'Ossie's Dream'.Luister naar deze artiesten in je favoriete streaming-apps met eindeloze mobiele data, dankzij Epic Beats

Top