Current language: nl

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (augustus 2018)

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (augustus 2018) © Shutterstock / Wikipedia

Ook vorige maand namen we afscheid van enkele prachtige muzikanten. Ook al zijn ze nu letterlijk 'uitgezongen', we zullen ze nooit vergeten...

Neil Argo

Neil Argo © Wikipedia

De 71-jarige Amerikaanse componist Neil Argo overleed op 2 augustus aan hartfalen. Argo is vooral bekend door zijn composities voor verschillende radio- en televisieprogramma's. De muziek van onder andere Wild America, MacGyver, Mission: Impossible en The Cat Story komen allemaal van zijn hand. Naast z'n werk in de radio- en televisiewereld gaf hij ook les aan de California State University in Northridge.

Lorrie Collins

Lorrie Collins © Wikipedia

Op 4 augustus overleed de 76-jarige Amerikaanse Lawrencine May 'Lorrie' Collins door complicaties na een zware val. Ze was vooral bekend als country, rockabilly en rock-'n-roll zangeres. Haar carrière startte ze samen met haar broer, met wie ze The Collins Kids vormde. Hun bekendste nummer is ontgetwijfeld 'Just Because'.

Valentina Levko

Valentina Levko © Wikipedia

De Russische operazangeres Valentina Nikolaevna Levko stierf op 14 augustus na een lange, ernstige ziekte. Ze werd 92 jaar oud. Ze was solist van het Bolshoi Theater van de Sovjet-Unie van 1960 tot 1982. Ze viel verschillende keren in de prijzen met haar stem. In 2002 bijvoorbeeld won ze de Order of Honour, voor haar vruchtbare activiteiten op het gebied van cultuur en kunst.

Jill Janus

Jill Janus © Benoit Daoust

Op 14 augustus overleed ook de 42-jarige Amerikaanse zangeres Jill Janus. Ze beroofde zichzelf van het leven. Sinds haar vroege tienerjaren kampte ze met een bipolaire stoornis, maar dat hield haar niet tegen haar grote droom waar te maken als leadzangeres van de heavymetalbands Huntress, The Starbreakers en Chelsea Girls. In 2014 was ze nog in ons land tijdens de Graspop Metal Meeting met Huntress.

Aretha Franklin

Aretha Franklin © Shutterstock

De queen of soul Aretha Franklin stierf op 16 augustus op 76-jarige leeftijd. Ze kampte al enkele jaren met alvleesklierkanker. In februari ging ze officieel met pensioen. Haar laatste optreden dateert van november vorig jaar, waar ze enkele van haar grote hits bracht. Met onder andere 'Respect', 'Chain of Fools' en 'I Say A Little Prayer' raakte ze wereldwijd bekend als dé queen of soul.

Danny Pearson

Danny Pearson © Twitter @MrDannyPearson

De Amerikaanse componist en singer-songwriter Danny Pearson overleed op 17 augustus. Hij werd 65 jaar oud. Hij bracht maar één album uit: 'Barry White Presents Mr. Danny Pearson' in 1978, geproduceerd door Barry White. Met het nummer 'What's Your Sign Girl?' scoorde hij meteen een hit. Op het moment van zijn overlijden was hij bezig met de opnames van een nieuw album.

Jack Costanzo

Jack Costanzo © Wikipedia

Op 18 augustus overleed de 98-jarige Amerikaanse percussionist Jack Costanzo ten gevolge van een aneurysma. Hij was een man van vele talenten. Naast componeren, dirigeren en drummen, speelde hij ook bongo, waar hij waarschijnlijk het meest bekend door werd. Vandaar ook dat iedereen hem 'Mr. Bongo' noemde. In z'n leven bezocht hij drie keer Havana en leerde er Afro-Cubaanse ritmes spelen op de bongo en de conga.

Khaira Arby

Khaira Arby © Wikipedia

Khaira Arby, beter bekend als 'The Nightingale of Timbuktu', overleed op 19 augustus. De Malinese zangeres werd 58 jaar oud. Arby schreef en zong in de inheemse talen: Songhai, Tamachek, Bambara en Arabisch. Vaak zong ze over gevoelige kwesties, zoals vrouwelijke genitale verminking.

Eddie Willis

Eddie Willis © Wikipedia

Op 20 augustus stierf de 82-jarige Amerikaanse soulmuzikant Eddie 'Chank' Willis aan complicaties van polio. Willis speelde elektrische gitaar, maar voor de Motown's in-house studio band 'The Funk Brothers' haalde hij regelmatig de elektrische sitar boven. Tijdens z'n carrière werkte hij met verschillende artiesten samen, waaronder The Supremes, Stevie Wonder en The Temptations.

Lazy Lester

Lazy Lester © Lazy Lester

Leslie Carswell Johnson, beter bekend als Lazy Lester, overleed op 22 augustus ten gevolge van maagkanker. Hij werd 85 jaar oud. Lester was een bluesmuzikant die naast zingen ook harmonica en gitaar speelde. Hij nam heel wat eigen nummers op, maar droeg ook bij tot hits van onder andere Slim Harpo en Katie Webster.

Tim Visterin

Tim Visterin © Isopix

Op woensdag 29 augustus overleed de 77-jarige zanger Tim Visterin na een infarct. De Antwerpenaar brak in 1970 door met een vertaling van 'Dites-Moi, Monsieur' van Jean-Claude Dernal. De bekendste zin 'Ach meneer, een mooie vogel wil ik zijn. Met sterke vleugels, alstublieft meneer Merlijn' werd al snel een meezinger. Veel meer hits volgden er echter niet. Visterin werkte vervolgens voornamelijk achter de schermen van de muziekbusiness, zowel in Vlaanderen als in de Verenigde Staten. Luister naar deze artiesten in je favoriete streaming-apps met eindeloze mobiele data, dankzij Epic Beats

Top