Current language: nl

Charlotte de Witte: donker doet dansen!

Zo jong nog en toch al een gevestigde waarde in het Belgische – lees internationale – technolandschap.

Charlotte de Witte stond op donderdag 16 én vrijdag 17 augustus op het podium van Pukkelpop!  

Bekijk hier haar concerten in de Boiler Room en op de Main Stage!

Charlotte de Witte: donker doet dansen! © Boda Gabor

Charlotte de Witte begon haar dj-carrière onder de  nom de plume Raving George, een naam die zij later zou laten vallen zodra zij een eigen geluid had gemodelleerd: een harde, donkere technovariant die onmiskenbaar de hare is, zodat de beslissing om onder haar eigen naam verder te gaan eigenlijk een evidentie werd.
 
De Witte verkreeg in 2011 al wat faam dankzij winst in de Tomorrowland DJ Contest van Studio Brussel en Poppunt , waarna ze de mainstage op Tomorrowland mocht openen. Broodje gebakken? Niet meteen, want De Witte blijft timmeren aan de weg en speelt tegenwoordig ook eigen nummers.

Haar eerste EP ‘Obverse’ releasete zij in 2013; haar tweede EP ‘Slaves/Alternate’ volgde in 2015 en werd bij het grotere publiek bekend om een song die ze samen met Oscar and the Wolf maakte: ‘You’re Mine’. Ondertussen is haar cv aangevuld met talloze roarin’ titels: Essential Mix debut op BBC Radio 1, een passage in Boiler Room, de cover van DJ MAG en blijvende support van Resident Advisor, Mixmag en XLR8R. Dat de toekomst er goed uitziet.

Bijzondere dj, want...

Bijzondere dj, want... © Instagram CDW

Eerste herinnering

“Ik herinner me mijn eerste gig nog”, vertelt de Witte. “Het was ergens in een jeugdclub in Vlaanderen. Ik had nog nooit een cd aangeraakt; mijn mix leek nergens op. Gelukkig stonden er enkel wat vrienden en wat jeugdhuismedewerkers (lacht).” Gelukkig is een andere herinnering geboekstaafd op het net: het winnen van een dj-contest, waar – toen nog – Raving George een slot wint op Tomorrowland.  

 
StuBru

Ja, Charlotte de Witte blijft loyaal. StuBru gaf haar kansen en ze blijft er langslopen, om nu en dan een setje te draaien. In Playground!  

  
Schmerz

2015. De EP ‘Weltschmerz’ verschijnt, met een clipje gedraaid door Marie Wynants.  Drie keer donkerte 

Oscar

Het is een grote familie: Oscar and the Wolf, Bazart, Charlotte de Witte ... Ze hebben één en dezelfde manager, en daar komen soms samenwerkingen van, zoals deze ‘You’re mine’, dat een heuse nationale hit wordt. Hier live op de MIA’s. 

 

BBC

Ja! Ja! En ja! Niet iedereen mag de essential mix op BBC radio 1 verzorgen. De Witte wel. Crank it up!   

 

Slaves

‘Slave to the beat’ was een track van een andere grootheid (Plastic Bertrand), maar deze mag er ook zijn. Toen nog als Raving George, maar stevigheid troef!  

 

CdW dans! 

Ja, neen, misschien. Er is weinig om naar te kijken als een dj staat te draaien, en ook al heeft Charlotte de Witte zelf een aanstekelijke, ietwat onderkoelde dance-move, toch zal je tijdens haar set zelf moeten bewegen. Hoe het er live aan toegaat? Check het!  

 

Drie keer inside info! 

Hoe blij kan je zijn als je op een festival mag spelen? ZOOOO blij! 

 

Welke muziek vindt Charlotte zelf de max?  

 

En, kijk eens aan. Wat het winnen van een contest zoal doet! Luister naar Charlotte de Witte in je favoriete streaming-apps met eindeloze mobiele data, dankzij Epic Beats

Top