Current language: nl

Zij gaven hun carrière een boost dankzij Liefde voor Muziek

De vierde editie van Liefde voor Muziek loopt op zijn laatste benen op vtm. Het muziekprogramma waarin artiesten elkaars nummers in een nieuw jasje steken, leverde dit jaar al een hit op voor het programma begonnen was met 'Verover Mij' van Niels Destadsbader, een cover van 'Believe' van K’s Choice. Ook ‘Ik ben van ’t stroate’, oorspronkelijk 'Out in the Streets' van The Dinky Toys, in een versie van diezelfde Niels Destadsbader dook al snel op in de hitlijsten. Het belooft dan ook een zomer vol optredens te worden voor de zanger!
Zij gaven hun carrière een boost dankzij Liefde voor Muziek

© vtm

Niels Destadsbader treedt daarmee in de voetsporen van onder andere Stan Van Samang, Dana Winner en Gers Pardoel. Ontdek hier welke artiesten hun carrière een boost kreeg dankzij Liefde voor Muziek.

Bekijk Liefde voor Muziek elke maandag om 20u35 op VTM of waar je ook bent op proximustv.be. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Stan Van Samang

Stan Van Samang

© vtm

Stan Van Samang startte zijn zangcarrière dankzij Steracteur Sterartiest en het was Liefde voor Muziek dat zijn carrière helemaal lanceerde. Op 9 mei 2015 stond hij door zijn deelname aan het eerste seizoen met maar liefst zes nummers tegelijk in de Ultratop 50, een record. Met 'Een Ster', oorspronkelijk van Christoff, en 'Goeiemorgend, goeiendag' van Slongs Dievangons, bezette hij bovendien de eerste twee plaatsen. Beide singles bereikten de platina status en 'Een Ster' won ook nog eens de Zomerhit van Radio 2 en de MIA voor Hit van het Jaar. Zijn album 'Liefde voor Publiek' was goed voor tweemaal platina en brak het record van Clouseau als Belgische plaat die het langs op één stond in de albumcharts.

Slongs Dievanongs

Slongs Dievanongs

© vtm

In 2015 was er ook geen ontkomen aan Slongs Dievanongs. Ze nam deel aan De Slimste Mens ter Wereld, was coach in The Voice Kids én nam deel aan Liefde voor Muziek. Daarin bracht ze onder andere 'Robbin’ The Liquor Store' van The Scabs en 'Zeven Zonden' van Christoff. In mei lanceerde ze haar debuutalbum Goeien dag.

Dana Winner

Dana Winner

© vtm

Dana Winner was de grote 'winner' van het tweede seizoen van Liefde voor Muziek. Johannes Genard scoorde dan wel de grootste hit met 'Honeybee' van Belle Pérez, het was Dana Winner die door het grote publiek herontdekt werd. Met 'Weer verder gaan', een cover van 'Sobrevivire' van Belle Pérez bereikte ze voor het eerst sinds 1996 de top tien van de Ultratop 50. Ook 'Een zee vol dromen', een vertaling van 'No Conspiracy At All' van Sioen was een schot in de roos. Haar album 'Puur' bereikte vervolgens de gouden status.

Gers Pardoel

Gers Pardoel

© vtm

Seizoen 3 van Liefde voor Muziek pakte uit met kleppers als Clouseau, Bart Peeters en Natalia. Maar het was de Nederlandse rapper Gers Pardoel die door het Vlaamse publiek omarmd werd. Met 'Boeng', losjes gebaseerd op 'Boom' van Natalia, en 'Zo Bijzonder', zijn versie van 'Million Voices' van Otto Knows scoorde hij twee top 20-hits. Zijn album 'Voor m’n kids' deed het ook heel goed en dit voorjaar vulde hij twee dagen op rij de Lotto Arena. Gers Pardoel was ook te zien als jurylid in Steracteur Sterartiest.

Isabelle A

Isabelle A

© vtm

Ook Isabelle A gaf haar zangcarrière een nieuw elan dankzij Liefde voor Muziek. Met 'I’ve only begun to fight' van Natalia en 'Dormir en cuillère', een vertaling van 'Lepeltjesgewijs' van Bart Peeters liet ze nieuwe facetten van zichzelf zien. Dat resulteerde uiteindelijk in een nieuw soloalbum 'Zo zal het zijn', haar eerste album sinds 2008. Het leverde haar een nominatie op als beste Solo Vrouw voor de MIA’s en ze stond ook op de affiche van The Night of the Proms.

Top