Deze muzieksterren overleden de voorbije maand (maart 2018)

Aan alle mooie liedjes komt een einde. En dat was jammer genoeg de voorbije maand niet anders. Dit is het overzicht van alle muzikanten die in maart 2018 het leven lieten.
Deze muzieksterren overleden de voorbije maand (maart 2018)

© Shutterstock

Jesús López Cobos

Jesús López Cobos

© EPA

De Spaanse dirigent Jesús López-Cobos stierf kort na z'n 78ste verjaardag, op 2 maart 2018, aan de gevolgen van kanker. Hij begon als koordirigent maar studeerde later orkestdirectie aan de universiteit van Wenen. Een specialist in de laat 19de–eeuwse en vroeg 20ste-eeuwse orkestmuziek, al was zijn repertoire véél ruimer dan dat. Zo dirigeerde hij ook cantates van Bach.

Patrick Doyle

Patrick Doyle

© Shutterstock

Patrick Doyle, de 32-jarige drummer bij Veronica Falls en singer-songwriter bij Boys Forever, stierf op 3 maart. Over de doodsoorzaak is niets bekend. Doyle richtte de band Veronica Falls op, die in 2011 hun debuutalbum uitbrachten. Twee jaar later kwamen de bandleden met een nieuw album, Waiting For Something To Happen, wat tot de dag van vandaag ook hun laatste is.

Craig Mack

Craig Mack

© Alchetron

De 47-jarige Amerikaanse rapper Craig Mack stierf op 12 maart 2018 aan hartfalen. Hij was de eerste artiest die tekende voor het bekende platenlabel van Puff Daddy, Bad Boy Records. In 1988 bracht hij zijn allereerste single uit als MC EZ, al was dat geen succes. In 1994 scoorde hij echter wel een hit met Flava In Ya Ear, waarin ook de bekende Notorious B.I.G. te horen is.

Liam O'Flynn

Liam O'Flynn

© Liam O'Flynn

De Ierse traditionele muzikant Liam O'Flynn stierf op 14 maart 2018 na een lange aanslepende ziekte. Hij werd 72 jaar. Hij veroverde in Ierland alle harten met zijn fantastisch werk op de Ierse doedelzak. Naast z'n solocarrière speelde hij ook in de folkband Planxty en nam hij enkele platen op met internationale muziekartiesten zoals Christy Moore, Sinéad O'Connor en Mark Knopfler. In 2007 werd hij bekroond tot muzikant van het jaar op de TG4 Gradam Ceoil Awards, een van de belangrijkste erkenningen voor traditionele Ierse muzikanten.

Katie Boyle

Katie Boyle

© Flickr

De Britse actrice, presentatrice en tv-persoonlijkheid Katie Boyle stierf op 20 maart 2018. Ze werd in 91. Op twintigjarige leeftijd verliet ze haar geboorteland Italië om in Engeland een carrière als model te beginnen. Maar waar we haar allemaal van kennen is het Eurovisiesongfestival. In 1960, 1963, 1968 en 1974 veroverde ze wereldwijd alle harten als presentatrice van de bekende muziekwedstrijd.

Lys Assia

Lys Assia

© EPA

Rosa Mina Schrärer, beter bekend onder haar artiestennaam Lys Assia , stierf op 24 maart 2018. In 1956 vertegenwoordigde ze Zwitserland op het allereerste Eurovisiesongfestival en haalde ze de overwinning binnen met de liedjes Das Alte Karussell, in het Duits, en Refrain, in het Frans. Zes jaar geleden deed ze opnieuw een poging om haar land te vertegenwoordigen, samen met de rapgroep New Jack, maar ze werd niet geselecteerd. De Zwitserse zangeres werd 94.

José Antonio Abreu

José Antonio Abreu

© EPA

De 78-jarige econoom, musicus en componist José Antonio Abreu stierf op 24 maart 2018. Hij geldt als een van de muzikale iconen van Venezuela. Hij studeerde voor componist en dirigent aan de muziekschool in Caracas en leerde nadien piano, klavecimbel en orgel spelen. Met zijn liefde voor klassieke muziek richtte hij een heel netwerk van kinderen- en jongerenorkesten op en redde hij kinderen uit de onderklasse van geweld, drugs en prostitutie. Daarvoor werd hij meermaals internationaal bekroond.

Jerry Williams

Jerry Williams

© Wikipedia

De Zweedse zanger en acteur Jerry Williams stierf op 26 maart 2018 op 75-jarige leeftijd ten gevolge van kanker. Zijn echte naam: Sven Erik Fernström. Hij werd bekend als zanger van The Violents, die in 1963 als openingsact geprogrammeerd stonden tijdens de tournee van The Beatles. Later koos hij voor een solocarrière. In 1989 scoorde hij een wereldhit met Did I Tell You . In 2013, vijftig jaar nadat hij bij The Violents begon, nam hij afscheid van z'n fans met een tournee door Zweden.

Top