Current language: nl

Heel wat mensen geloven deze 10 urban legends uit de rock-'n-roll

Heel wat mensen geloven deze 10 urban legends uit de rock-'n-roll © Shutterstock

De rock-’n-roll-lifestyle wordt vaak gezien als buitengewoon wild en cool. Waarschijnlijk is dat ook de reden waarom er over dat wereldje altijd de gekste geruchten circuleren die veel mensen meteen geloven. Hier ontdek je de echte verhalen achter de ‘urban legends’.

Jack en Meg White zijn broer en zus

Jack en Meg White zijn broer en zus © Billboard

Dit gerucht werd door Jack White zelf gelanceerd tijdens de begindagen van The White Stripes . Maar eigenlijk zijn ze helemaal geen familie. Ze waren wel een tijdje getrouwd en vroegen jaren geleden - en ook heel wat albums geleden - de scheiding aan. Jack, die eigenlijk Gillis als achternaam heeft, nam de achternaam van Meg over tijdens hun huwelijk en besloot dat zo te laten na de breuk.

Gene Simmons heeft een koeientong

Gene Simmons heeft een koeientong © Shutterstock

De tong van KISS-frontman Gene Simmons kennen we allemaal, aangezien hij ze graag en veel laat zien op het podium. Al sinds de jaren '70 doet het gerucht de ronde dat hij operatief een koeientong liet vasthechten aan de zijne. En hoewel Simmons inderdaad een abnormaal lange tong heeft, is het gerucht absoluut onwaar.

Michael Jackson onderging niet zo veel plastische chirurgie

Michael Jackson onderging niet zo veel plastische chirurgie © Shutterstock

Het gerucht doet blijkbaar de ronde dat Michael Jackson in zijn hele leven slechts twee plastische ingrepen onderging, aan zijn neus en aan zijn schedel nadat hij zich verbrandde tijdens de opnames van een reclamespot. Dat is toch wat hij in 1992 aan Oprah Winfrey vertelde. Zijn trouwe fans geloven natuurlijk alles wat ‘the king of pop’ vertelde. Maar als je foto’s van Michael van voor en na vergelijkt, is dit gerucht wel héél snel ontkracht.

Marilyn Manson liet ribben weghalen om zichzelf oraal te kunnen bevredigen

Marilyn Manson liet ribben weghalen om zichzelf oraal te kunnen bevredigen © Shutterstock

Dit gerucht doet al vele jaren de ronde. En hoewel Marilyn Manson inderdaad nogal een speciaal type is, is dit verhaal toch compleet uit de lucht gegrepen. Waarschijnlijk werd de roddel gelanceerd door een aantal tegenstanders van de rocker. Een dergelijke chirurgische ingreep zorgt er volgens de meeste chirurgen trouwens ook enkel voor dat je taille er iets slanker uitziet, maar that’s it!

De echte Paul McCartney stierf in 1966 en een dubbelganger nam zijn plaats in

De echte Paul McCartney stierf in 1966 en een dubbelganger nam zijn plaats in © Shutterstock

Het gerucht startte toen een radio-dj een telefoontje ontving van een zekere Tom, die beweerde dat bepaalde liedjes van The Beatles verborgen aanwijzingen bevatten rond de dood van Paul McCartney . Het feit dat McCartney er ook erg lang over deed om het gerucht te ontkrachten, zorgde voor meer olie op het vuur. De roddels werden zo hevig dat McCartney zijn fans via interviews moest verzekeren dat hij nog leefde.

Elvis Presley was een racist

Elvis Presley was een racist © Shutterstock

Elvis zou ooit gezegd hebben: “Het enige dat negers voor mij kunnen doen, is mijn platen kopen en mijn schoenen opblinken.” Voor sommige mensen is dat gerucht voldoende om Elvis als een cynische racist te bestempelen die dan ook nog eens alles wat hij kende ‘van de zwarten stal’. Er bestaat geen twijfel over het feit dat Elvis sterk beïnvloed werd door zwarte muzikanten, maar was hij wel een racist? Het is alleszins nooit bewezen dat Elvis de racistische uitspraak wel echt gedaan heeft.

Jim Morrison leeft nog en er ligt een ander lichaam in zijn graf

Jim Morrison leeft nog en er ligt een ander lichaam in zijn graf © Rolling Stone

Er zijn genoeg feiten die het tegendeel bewijzen, maar toch zijn er mensen die geloven dat Jim Morrison nog leeft en geregeld gespot wordt in supermarkten, restaurants en trailerparken over de hele wereld. Sommigen geloven zelfs niet dat zijn lichaam echt begraven ligt in Parijs. De officiële doodsoorzaak was een hartaanval – volgens velen veroorzaakt door drugs – in 1971. En ook al leven er een aantal onbeantwoorde vragen rond zijn plotse overlijden, het gerucht van zijn gefakete dood is echt wel van de pot gerukt.

Courtney Love vermoordde Kurt Cobain

Courtney Love vermoordde Kurt Cobain © Shutterstock

Hardcore fans van Nirvana wijzen al lang met een beschuldigende vinger naar zijn weduwe als het over de dood van Kurt Cobain gaat. Toch is het veel waarschijnlijker dat Cobain zelfmoord pleegde. Hij vocht zijn hele leven tegen zijn manisch-depressieve stoornis en drugsverslaving en probeerde zichzelf al verschillende keren van het leven te beroven voor hij stierf. Uitspraken van Frances Bean Cobain, de dochter van het koppel, gieten wel olie op het vuur. Ze zegt dat haar moeder altijd onstabiel is geweest, haar huisdieren doodde, constant pillen slikt en branden sticht door in bed te roken.

Lady Gaga is een hermafrodiet

Lady Gaga is een hermafrodiet © Shutterstock

Hoe mysterieuzer het privéleven van een celebrity, hoe wilder de roddels. Dat is zeker het geval bij Lady Gaga . Nadat een foto een bult tussen haar benen leek te tonen (die ook gewoon te wijten kon zijn aan haar kleren of een slechte hoek), begon de geruchtenmolen op volle toeren te draaien. Sindsdien wordt gezegd dat Lady Gaga een man of een hermafrodiet is. En haar openlijke liefde voor de homocultuur verergerde de geruchten nog. Maar na een aantal fotoshoots waarin Lady Gaga haar vrouwelijke vormen zo goed als naakt tentoonstelde, was de roddel snel de wereld uit.

Ozzy Osbourne snoof al eens iets anders dan cocaïne

Ozzy Osbourne snoof al eens iets anders dan cocaïne © Shutterstock

In 1982 was er het fameuze vleermuisincident : Ozzy Osbourne beet op het podium de kop van een vleermuis eraf, omdat hij dacht dat ze van rubber was. Daarna moest hij behandeld worden voor hondsdolheid. Dat verhaal is alvast volledig waar. Maar er is meer dierennieuws: volgens drummer Tommy Lee zag Ozzy tijdens een tournee met Mötley Crüe ooit eens een lijn mieren lopen naast de tourbus. Waarop hij besloot om te knielen en de hele lijn op te snuiven met een rietje. Waar of niet waar? In dit geval durven we eerder naar ‘waar’ te leunen...

Top