Current language: nl

Justin Timberlake: van kindster tot superster

Justin Timberlake: van kindster tot superster © Isopix

Justin Timberlake brengt zijn The Man of the Woods Tour deze zomer naar Europa. Op 17 en 18 juli houdt hij halt in het Sportpaleis om er zijn vijfde studioalbum voor te stellen. Na zijn spetterend optreden tijdens de Super Bowl Halftime Show zeker iets om naar uit te kijken!

Justin Timberlake groeide de laatste twintig jaar uit tot een van de grootste popsterren van het moment. Waarom ontdek je hier!

Bestel hier je tickets voor Justin Timberlake in het Sportpaleis.

The Mickey Mouse Club en *NSYNC

The Mickey Mouse Club en *NSYNC © Photonews - Walt Disney

Justin Timberlake werd al doodgeknuffeld door het Amerikaanse publiek toen hij amper twaalf was als lid van The Mickey Mouse Club, samen met andere kindsterretjes als Britney Spears, Christina Aguilera en Ryan Gosling.

Samen met JC Chasez, ook lid van The Mickey Mouse Club, trad hij in 1995 toe tot de boysband *NSYNC. De groep met ook nog Lance Bass werd in Amerika al gauw razend populair. In Europa kon de groep echter nooit de populariteit van bijvoorbeeld The Backstreet Boys evenaren en scoorde *NSYNC met Bye Bye Bye slechts één grote hit. Na hun vierde album in 2001 liet Justin Timberlake de band redelijk brutaal vallen om zich te richten op zijn solocarrière.

Breuk met Britney en doorbraak met Justified

Breuk met Britney en doorbraak met Justified © Isopix

Aan zijn periode bij The Mickey Mouse Club hield Justin Timberlake wel een relatie over met Britney Spears. En hoewel die beweerde als maagd in het huwelijk te willen treden, had Justin er geen probleem mee om aan de media te vertellen dat hun relatie wél geconsumeerd werd. In 2002 was de liefde over, naar verluidt na overspel van Britney.

Justin verwerkte de breuk op zijn debuutalbum Justified met het nummer Cry Me A River. Het album werd een schot in de roos bij zowel pers als publiek, met dank aan producers Timbaland en The Neptunes (Pharrell Williams en Chad Hugo). Ook singles als Señorita, Like I Love You en Rock Your Body werden instant hits. Om het album te promoten ging Timberlake samen met Christina Aguilera op tournee: de Justified/Stripped Tour.

Schandaal op de Super Bowl

Schandaal op de Super Bowl © Isopix

In 2004 mocht Justin Timberlake samen met Janet Jackson optreden tijdens de pauze van de Super Bowl voor een publiek van zo’n 140 miljoen kijkers. Op het einde van Rock Your Body ging het echter mis toen Timberlake iets te veel stof meehad toen hij - per toeval of met opzet - het lederen gedeelte van haar korset wegrukte: Nipplegate was geboren.

In puriteins Amerika konden ze daar niet mee lachen: de televisiezender CBS ontving maar liefst 200.000 klachten. Jackson en Timberlake moesten openlijk hun excuses aanbieden om toegelaten te worden op de Grammy Awards. Jackson weigerde, Timberlake gaf wel toe en viel meteen ook twee keer in de prijzen: voor beste popalbum en beste zangprestatie voor Cry Me A River. En hoewel de carrière van Janet Jackson na dit incident zo goed als doodbloedde, had het voor Justin Timerlake geen gevolgen.

Meesterwerk FutureSex/LoveSounds

Meesterwerk FutureSex/LoveSounds © Isopix

In 2006 kwam met FutureSex/LoveSounds het tweede album van Justin Timberlake uit, waarvoor hij opnieuw samenwerkte met Timbaland. De eerste single SexyBack met een prominente electrosound werd meteen Timberlakes eerste nummer één in de Amerikaanse Billboard 200. Ook de volgende singles My Love, What Goes Around…/…Comes Around en LoveStoned bleken een schot in de roos en haalden elk een Grammy Award binnen.

Justin Timberlake won ook vier MTV Video Music Awards voor het album dat wereldwijd meer dan tien miljoen keer over de toonbanken ging. Zijn FutureSex/LoveSounds Tour bracht hem voor het eerst ook naar België.

Komisch talent

Komisch talent © Isopix

Justin Timberlake mag bij momenten dan al vol van zichzelf lijken, zoals veel popsterren, hij kan ook wel lachen met zichzelf. Zo is hij een graag geziene gast in het sketchprogramma Saturday Night Live. In 2006 was hij er samen met Andy Samberg verantwoordelijk voor de culthit Dick in a Box. Die werd door Rolling Stone verkozen als een van de 50 beste sketches allertijden van het programma en was goed voor een Emmy Award. Ook in de show van goede vriend Jimmy Fallon is hij regelmatig te gast: legendarisch zijn hun History of Rap video’s.

Justin Timberlake als songschrijver

Justin Timberlake als songschrijver © Photonews - Matthew Roberts

Justin Timberlake werkt geregeld samen met andere artiesten. Bekende samenwerkingen zijn die met The Black Eyed Peas voor Where is the Love?, met Timbaland en Nelly Furtado op Give It to Me, met 50 Cent op Ayo Technology en met Madonna op 4 Minutes. Het laatste nummer was de eerste single van Madonna van haar album Hard Candy uit 2008, waarop nog eens vier nummers stonden waaraan Justin Timberlake had meegeschreven. Timberlake schreef ook nummers voor Beyoncé (o.a. Partition) en Rehab voor Rihanna.

Justin Timberlake als acteur

Justin Timberlake als acteur © Photonews - Merrick Morton

Van 2008 tot 2012 focuste Justin Timberlake zich meer op zijn acteercarrière. Zo was hij te zien in het bejubelde The Social Network van David Fincher, en de commerciële successen Bad Teacher met zijn ex Cameron Diaz, Friends With Benefits met Mila Kunis en In Time met Amanda Seyfried.

Sindsdien had hij ook nog een kleine rol in de muzikale film Inside Llewyn Davis, waarvoor hij promotie voerde op het filmfestival van Cannes. Momenteel is hij te zien in de nieuwe en misschien wel laatste van Woody Allen naast Kate Winslet, Wonder Wheel.

Comeback met The 20/20 Experience

Comeback met The 20/20 Experience © Photonews - Jim Ruyman

In 2013 maakte Justin Timberlake zijn comeback met het album The 20/20 Experience, dat uit twee volumes bestaat. Zijn eerste single Suit & Tie, een samenwerking met Jay-Z, was meteen goed voor een nieuwe top 10-hit, daarna volgden singles als Mirrors en Take Back the Night. Beide albums leverden Timberlake zeven nominaties op voor de Grammy Awards, maar commercieel konden ze het resultaat van FutureSex/LoveSounds niet evenaren. Timberlake werkte van zijn kant ook mee aan het album van Jay-Z, onder andere aan de single Holy Grail.

De concertfilm Justin Timberlake + The Tennessee Kids van The 20/20 Experience Tour is nu beschikbaar op Netflix. Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk het concert rechtstreeks op je tv-scherm!

Monsterhit Can’t Stop the Feeling

Monsterhit Can’t Stop the Feeling © Isopix

In 2016 was Justin Timberlake samen met Anna Kendrick te horen in de muzikale animatiefilm Trolls. Hij trad ook op als producer van de soundtrack, waarvoor hij zelf originele muziek schreef. De single Can’t Stop the Feeling kwam hij zelfs voorstellen op het Eurovisiesongfestival in Stockholm. Het werd zijn vijfde nummer 1-hit in Amerika en dé best verkochte single van het jaar in Vlaanderen. Timberlake won met het nummer een nieuwe Grammy Award en haalde ook nominaties binnen voor de Oscars en de Golden Globes.

Terug naar de roots op Man of the Woods

Terug naar de roots op Man of the Woods © Photonews - Matthew Emmons

Ondertussen staat het nieuwe album van Justin Timberlake bovenaan de Amerikaanse hitlijsten. Op Man of the Woods werkt hij opnieuw samen met producers Timbaland en The Neptunes: de eerste single Filthy is dan ook helemaal herkenbaar. 

Op het zestien tracks tellende album staan daarnaast ook liedjes die meer aanleunen bij de country uit zijn geboortestreek Tennessee, zoals de hit Say Something met Chris Stapleton. Dat Timberlake nu ineens een cowboyhemd aantrekt, leverde hem voor het eerst ook kritiek op, als zou hij op de Trump-trein springen. Dat hij ook nog eens weigerde commentaar te geven op het misbruik waarvan Woody Allen beschuldigd wordt, leverde hem ook al niet zo’n fijne commentaren op op sociale media. Een storm in een glas water of is er meer aan de hand? Het grote publiek lijkt er zich voorlopig weinig van aan te trekken!

Luister naar Justin Timberlake in je favoriete streaming-apps met eindeloze mobiele data, dankzij Epic Beats

Top