Current language: nl

Deze artiesten komen in 2018 voor het eerst naar België

Muzikanten en zangers van over de hele wereld, zowel artiesten met internationale faam als rijzende sterren, komen naar België. 2018 wordt het jaar van de pop, rock, funk, hiphop, soul, maar vooral van een mix van genres.

Deze artiesten touren in 2018 voor het eerst in België

Deze artiesten touren in 2018 voor het eerst in België

Kendrick Lamar

Kendrick Lamar

© Kendrick Lamar

Kendrick Lamar , enfant terrible en wonderkind uit Californië, moeten we niet meer voorstellen. Zijn derde album "How to Pimp a Butterfly" heeft sinds 2015 muziekliefhebbers en hiphopfans van over de hele wereld kunnen bekoren. Op 27 februari kwam hij voor het eerst naar België. Hij stelde in het Antwerpse Sportpaleis zijn nieuwe album "DAMN" voor, dat in april 2017 uitkwam. Lamar doet zijn bezoek aan ons land nog even over met een bezoek aan Pukkelpop in augustus!

Koop hier je tickets

Dadju

Dadju

© Dadju

Het voormalige lid van The Shin Sekaï ging in 2017 solo met zijn eerste single " Reine ". Deze zanger, schrijver en componist van intieme en melodieuze nummers die atypisch zijn voor de Franse rap, groeide op in een muzikale familie (zijn broer is niemand anders dan Maître Gims). Je kan deze idealistische gentleman ontdekken op 2 mei in La Madeleine te Brussel.

Niall Horan

Niall Horan

© Niall Horan

Zijn naam doet misschien geen belletje rinkelen, maar de 24-jarige Niall is wel een wereldster. Hij maakt namelijk deel uit van de populairste boysband van de laatste jaren: One Direction. Sinds september 2016 jaagt hij ook een solocarrière na via Capitol Records, maar vooral door zijn nieuwe nummers te delen op YouTube. In oktober 2017 bracht hij zijn eerste album "Flicker" uit, dat je op 30 april kan ontdekken in Vorst Nationaal.

Harry Styles

Harry Styles

© Harry Styles

Harry Styles , eveneens voormalig lid van One Direction, kent een ongelooflijk succes. Hij besloot meer dan 50 data toe te voegen aan zijn wereldtournee, en komt op 16 maart ook langs in het Antwerpse Sportpaleis. Zijn album, dat gewoon "Harry Styles" heet, staat sinds de eerste week op de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard 200 met 230.000 verkochte exemplaren, waardoor hij de tweede Britse artiest is die hierin slaagt.

Khalid

Khalid

© Khalid

De Amerikaanse zanger Khalid komt op zijn 20ste verjaardag naar België om zijn eerste album " American Teen " voor te stellen, dat op 3 maart 2017 werd uitgebracht door Right Hand Music Group en RCA Records. Het kan goed zijn dat je dit wonderkind nog niet kent. Nochtans heeft Khalid in een jaar tijd al meer dan een miljoen albums verkocht. Kom dit veelbelovende jonge monument ontdekken op 18 februari in de Botanique.

Alice Merton

Alice Merton

© Alice Merton

Deze 24-jarige Duits-Britse zangeres heeft net haar eerste single " No Roots " uitgebracht. Ze groeide op in New York en in Canada, en zingt catchy popnummers die blijven hangen. Naast zingen componeert ze ook, speelt ze piano, en zweept ze het publiek op met haar stem die met gemak de hoogste tonen aankan. Bewijs van haar succes: de videoclip van haar eerste nummer heeft al meer dan 55 miljoen views bereikt op YouTube! Niet te missen op 8 maart in de AB.

Slimane

Slimane

© Slimane

Slimane , bekend als coach in The Voice Belgique (tegenhanger van The Voice Vlaanderen), heeft eigenlijk nog nooit opgetreden in België. Op 9 maart in het Forum in Luik of op 4 mei in Vorst Nationaal komt hij de verloren tijd inhalen. Ontek er het gevoelige universum van deze jongen, die er al als kind van droomde muziek te maken, te ontdekken.

Superorganism

Superorganism

© Superorganism

Indiepopband Superorganism bestaat sinds 2017 en is samengesteld uit acht leden tussen 17 en 32 jaar van over de hele wereld. Deze groep maakt moderne muziek die helemaal in deze tijdsgeest past. Zevormden een huis in Oost-Londen om tot hun hoofdkwartier en opnamestudio. Met hun eerste single " Something For Your M.I.N.D. " hebben ze het internet veroverd, en hun eerste album wordt in de loop van 2018 verwacht. Op 19 februari komen ze naar de Botanique.

BCUC

BCUC

© Africa Express

Bomalarm! De explosie van percussie in combinatie met maatschappelijk relevante teksten is kenmerkend voor BCUC (Bantu Continua Uhuru Consciousness). De muzikanten, afkomstig uit de sloppenwijken van Johannesburg, bewegen op traditionele ritmes, psychedelisch, schipperend tussen soul, rap, funk en punk-rock. Een explosieve mengeling die je niet kan missen op 28 maart in de Botanique.

Polo & Pan

Polo & Pan

© Barrere & Simon

Het Franse duo Polo & Pan komt op 2 mei naar Brussel. Hun eerste album "Caravelle" zit ergens tussen elektro en pop in, en doet denken aan traditionele folklorische muziek en psychedelische rock van de jaren '70. Hun nummers zijn bruisend, hun muziek zeer dansbaar, en hun shows zonnig. Kortom: dringend te ontdekken in de Botanique op 2 mei, of voor het eerst op Dour.

Therapie TAXI

Therapie TAXI

© Therapie TAXI

Deze Parijse rockgroep heeft zijn succes deels te danken aan een Belgische artiest: Roméo Elvis. Hun nummer " Hit Sale " wordt al weken grijs gedraaid op de radio aan beide kanten van de grens. Het nummer is ook al meer dan 2,5 miljoen keer bekeken op Youtube. Een mix van genres die het publiek wel lijkt te bekoren, en vooral een groep die zowel teert op de kwaliteit van zijn teksten als op de intense melodieën. Ontdek ze op 29 maart in de Reflektor te Luik.

Top