Current language: nl

Bruno De Groote, de nieuwe gitarist van dEUS: "Ik voel niet de behoefte om dingen te doen die ik al kan"

De 44-jarige Bruno De Groote is de nieuwe gitarist van dEUS. De Groote speelde eerder al bij Raymond van het Groenewoud en Axelle Red en volgt nu Mauro Pawlowski op die eind 2016 bekend maakte dat hij na twaalf jaar uit dEUS zou stappen.
Bruno De Groote, de nieuwe gitarist van dEUS: "Ik voel niet de behoefte om dingen te doen die ik al kan"

© bruno de groote

Blues en jazz

Blues en jazz

© De Groote-Faes Duo foto ©Michel Goessens

Bruno De Groote studeerde met onderscheiding in 2000 als jazzgitarist af aan het Conservatorium van Gent. Sinds 1993 is hij freelance-gitarist en componist, arrangeur en drijvende kracht achter talloze (jazz)formaties en projecten. Bij het grote publiek is de naam van De Groote niet bekend. Behalve zijn werk bij Raymond van het Groenewoud, Axelle Red, Lalalover, Kommil Foo speelde het gros van zijn carrière zich vooral af in de blues, jazz en experimentele muziek, bij projecten als Mambo Chillum, Tijgers van Eufraat. en het De Groote-Faes Duo.

Geen kopie van Mauro

Geen kopie van Mauro

© foto ©Cas Janssens

"Ik voel niet de behoefte om dingen te doen die ik al kan", zegt De Groote in een artikel in Knack Focus. "Ik vind het net fijn dat ik in nieuw territorium terechtkom." De Groote is na Rudy Trouvé, Craig Ward en Mauro Pawlowski de vierde gitarist van dEUS. Dat hij met Mauro vergeleken zal worden, deert hem niet. "De meningen zullen in het rond vliegen. Mauro heeft het vanzelfsprekend super gedaan, maar je kunt zijn persoonlijkheid niet kopiëren. En ik ben te oud om iemand anders te willen zijn."

"Een aangename mens, met een warme sound, een goede stem en een flamboyante podiumprésence"

"Een aangename mens, met een warme sound, een goede stem en een flamboyante podiumprésence"

© foto © mathijs delva

De gitarist werd in oktober 2017 uitgenodigd om auditie te doen in de studio van dEUS. "Tijdens die auditie gebeurde er iets, net zoals dat destijds bij Mauro, drummer Stephane Misseghers en bassist Alan Gevaert het geval was", aldus frontman Tom Barman, die zegt dat de beslissing unaniem genomen werd. Nog volgens Barman is De Groote "een aangename mens, met een warme sound, een goede stem en een flamboyante podiumprésence".

dEUS speelt op 14 juli op TW Classic mét Bruno De Groote op gitaar. Bestel hier alvast je tickets!

Top