Current language: nl

De internationale artiesten die hun stempel op 2018 zullen drukken

Hoe zal 2018 klinken? Welke artiesten zullen hun stempel drukken op dit nieuwe jaar? Sommigen komen terug met een nieuw album en anderen bevestigen hun toenemende bekendheid.
De internationale artiesten die hun stempel op 2018 zullen drukken

Hoe zal 2018 klinken? Welke artiesten zullen hun stempel drukken op dit nieuwe jaar? Sommigen komen terug met een nieuw album en anderen bevestigen hun toenemende bekendheid.

Kimbra

Kimbra

© Christian Bertrand

De typische stijl van Kimbra is helemaal terug in 2018. De zangeres uit Nieuw-Zeeland brengt een derde album uit, dat Primal Heart heet. De releasedatum is voorzien op 19 januari 2018. De eerste twee albums van Kimbra hebben al getoond hoe ze verschillende stijlen mixt en kiest voor songs die dan eens tribal, en dan weer jazzy aandoen, terwijl het toch pop-rock blijft. Maak je dus klaar voor een explosie van stijlen in Primal Heart!

Vance Joy

Vance Joy

© Debby Wong

Goed nieuws: in 2018 brengt de Australische Vance Joy zijn tweede album uit. Na "Dream Your Life Away" en de hit "Mess is Mine" brengt de singer-songwriter in februari 2018 "Nation of Two" uit. Vance Joy heeft de eerste song van dit tweede album, "Lay It on Me" nu al vrijgegeven.

MGMT

MGMT

©  Astrobobo

Het Amerikaanse duo zal scoren in 2018! Na vijf jaar stilte is MGMT terug met een vierde album, "Little Dark Age'. Hun psychedelische pop en titels die smeekten om een hit te worden werden in 2007 bekend met hun album "Oracular Spectacular'. Het nieuwe album wordt in de loop van 2018 verwacht.

Tyler, the Creator

Tyler, the Creator

© Kathy Hutchins

De Amerikaanse rapper zal dit jaar heel wat festivals aandoen. Tyler, the Creator zal in elk geval op Dour te zien zijn maar is deze zomer op alle Europese weides te zien zoals het Melt Festival in Duitsland of NorthSide in Denemarken. Hij zal ook zijn derde album "Flower Boy" voorstellen tijdens het bekende Lollapalooza in Zuid-Amerika. Je zal deze hiphopsensatie uit de Verenigde Staten in 2018 dus niet kunnen missen!

First Aid Kit

First Aid Kit

© YouTube

De Söderberg-zussen zijn in 2018 terug! Klara en Johanna, die samen het Zweedse duo First Aid Kit vormen, brengen op 19 januari 2018 "Ruins" uit. Er werden al twee songs van het nieuwe folkalbum gereleased: "It's a Shame" en "Fireworks". Wedden dat ze volgende zomer op de festivals te zien zijn?

Jessie Reyez

Jessie Reyez

© YouTube

Als je het fenomeen Jessie Reyez dit jaar hebt gemist, zal je haar in 2018 zeker leren kennen. Met een stem die het midden houdt tussen Janis Joplin en Asaf Avidan kon ze het publiek veroveren toen ze haar single "Figures" uitbracht. Het eerste album van deze Colombiaans-Canadese zangeres heet "Kiddo" en bemachtigde onmiddellijk een plaatsje op de Canadese charts. Je kan ze op 19 februari live aan het werk zien in de Ancienne Belgique.

Maggie Rogers

Maggie Rogers

© Rene Oonk

Met de release van "Split Stones" kondigt Maggie Rogers haar nieuwe album voor 2018 aan. Na het succes van "The Echo" en "Blood Ballet", haar eerste twee albums, bracht de Amerikaanse zangeres verschillende songs van een EP uit. 2018 wordt voor deze 23-jarige zangeres het jaar van haar derde album.

Ms Banks

Ms Banks

© YouTube

In 2018 zal Ms Banks ongetwijfeld de Londense harten sneller doen slaan. Met de titel "Vibez" kon de Londense rapster moeiteloos haar plek op de grimescène opeisen. Nicki Minaj en Ms Dynamite kunnen evengoed opkrassen want Ms Banks is een blijver! Nicki Minaj heeft trouwens gezegd dat Ms Banks haar nieuwe favoriete rapster is. Ze werkte ook al met Stormzy samen. Ms Banks heeft nog geen album uitgebracht, maar dat zal vast niet lang meer duren ...

IAMDDB

IAMDDB

© YouTube

IAMDDB mixt stijlvol jazz en hiphop. Deze Britse zangeres-rapster doet een beroep op haar Angolese roots en de jazzy invloeden van haar vader. Met haar EP "Hoodrich Vol. 3" en de single "More" oogstte ze al snel succes en in de loop van 2018 zou ze haar eerste album uitbrengen.

Jlin

Jlin

© YouTube

Dit jaar zal je het bijzondere geluid van Jerrilynn Patton niet kunnen missen. Met haar tweede album "Black Origami" wordt Jlin een gevestigde naam in de Amerikaanse electroscène. De jonge vrouw produceert titels die doen denken aan Aphex Twin of Autechre. Het is geen toeval dat haar eerste album in 2015 in het magazine Rolling Stone nummer 2 werd.

Top