Current language: nl

Enkele internationale muzikale ontdekkingen van 2017

Welke artiesten lieten van zich horen in 2017? Of ze nu genomineerd werden voor de titel "Breakthrough artist" op de meest prestigieuze awards, opvielen door hun streamingcijfers van Spotify of het aantal views op YouTube lieten exploderen, van deze muzikanten heb je het afgelopen jaar ongetwijfeld wat gehoord...
Enkele internationale muzikale ontdekkingen van 2017

Welke artiesten lieten van zich horen in 2017? Of ze nu genomineerd werden voor de titel "Breakthrough artist" op de meest prestigieuze awards, opvielen door hun streamingcijfers van Spotify of het aantal views op YouTube lieten exploderen, van deze muzikanten heb je het afgelopen jaar ongetwijfeld wat gehoord...

Petit Biscuit

Petit Biscuit

© Petit Biscuit

Op zijn prille 17 jaar raakte dit wonderkind van de Franse elektroscene wereldwijd bekend. Met " Sunset Lover " kon hij miljoenen mensen over de hele wereld overtuigen. Petit Biscuit is goed voor 108 miljoen streams op Spotify en miljoenen views voor elk van zijn nummers op YouTube. De jonge producer stond trouwens al op de affiche van Pukkelpop in augustus 2017. En het Belgische festival was niet het enige dat Petit Biscuit met open armen onthaalde, de jonge Fransman speelde ook al op de grootste internationale festivals.

Princess Nokia

Princess Nokia

© Christian Bertrand

Princess Nokia is de nieuwe prinses van New York City. Als je fan bent van M.I.A., dan zal je Princess Nokia ook kunnen smaken! De jonge telg van de Amerikaanse hiphop kon afgelopen november al de orangerie van de Botanique laten vollopen. De 25-jarige rapster is niet alleen een geëngageerde zelfverklaarde feministe, in Harlem (waar ze opgroeide) kreeg ze ook een portie vastberadenheid en straffe taal met de paplepel ingegeven. Ze gooit haar indrukwekkende flow in de strijd tegen sociale onrechtvaardigheid.

Noname

Noname

© Noname

Met haar slamervaring is rapster Noname een van de rijzende sterren van de vrouwelijke hiphop. Op haar 25ste heeft Noname al een heel herkenbare stijl: poëtische punchlines en een kinderlijke stem. 2017 was absoluut het jaar van de rapster uit Chicago want ze bracht haar eerste album uit (dat haar naam draagt). Een album dat uitliep op een drukbezette tournee!

Skepta

Skepta

© Christian Bertrand

2017 begon goed voor Skepta: op de BRIT Awards, die op 22 februari plaatsvonden in Londen, werd hij genomineerd als aanstormend talent. De rapper werd ook genomineerd voor de categorieën "Brits Album" en "Britse mannelijke artiest". Skepta maakt al 10 jaar muziek binnen een niche van de Engelse rap (de grime) bij kleine producers en vermijdt grote labels. Met zijn vierde album " Konnichiwa " en de EP "Vicious" brak Skepta echt door en inspireert hij jonge talenten in het underground milieu. De Britste rapper staat al op de affiche van Les Ardentes 2018.

Dua Lipa

Dua Lipa

© Christian Bertrand

Dankzij YouTube kon Dua Lipa tekenen bij de Warner Music Group. Vanaf haar 14 jaar coverde de zangeres haar favoriete zangers en groepen op YouTube. In juni 2017 bracht ze op haar 22ste een eerste album uit dat haar naam draagt. Een mengeling van pop en synthpop gedragen door haar krachtige stem. Zeven nummers van dat album werden ook als single uitgebracht waaronder "Be the One", "New Rules" en de hit " Blow Your Mind (Mwah) ".

Khalid

Khalid

© Kathy Hutchins

Met zijn hiphop gezoet met zachte soulklanken veroverde Khalid in 2017 de wereld. De single " Location " werd gecoproducet door Sky Sense (Drake) en verzamelde 30 miljoen streams op Spotify. Van een vliegende start gesproken. Khalid kon ook rekenen op de hulp van Kylie Jenner die veel reclame maakt voor de zanger op haar Snapchat account. Niet verwonderlijk dus dat de jongeman werd uitgenodigd in alle Amerikaanse Late Night Shows (Jimmy Falon, Jimmy Kimmel, Ellen Degeneres).

Fletcher

Fletcher

© YouTube

Op haar 23ste is Cari Fletcher de rijzende ster van de power pop. Fletcher, die in Los Angeles woont, kiest niet voor banale onderwerpen. Geen sprake van liefdesliedjes zoals bij veel van haar collega's. Nee, Fletcher wil over andere dingen praten: de huidige leefwereld van de vrouw, de slechte kanten van de platenindustrie, haar angst om anderen te vertrouwen enzovoort. Na haar eerste EP zal ze ook binnenkort haar eerste album uitbrengen.

Stormzy

Stormzy

© Christian Bertrand

Nadat hij aan de zijde van Kanye West speelde in 2015 werd Stormzy genomineerd als aanstormend talent op de Brit Awards 2017. Hij ontplooide zich op de Engelse grime scene, werd opgemerkt door Jools Holland en brak door met de single " Shut up " die twee weken in de top 10 van de Britse hitlijsten stond. Op de Mobo awards sleepte Stormzy drie prijzen in de wacht: beste mannelijke artiest, beste grime performance en beste album.

Code Orange

Code Orange

© YouTube

Dankzij hun ijzeren discipline konden ze in 2016 toeren met Deftones. Een jaar later maakt Code Orange furore in het metal/hardcore milieu met de release van hun album "Forever". De groep uit Pittsburgh laat niets aan het toeval over: van hun performance op het podium tot hun communicatie en merchandising, alles wordt tot in de puntjes voorbereid. Wat deze metal group uniek maakt? Hun pleidooi voor zelfontwikkeling met het oog op een gezond en gelukkig leven.

Giraffage

Giraffage

© YouTube

Als nieuweling in de elektroscene werkt Giraffage momenteel aan zijn eerste album. Deze jonge producer uit San Francisco heeft al een EP uitgebracht met de titel "No Reason". Zijn nummers zijn telkens een schot in de roos en verzamelen miljoenen views op YouTube. Een jonge Amerikaanse artiest die we niet uit het oog mogen verliezen!

Top