Zullen deze verwachte albums in 2018 de nodige potten breken?

Zullen deze verwachte albums in 2018 de nodige potten breken?

R&B, rap, rock, pop... fans van om het even welk genre kunnen volgend jaar hun hart ophalen, want verschillende grote artiesten brengen een nieuw album uit in 2018.

Rihanna

Rihanna

© Belga

DE absolute nummer 1 in de lijst. Dit wordt het negende album voor de Barbadiaanse zangeres na de release van "Anti" in 2016. Wat er precies komt op te staan, weten we niet goed, maar zeker is dat de wereldster zich in de studio liet omringen door de beste producers om haar toekomstige hits klaar te stomen: Drake, zanger Shakka, DJ Diplo...

Arctic Monkeys

Arctic Monkeys

© EPA

Nick O'Malley, de bassist van de groep, kondigde in een tijdschrift over moto's de komst van een nieuw album aan in 2018, 5 jaar na "AM". Voor Arctic Monkeys is het een soort van reünie, want de leden van de groep zijn ook met heel wat soloprojecten bezig. Denk maar aan Alex Turner, de leadzanger, en The Last Shadow Puppets, of Matt Helders, de drummer, die samenwerkte met heel wat opmerkelijk volk zoals Iggy Pop en Lady Gaga.

Damso

Damso

© Damso/Ipséité

Hoewel hij bijna alle Belgische en Franse festivals aandeed, zit de Brusselse rapper niet stil en is hij al begonnen met nieuwe opnames na de release van Ipséite, zijn tweede album, afgelopen april. Damso kondigde in juli het goede nieuws aan op zijn twitteraccount met deze memorabele tweet: "En we beginnen te schrijven aan een derde. **/**/2018." In afwachting kunnen de fans hem in november en december volgen tijdens zijn (volledige uitverkochte) concerten in verschillende Franse steden.

Madonna

Madonna

© Belga

Drie jaar na "Rebel Heart" zou het Amerikaanse popicoon een nieuw album uitbrengen in 2018. Afgelopen september vertelde ze aan Entertainment Weekly dat ze wil terugkeren naar meer intieme muziek die ver af staat van grote producties en tournees. Madonna heeft duidelijk geen tekort aan inspiratie en zelfs na 50 jaar kan ze haar fans nog altijd verrassen.

Nas

Nas

© EPA

In 2017 hoopten we er al op. Maar we zullen moeten wachten tot 2018 om het langverwachte rapalbum te beluisteren. Zes jaar na "Life is Good" is de rapper vooral discreet gebleven en heeft hij gewerkt aan soundtracks voor films en series, zoals de fantastische serie The Get Down die vertelt over de geboorte van hiphop in de Bronx. We kunnen alvast hopen op heerlijke producties, want Nasty Nas weet zich te omringen met de allerbesten: DJ Khaled, Fashawn, DJ Shadow of Jack White.

Kylie Minogue

Kylie Minogue

© EPA

In een heel andere stijl bereidt de Australische zangeres haar comeback voor met een nieuwe single, een nieuw album (het 14de in haar carrière) en een grote wereldtournee die allemaal op de planning staan voor 2018. 2018 wordt dus een topjaar voor de fans van de zangeres die aan een opvolger werkt voor "Kiss Me Once", dat uitkwam in 2014, maar niet echt overtuigde in de hitlijsten. Een deel van het album werd openomen in Nashville en dus gaat het gerucht dat Kylie experimenteert met een nieuwe genre: country!

Drake

Drake

© EPA

Op het podium van OVO Fest, een festival in Toronto, beloofde Drake zijn fans om een album op te nemen in zijn geboortestad. Na de release van zijn mixtape/playlist "More Life" die meer dan 80 miljoen streams verzamelde, heeft de 31-jarige rapper geen gebrek aan inspiratie. De Canadees kondigde trouwens aan dat hij net zoals vroeger zal samenwerken met The Weeknd. Wedden dat zijn vijfde studioalbum opnieuw een succes wordt...

Franz Ferdinand

Franz Ferdinand

© EPA

Tijdens een intiem privéconcert kondigden de Schotse jongens van Franz Ferdinand de release van "Always Ascending" aan. Het wordt het vijfde album voor de indie rock goeroes. Vier jaar na "Right Thoughts, Right Words, Right Action" is hun nieuwe album ontstaan uit een samenwerking met de groep Cassius. Het belooft explosieve ritmes in petto te hebben, tussen rock'n roll en electro, maar 100% partyproof.

Céline Dion

Céline Dion

© EPA

De diva is op dit moment haar nieuwe album in het Engels aan het finetunen na de release van "Encore un soir" in 2016 en nadat haar best of album in het Frans een van de best verkochte albums van de zomer werd. Volgens verschillende bronnen zou het album 13 songs bevatten in samenwerking met onder andere Adele en Sam Smith. Ook "Recovering", dat door Pink geschreven werd, staat op het album en kunnen we nu al beluisteren.

The Offspring

The Offspring

© EPA

Sinds "Days Go By" is al zes jaar verstreken en de fans van de Amerikaanse punkgroep beginnen hun geduld te verliezen. Gelukkig kondigde Dexter Holland in oktober aan dat er in 2018 een nieuw album verschijnt. Na verschillende tournees in Europa, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten blijft de groep niet stilzitten en duiken ze onmiddellijk terug de studio in.

Top