Dit mag je niet missen op Pukkelpop

Met Proximus Music bekijk je het beste van het alternatieve muziekfestival
Dit mag je niet missen op Pukkelpop

Pukkelpop nadert met rasse schreden. Op de affiche en de verschillende podia ontdekt de muziekliefhebber naar vertrouwd recept een mix van gevestigde namen en minder bekende maar beloftevolle artiesten. Geen tijd om te gaan? Kijk dan live  op pukkelpop.be. Bekijk de uitgezonden concerten na afloop op Proximus Music. Het beste van de editie 2016 kan je hier terugvinden. Wij vertellen je welke acts je zeker moet zien.

Cypress Hill

Cypress Hill

Cypress Hill is één van de succesrijkste hiphopformaties aller tijden. Ze heetten aanvankelijk DVX – wat staat voor Devastating Vocal Excellence – en verkochten wereldwijd miljoenen albums.

Donderdag - Main Stage - 16:30 - 17:25

Intergalactic Lovers

Intergalactic Lovers

© pukkelpop.be

Toen de destijds nog onbekende band Intergalactic Lovers een pop-rockwedstrijd in Gent won, waren de aanwezigen onder de indruk van de sterke songs en de stemkwaliteiten van zangeres Lara Chedraoui. In geen tijd werden ze een fenomeen met dank aan oorwurmen als ‘Delay’, ‘Fade Away’ en ‘Shewolf’.

Donderdag - Marquee - 17:30 - 18:20


PJ Harvey

PJ Harvey

© pukkelpop.be

PJ Harvey kan terugblikken op een goed gevulde muziekcarrière die ze begon in 1991. Haar album ‘Stories From The City, Stories From The Sea’ ging vlot over de toonbank en kon rekenen op lovende commentaren. De jongste van Polly Jean heet ‘The Hope Six Demolition Project’ en werd ingeblikt met de vakkundige hulp van Flood en John Parish. Ze trok om dat album te maken naar Kosovo, Kaboel en Washington om er te ervaren wat oorlog, armoede en bouwwoede kunnen aanrichten, wat ze in haar doorleefde teksten verwerkte. Geen lichte kost, die plaat, wel vakwerk.

Donderdag - Marquee - 19:25 - 20:25

Mura Masa

Mura Masa

© DavidJensen / EMPICS Entertainment / Photonews

Het broodje van Mura Masa is gebakken. De Brit, wiens vrienden hem kennen als Alex, is één van de meest gevraagde artiesten van het moment en bracht onlangs een debuutalbum uit met zijn artiestennaam als titel. Electronica met hiphopinvloeden en verrassende samples vormen zijn handelsmerk. Hij liet zich opmerken met de single ‘Firefly’, waarvoor hij samenwerkte met NAO.

Donderdag - Dance Hall - 21:50 - 22:50

Solange

Solange

© Matt Crossick / EMPICS Entertainment / Photonews

Solange is meer dan zomaar de zus van Beyoncé. Ze liet het publiek van Roskilde en Glastonbury versteld staan van haar geweldige stem en dito show en de weide in Kiewit zal ongetwijfeld ook voor de bijl gaan.

Donderdag - Mainstage


London Grammar

London Grammar

© Andrew Milligan / PA Wire / Photonews

London Grammar had meteen een stevige hit te pakken met ‘Hey Now’. Hannah Reid, Dan Rothman en Dominic Major verblijden de goegemeente met gevoelige electropop. Na uitverkochte concertzalen in alle uithoeken van de aardkloot mogen ze hun kunnen tonen op Pukkelpop.

Vrijdag - Main Stage - 20:45 - 21:45


Nicolas Jaar

Nicolas Jaar

© Photonews

Nicolas Jaar is een beetje een speciaal geval: een tijd geleden trok hij naar een New Yorks museum om er vijf uur lang platen te samplen die hij nog nooit had gehoord. Hij legt zich tegenwoordig toe op experimentele electronica. Zijn jongste album heet ‘Sirens’ en werd door het gezaghebbende Pitchfork tot de 20 beste platen van vorig jaar gerekend.

Vrijdag - Marquee - 23:35 - 01:05


The Van Jets

The Van Jets

© pukkelpop.be

Het verhaal van de Oostendse rockband The Van Jets is genoegzaam bekend. Zoals voor zovele bands betekende een overwinning in Humo’s Rock Rally de definitieve doorbraak die hen naar festivals en zalen in alle vormen en maten bracht. 'What’s going on?’ en 'Ricochet' werden hits. Hun laatste album, ‘Welcome to Strange Paradise’, dateert al van twee jaar geleden maar galmt nog steeds na in de oren van liefhebbers van het stevigere werk.

Zaterdag - Main Stage - 12:35 - 13:20

Steak Number Eight

Steak Number Eight

© pukkelpop.be

Als keiharde post-metal je ding is, zal het optreden van Steak Number Eight ongetwijfeld een Pukkelpop-hoogtepunt worden. De West-Vlamingen stonden een paar jaar reeds op Pukkelpop en trakteerden ook de Graspopmeute al eens op een weergaloos concert.

Zaterdag - Marquee - 11:55 - 12:35

Bear’s Den

Bear’s Den

© pukkelpop.be

Bear’s Den is een Londense folkband. Voor hun nieuwste album hebben ze zich echter laten inspireren door Fleetwood Mac, Bruce Springsteen en Sufjan Stevens. ‘Red Earth & Pouring Rain’ verscheen vorig jaar en ‘Dew On The Vine’ werd een vaak gedraaid nummer. Na het vertrek van Joey Haynes timmeren Andrew Davie en Kevin Jones als duo verder aan de weg. Ze stonden eerder in de AB en op Rock Werchter. Eentje om niet te missen!

Zaterdag - Main Stage - 19:45 - 20:45

Band of Horses

Band of Horses

© pukkelpop.be

Band of Horses is een gezelschap met roots in Seattle. Met ‘Cease to Begin’ brachten ze jaren geleden een kanjer van een plaat uit. We kunnen hun muziek omschrijven als indie, ofschoon de plaat ‘Infinite Arms’ een wat hoger rockgehalte heeft. Hun jongste album heet ‘Why are You Ok’ en belooft alweer veel goeds.

Zaterdag - Club - 00:00 - 01:00

Top