Deze artiesten mag je niet missen op Rock Werchter

Deze artiesten mag je niet missen op Rock Werchter

© Photonews

Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag is het weer zover: dan is de weide van Rock Werchter zoals elk jaar het toneel van een vierdaags muziekfeest waarop heel wat straffe bands het beste van zichzelf zullen geven. Kijk live of ontdek onze interviews en reportages op rockwerchter.be. Bekijk de uitgezonden concerten na afloop op Proximus Music. Het beste van de editie 2016 check je hier. Wij vertellen je ook welk acts je zeker moet zien als je naar het festival gaat.

30 jaar na een memorabel optreden zijn The Pretenders nog eens tot op het Werchterse grasveld geraakt. Als ‘Back on the chain gang’, ‘Brass in Pocket’ en ‘Don’t Get Me Wrong’ het publiek niet meekrijgen, welke nummers dan wel? Er zit bovendien nog geen sleet op de groep, want ze hebben een nieuw, alleraardigst album uit: ‘Alone’.

Vrijdag, 20u55, KluB C

 

Het Zesde Metaal

Het Zesde Metaal

© Photonews

Wannes Cappelle stichtte Het Zesde Metaal, de band die wonderlijke teksten in het West-Vlaams in krachtige songs weet te gieten. Het ensemble lokt tegenwoordig volle zalen, ‘Ploegsteert’ werd door de luisteraars van Radio 1 uitgeroepen tot beste Belgische nummer aller tijden en verder zijn ze gekend om de songs ‘Gie, den otto en ik’, ‘Zonder schoenen’, enzovoort. De westerlingen zitten al aan hun vierde album, dat Calais heet en bijzonder goed werd onthaald.
 
Donderdag, 13u15, Mainstage

Kings of Leon

Kings of Leon

In 2003 debuteerden de kleinzonen van Leon uit Talihina in Oklahoma met ‘Youth And Young Manhood’. In Europa waren muziekliefhebbers meteen laaiend enthousiast, maar Amerika had er geen trek in. Dat veranderde met de releases van ‘Aha Shake Heartbreak’ en ‘Because of the Times’. U2 nam hen mee tijdens de Vertigo Tour en in 2008 volgde de wereldwijde doorbraak met ‘Only By The Night’, waarop singles als ‘Sex on Fire’, ‘Notion’ en ‘Use Somebody’ zijn terug te vinden. Tegenwoordig hebben de broers zowat de status van rockgoden bereikt.

Donderdag, 23u10, Mainstage

Coely

Coely

De Antwerpse Coely is tegenwoordig de absolute nummer 1 in de vrouwelijke Belgische hiphopscène. Een doorleefde soulstem, ongecensureerde raps en een begenadigde live-band maken het plaatje compleet. Ze speelde in de voorprogramma’s van onder meer  De La Soul, Kendrick Lamar, Snoop Dogg en Kanye West. Haar eerste album ‘Different Waters’ deed het goed in de nationale hitparade, ‘Ain’t Chasing Pavements’ en ‘Don’t Care’ bleken ijzersterke singles.

Vrijdag, 13u00, Mainstage

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats

© Photonews

Nathaniel Rateliff gaf z’n baan als vrachtwagenchauffeur op en besloot een beetje muziek te gaan maken. Een schitterende beslissing, zo zou later blijken. Zeven jaar geleden maakte hij een folkplaat waarmee hij een plek in het voorprogramma van Mumford & Sons verdiende. Later legde de man zich toe op blues en soul en verenigde hij de krachten met begeleidingsband The Night Sweats. Talkshowhost Jimmy Fallon merkte hen op in een YouTubefilmpje en vroeg hen te komen optreden in zijn ‘Tonight Show’. In de week erna verkocht de heer Rateliff meer dan 20 000 albums en zo was zijn broodje goudbruin gebakken. ‘I need never get old’ werd een absolute hit.

Vrijdag, 15u25, Mainstage

Dua Lipa

Dua Lipa

© Photonews

De bevallige Londens-Kosovaarse zangeres Dua Lipa brak twee jaar geleden door met het aanstekelijke deuntje ‘Be The One’. Het werd een wereldwijde hit voor de jongedame die eerder haar tijd verdeelde tussen studeren, het modellenbestaan en avondwerk. Al op haar veertiende begon ze zelf liedjes te schrijven en waarbij ze naar eigen zeggen inspiratie vond bij onder meer Nelly Furtado.

Vrijdag, 18u40, Klub C

Oscar and The Wolf

Oscar and The Wolf

© Photonews

In 2010 stak Oscar And The Wolf de neus aan het venster met het betoverende album ‘Imagine Mountains’. Het debuutalbum ‘Entity’ zorgde voor een ware hype en kreeg al gauw platina, met goedgevulde concertzalen tot gevolg. Live is de band rond frontman Max Colombie een sensatie.

Vrijdag, 21u55, The Barn
 
 

Tash Sultana

Tash Sultana

© Photonews

De Australische Tash Sultana klinkt live als een voltallige band, maar ze doet alles zelf met hulp van loop-pedalen, gitaren en beatboxing. Op jonge leeftijd stond ze al op te treden in de straten van Melbourne. De jongedame mixt op naadloze wijze een waaier aan stijlen zoals folk en electronica. Haar bedroom recording sessions werden een hit op Youtube en leverden haar wereldwijd uitverkochte shows op.

Zaterdag, 13u00, Klub C


Thurston Moore Group

Thurston Moore Group

© Photonews

Thurston Moore betrad al een paar keer het podium van Rock Werchter, al was dat de vorige keren weliswaar als frontman van Sonic Youth, een band die een pauze van onbepaalde duur genomen heeft. Het gitaarspel van Thurston is echter nog steeds even verschroeiend te noemen. Bassiste Debbie Cooge, gitarist James Sedwards en drummer Steve Shelley geven z’n huidige band mee vorm.

Zondag, 14u30, The Barn

Foo Fighters

Foo Fighters

© Photonews

De Foo Fighters zullen Werchter dit jaar ongetwijfeld waardig afsluiten. Wat moeten we anders verwachten van een headliner van wereldformaat die er geen moeite mee heeft om de massa in te pakken, Grammy’s en Brit Awards mee naar huis nam en de wereld verblijdde met nummers als ‘Learn to Fly’, ‘Everlong’, ‘The Pretender’ en ‘Walk’.

Zondag, 22u30, Mainstage

Top