Platenhoezencensuur in het Midden-Oosten

Platenhoezencensuur in het Midden-Oosten

We leven in West-Europa niet echt in preutse contreien, maar da's in sommige landen wel anders. In het Midden-Oosten worden reclamespots, affiches en platenhoezen grondig gecontroleerd: ze moeten immers blijk geven van goed fatsoen en in overeenstemming zijn met de regels van de islam. Dat levert soms bevreemdende resultaten op ... Shakira, die op onderstaande cd-hoes in klimop gehuld is, kan ervan meespreken. Er bestaan echter nog frappantere voorbeelden!

Lange gewaden, altijd goed!

Lange gewaden, altijd goed!

Christina Aguilera in een broek en dan nog met haar buik onbedekt: dat kon er in een aantal landen niet in. De oplossing lag voor de hand: de jongedame kreeg een jeansrok aangemeten (of ze dat nu zelf goed vond of niet).

Lotus

Lotus

Wat meer bloem en wat minder Christina, dat kan natuurlijk ook!

Bedekt

Bedekt

In de States en Europa kijkt men tegenwoordig reeds raar op wanneer de tepelstickers van Nicki Minaj nogal groot zijn uitgevallen - 'zo zedig, Nicki!' - maar in Saoedi-Arabië en buurlanden vond men de hoes van 'Scream if you wanna go faster' van Geri Halliwell al te gortig. Haar benen en armen werden daarom discreet bedekt.

Creatief met stift

Creatief met stift

Soms maakt men er echt kladwerk van. Hier lijkt het wel of de benen van Jennifer Lopez met een stift werden overkrabbeld.

In de wolken met het resultaat

In de wolken met het resultaat

Het kan ook subtieler: door een beetje meer wolk toe te voegen bijvoorbeeld!

Wit-zwart

Wit-zwart

Op de outfit die Kylie Minogue voor deze albumcover droeg ging de censuurpolitie pas helemaal los. In de plaats van het witte niemendalletje waarin de Australische zangeres eerst werd afgebeeld, werd ze in een lang zwart gewaad gestoken. Klasse of pure onnozelheid: de meningen zijn verdeeld.

Lady Gaga draagt de broek

Lady Gaga draagt de broek

De anders zo schaarsgeklede Lady Gaga kreeg een lekker warme broek over haar benen.

Een zediger versie van Miley

Een zediger versie van Miley

Miley Cyrus huppelt sowieso liever naakt rond dan in kledij, en dan nog liefst al twerkend. Toen ze de gekuiste albumfoto van haar plaat 'Bangerz' zag, moest ze dus wel even slikken!

Broek of rok? Het kan allebei!

Broek of rok? Het kan allebei!

Broeken onder rokken dragen: het is een tijdlang een echte trend geweest. Hier probeerde men de censuur een hip tintje te geven, maar dat mislukte jammerlijk.

Een streepje blauw

Een streepje blauw

Ja, wat moet je dan met Rihanna, ook niet iemand die altijd veel textiel om zich heen drapeert? Haar in een blauw ensemble steken misschien?

Ingeduffeld

Ingeduffeld

Het lijkt wel of er een winter- en zomerversie bestaat van deze plaat van Britney Spears.

Oops

Oops

Gewoon wat inzoomen op het hoofd kan ook soelaas bieden.

Softe hoes voor Hard Candy

Softe hoes voor Hard Candy

Over naar 'Hard Candy' van Madonna dan. Haar decolleté werd iets minder diep gemaakt, ook zij ontsnapte niet aan de obligate zwarte broek en het kruis rond haar nek werd wijselijk weggephotoshopt. De naam Madonna mocht gelukkig wel blijven.

Top