10 aanraders voor Graspop Metal Meeting

10 aanraders voor Graspop Metal Meeting

© Graspop Metal Meeting

Vrijdag aanstaande is het zover: Graspop Metal Meeting. Je ziet heel wat bands live aan het werk op graspop.be en we pakken uit met interviews en reportages. Wie niet live kan kijken, hoeft niet te panikeren: op Proximus Music zijn heel wat uitgezonden concerten na afloop te herbekijken. Ongeduldig? Warm dan alvast op met het beste van de editie 2016 of lees hier welke acts je zeker niet mag missen als je naar Dessel trekt.

Epica

Epica is een begrip in metalland. De flamboyante zangeres Simone Simons en haar medebandleden staan sinds jaren te boek als één van de beste symfonische metalbands op deze planeet. Daarmee zijn de Nederlanders een geduchte concurrent voor Sharon den Adel en haar formatie Within Temptation.

Vrijdag, 20u15, Main stage 2


Rammstein

Rammstein

© Photonews

De mannen van Rammstein hebben een compleet eigen stijl, die ze zelf omschrijven als Tanzmetal. Nu de band 22 jaar bestaat, hebben ze eindelijk de weg naar Graspop gevonden. Liefhebbers van loeiharde gitaren weten waarheen.

Vrijdag, 23u55, Main stage 1

Toseland

Toseland

© graspop.be

James Toseland was een bedreven motorsportbeoefenaar in het superbike-circuit. In 2011 moest hij er de brui aan geven wegens een blessure. Aangezien de heer Toseland ook over een stemgeluid beschikt om u tegen te zeggen begon hij dan maar een rockband. De groep Toseland was geboren en de Britten maakten van aanstekelijke hardrocksongs hun handelsmerk.

Zaterdag, 12u20, Metal Dome

Gojira

Gojira

© graspop.be

Gojira is een Franse progressieve metalband die tot rond de eeuwwisseling bekend stond als Godzilla. Joe Duplantier, Mario Duplantier, Christian Andreu en Jean-Michel Labadie staan garant voor een gedenkwaardige concertervaring. Geen alledaagse metal maar het echte werk en teksten over 'natuur en de omgevingsgerelateerde onderwerpen'. Waauw!

Zaterdag, 17u50, Main stage 1

Alter Bridge

Alter Bridge

© graspop.be

Een paar jaar geleden kwam Alter Bridge aanzetten met het album ‘Fortress’, sindsdien een referentie in de rock-metalscène. En de heren hebben een dijk van een live-reputatie, daar kunnen getuigen van hun memorabele concerten op Graspop Metal Meeting en in de AB van meespreken. Hun jongste album heet ‘The Last Hero’.

Zaterdag, 20u00, Main stage 1

Deep Purple

Deep Purple

© Photonews

Eind jaren ’60 stond deze legendarische Britse band met Black Sabbath en Led Zeppelin aan de wieg van de Britse hardrockscene. Sindsdien hebben ze meer dan 120 miljoen platen verkocht. Rockklassiekers als Smoke On The Water en Child In Time staan in het collectieve geheugen gegrift. Hun debuutplaat Shades Of Deep Purple uit 1968 is ondertussen bijna een halve eeuw oud, maar de grondleggers van de hardrock staan er nog steeds. Hun nieuwste studioalbum ‘inFinite’ kwam even geleden uit.

Zaterdag, 22u35, Main stage 1

In Flames

In Flames

© graspop.be

In Flames bestaat al meer dan 25 jaar en we kunnen ze dus met recht en reden een doorgewinterde metalband noemen. De band haalt zijn invloeden uit Zweedse volksmuziek, Iron Maiden en Zweedse deathmetal. De heren worden tevens beschouwd als de pioniers van de melodische deathmetal. Een feest voor het oor!

Zaterdag, 00u15, Main stage 2

Ugly Kid Joe

Ugly Kid Joe

© graspop.be

Met dank aan Cats in the Cradle noemt men Ugly Kid Joe vaak een one hit wonder, maar da’s een beetje onterecht: de band heeft een hoop prima songs op het palmares. Ze zijn in Dessel niet aan hun proefstuk toe, want de Amerikanen stonden er vijf jaar geleden al eens op het podium. De bandleden zijn geboren entertainers en frontman Whitfield Crane heeft een onnavolgbaar gevoel voor humor.

Zondag, 13u10, Main stage 1

Rob Zombie

Rob Zombie

De immer charmante Rob Zombie brak door met White Zombie. Die band haalde vooral in het begin van de jaren '90 de hitlijsten. Ook vandaag staan 'La Sexorcisto: Devil Music, Vol. 1' uit 1993 en het met platina overladen 'Astro-Creep: 2000' nog steeds als een huis. Ondertussen is de formatie helaas voer voor metalgeschiedenisboeken. De man bouwde dan maar een muzikale solocarrière uit en verwierf naam en faam als regisseur van uitstekende horrorprenten. In1998 stootte z’n album 'Hellbilly Deluxe' meteen door naar de top van de hitlijsten. In 2013 verscheen het bejubelde 'Venomous Rat Regeneration Vendor'. Z’n jongste heet ‘The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser’ en belooft opnieuw veel goeds.

Zondag, 20u50, Main stage

Sabaton

Sabaton

© graspop.be

Sabaton is de publiekslieveling bij uitstek op Graspop Metal Meeting. De band die bekend staat om z’n excessieve gitaargeweld was al vijf keer eerder te gast in de Kempen. Een absolute aanrader, en het is bovendien een buitenkans om hen nog eens aan het werk te zien voor ze een jaartje rust nemen.

Zondag, 23u55, Main stage 2

Top