De beste vrouwelijke dj's ter wereld

De electro-industrie is nogal een machomannenwereld en vrouwelijke dj's worden niet vaak op de voorgrond geplaatst. Nochtans brengen vrouwelijke dj-diva's al enkele jaren een massa volk aan het dansen op de grootste festivals ter wereld. Een overzicht.
De beste vrouwelijke dj's ter wereld

De electro-industrie is nogal een machomannenwereld en vrouwelijke dj's worden niet vaak op de voorgrond geplaatst. Nochtans brengen vrouwelijke dj-diva's al enkele jaren een massa volk aan het dansen op de grootste festivals ter wereld. Een overzicht.

Zin om zelf te spelen op Les Ardentes? Waag hier je kans om je eigen optreden te winnen!

Nina Kraviz

Nina Kraviz

Nina Kraviz is geboren in Siberië en begint eerst te mixen voor een kleine lokale radio voor ze in 2008 haar eerste stapjes op de Moskouse dj-scene waagt. Jarenlang hitst ze de Moskouse clubgangers op met haar vette beats tot ze in 2012 haar eerste album, Nina Kraviz, lanceert. In 2015 brengt ze een compilatie uit van haar grootste techno-housemixes en een nieuw album met de naam De Niro is Concerned.

Miss Kittin

Miss Kittin

Sinds 1990 is Miss Kittin een van de meest inspirerende figuren van de Franse techno- en electroscene. Samen met DJ The hacker stond ze overigens aan de wieg van de electro clashbeweging. De dj-diva uit Grenoble is gekend van Berlijn tot Detroit en mixte met en voor de groten der aarde.

Anja Schneider

Anja Schneider

Nog eentje die haar mannetje staat op de internationale scene. Anja Schneider maakt deel uit van de groep Berlijnse artiesten die de techno en electro beweging in het midden van de jaren 90 op gang brachten door het oprichten van onafhankelijke radiostations en labels.

Cassy

Cassy

Cassy heeft alle grote technosteden van Europa al aangedaan: Londen, Berlijn, Amsterdam, Wenen en Parijs. De jonge Britse mixt al sinds het begin van de nillies in verschillende underground clubs en bracht haar eerste single, Her Dream, uit in 2002 samen met Dave The Husler.

Lady Foursquare

Lady Foursquare

Lady Foursquare alias Black Madonna vind je terug in Chicago. Haar house, techno en electro mixes trekken al gauw de aandacht van Felix da Housecat. In 2007 brengt ze haar eerste single Xcite Bike uit en het jaar daarop een album van remixes van Portishead. Sindsdien gingen de deuren van alle platenmaatschappijen en opnamestudio's voor haar open en vandaag wordt ze betrokken bij producties van wereldsterren.

Ellen Allien

Ellen Allien

Ellen wordt geboren in Berlijn, maar het is in Londen dat ze voor het eerst acid house ontdekt aan het eind van de jaren '80. Bij terugkeer naar haar geboortestad geraakt ze in 1991 binnen bij Fischlabor, een van de belangrijkste technospots in Berlijn. Het is echter pas in 2001 dat Ellen onder haar huislabel Stadtkind haar eerste album met een erg minimalistische stijl uitbrengt.

Ruby Rose

Ruby Rose

Actrice en mannequin Ruby Rose verrast vriend en vijand wanneer ze in 2012 de single Guilty Pleasure uitbrengt. Hoewel Ruby met haar tattoo sleeves echte rocksterallures heeft, beschuldigen velen haar ervan een fake dj te zijn die niet kan mixen. Volgens hen zou ze enkel opgenomen klanken afspelen wanneer ze live optreedt.


Monika Kruse

Monika Kruse

Monika genoot een klassieke opleiding en leerde al piano spelen toen ze vier jaar oud was. Ook wanneer ze groter wordt blijft muziek haar passie en wordt ze de vaste dj van de Babalu bar in München. Ze staat erom bekend verschillende muziekstijlen met een hint van electro te mixen: hiphop, funk, soul en techno. In 2015 geeft ze een niet onopgemerkt optreden voor de 185.000 festivalgangers van Tomorrowland.

Anaïs B

Anaïs B

Anaïs B wordt geboren in Parijs en kenmerkt zich door een electro-hiphopstijl met trap invloeden. Door haar fascinatie voor de Verenigde Staten trekt ze naar New York om daar te gaan mixen in de grootste clubs. Eens terug in Parijs laat ze ook moeiteloos de meest prestigieuze discotheken vollopen, maar voorlopig is het nog wachten op een album van haar.

Nervo

Nervo

De Australische tweeling Olivia en Miriam schreven de op een na grootste succesplaat van David Guetta in 2009: When Love Takes Over. De dj-zussen werden bekend bij het grote publiek dankzij Britney Spears die hen in haar voorprogramma liet draaien. Volgens Forbes zijn ze de beste betaalde vrouwelijke dj's ter wereld. In 2015 kwam hun eerste album, Collateral, uit.

Top