10 muziekgroepen met een bekende acteur aan het roer

Artiesten zijn vaak multi-taskers. Hun creativiteit reikt verder dan het domein waarin ze bekend werden. Daarom is het niet uitzonderlijk dat een bekende acteur ook nog eens lid is van een al (bijna) even bekende rockgroep.

30 Seconds to Mars

30 Seconds to Mars

© yakub88

Artiesten zijn vaak multi-taskers. Hun creativiteit reikt verder dan het domein waarin ze bekend werden. Daarom is het niet uitzonderlijk dat een bekende acteur ook nog eens lid is van een al (bijna) even bekende rockgroep. Dat is het geval voor Jared Leto en 30 Seconds to Mars, een Amerikaanse rockgroep. De acteur richtte de groep op met zijn broer Shannon. Samen zijn ze goed voor maar liefst 5 albums en een sterke visuele identiteit. Zo creëerden ze een eigen wereld van futuristische en geometrische logo's, die ze overigens graag showen in de vorm van tatoeages. Een voorbeeld dat door vele fans gevolgd wordt!

The Pretty Reckless

The Pretty Reckless

© yakub88

Na haar doorbraak in "Gossip Girl" koos Taylor Momsen ervoor om de deur van de successerie achter zich dicht te slaan en zich te concentreren op haar rockgroep "The Pretty Reckless". Sindsdien stopt de actrice echter niet veel energie meer in haar initiële carrière en hangt ze liever de rockchick uit. De grungestijl en harde rockgeluiden hebben de fans van de actrice, die op deze manier breekt met het imago van klein braaf meisje, echter nogal verbaasd. Met The Pretty Reckless heeft ze drie albums uitgebracht en toert ze de hele wereld rond.

She & Him

She & Him

© yakub88

She and Him is een duo dat Amerikaanse indie folk brengt. Het groepje bestaat uit actrice Zooey Deschanel en M. Ward die samen al vijf albums op hun actief staan hebben. De twee leerden elkaar kennen op de set van "The Go-Getter", die in 2007 uitkwam en waar ze samenwerkten aan de song voor de eindgeneriek, "When I Get to the Border". Zooey en M. Ward konden het zo goed met elkaar vinden dat ze een jaar later samen een eerste album uitbrachten. Maar Zooey Deschanel heeft het de laatste tijd erg druk met de opnames van "New Girl" en haar leven als jonge moeder en dus is het al even geleden dat ze nog eens op tournee is geweest met haar band.

The Bacon Brothers

The Bacon Brothers

© yakub88

Wist je dat Kevin Bacon ook muzikant is? En nog niet van de minste!De acteur van "Footloose" en "Mystic River" speelt, samen met zijn broer Michael, al sinds 1995 muziek onder de naam "The Bacon Brothers". Van kleins af aan maken de twee overigens al podia onveilig. Het duo is zelfs vrij bekend in de Amerikaanse country rock scene. Kevin en Michael waren onder andere te gast in televisieshows als "Live From Daryl's House". The Bacon Brothers brachten al acht studio-albums uit.

Juliette and the Licks

Juliette and the Licks

© yakub88

Voordat ze zich serieus met muziek ging bezighouden, had Juliette Lewis al enkele opmerkelijke eerste stapjes in die wereld gezet. De actrice is vooral bekend van films als "Too Young to Die" of "Kalifornia", aan de zijde van Brad Pitt of nog "What's Eating Gilbert Grape?" en "The Basketball Diaries", waar ze Leonardo DiCaprio naast zich had. Ze is echter ook te horen op de soundtrack van de film "The Crow: Salvation" die uitkwam in 2000 en in drie nummers van het album "Always Outnumbered, Never Outgunned" van The Prodigy. Tot in 2009 was de actrice zangeres bij haar eigen indie-rockgroep "Juliette and the Licks", waarna ze solo ging onder haar eigen naam Juliette Lewis.

Hollywood Vampires

Hollywood Vampires

© yakub88

De acteur met het hoogste rockgehalte is ongetwijfeld Johnny Depp. Hij maakte door de jaren heen deel uit van ontelbaar veel rockgroepen, altijd als akoestische of elektrische gitarist of als drummer voor Bob Dylan, Oasis, The Pogues of Marilyn Manson. De memorabele piraat richtte ook zijn eigen groep P op samen met onder andere Flea van de Red Hot Chilli Peppers en Steve Jones, de gitarist van de Sex Pistols. En dat is nog niet alles. In 2015 lanceerde Johnny Depp zijn supersterrengroep "Hollywood Vampires" samen met zijn vrienden Alice Cooper en Joe Perry.

Dead Man's Bones

Dead Man's Bones

© yakub88

Een weetje dat de groupies van hunk Ryan Gosling ongetwijfeld plezier zal doen. De acteur speelt onder het alias "Baby Goose" in zijn eigen groep de "Dead Man's Bones". Dit rockduo werd opgericht in 2007 en bestaat uit Ryan Gosling en zijn vriend Zach Shields. Tot op vandaag heeft de groep nog maar één album uitgebracht. Het kwam uit in 2009 en werd volledig opgenomen in samenwerking met het Silverlake Conservatory kinderkoor, dat in LA werd opgericht door Flea, de bassist van de Red Hot Chili Peppers.

Tenacious D

Tenacious D

© yakub88

Jack Black is niet enkel comedy acteur, maar maakt ook deel uit van een "comedy rockgroep". Ook zijn muzikale carrière – hoe kan het ook anders – neemt de acteur niet echt serieus. Zijn groep "Tenacious D" heef zichzelf uitgeroepen tot de beste groep van de wereld en het mag dan wel één grote grap wezen, Jack Black bracht met Tenacious D toch al drie albums uit!

Marky Mark and the Funky Bunch

Marky Mark and the Funky Bunch

© yakub88

Als je broer lid is van de New Kids on the Block kan het niet anders of je moet zin krijgen om ook de muziekwereld in te duiken. Mark Wahlberg brak door als acteur en mannequin, maar toch zal ook zijn periode als Marky Mark niet snel vergeten worden! Op zijn dertiende stapte Mark Wahlberg in de voetsporen van zijn twee jaar oudere broer en werd lid van de NKOTB. Zijn avontuur bij de boys band duurde echter slechts drie maanden, waarna hij solo ging als rapper onder het pseudoniem Marky Mark. Mark Wahlberg borg in 2000, toen hij de dertig naderde, zijn muzikale carrière op.

Dogstar

Dogstar

© yakub88

Als je in 1996 op het Zwemdokrock Festival in Lummen aanwezig was dan heb je misschien Dogstar aan het werk gezien? Op de basgitaar niemand minder dan de toen – maar niet meer voor lang – nog vrij onbekende acteur: Keanu Reeves. Voor hij een grote ster werd op het witte doek -met rollen in onder andere "Speed" en "Matrix"- stond Dogstar nog in het voorprogramma van sterren als Bon Jovi en David Bowie!  En zelfs een passage op het beroemde festival van Glastonbury in 1999 kunnen ze op hun palmares zetten.

Top