Deze muzikanten reisden wat af!

Deze muzikanten reisden wat af!

© Photonews

De heer Calvin Cordozar Broadus Jr., beter bekend als Snoop Dogg, werd in de jaren negentig een hiphopsensatie. Populariteit betekent dat je moet gaan touren: de man legde sinds het begin van z’n carrière maar liefst 1 394 065 kilometer af. Daarmee staat hij op plaats 10 in de ranglijst van artiesten die het grootste aantal kilometers aflegden. Reisorganisatie Travelbird deed onderzoek en stelde de lijst samen. Wie deed het beter dan Snoop Dogg? Dat lees je hier!

9 Cyndi Lauper

9 Cyndi Lauper

© Photonews

Cyndi Lauper kennen we vooral van ‘Girls Just Wanna Have Fun’, een liedje dat in feite een cover is van een nummer van Robert Hazard en dat haar geen windeieren legde. Ze sloeg tijdens haar carrière flink aan het touren, goed voor 1 542 829 kilometer.

8 U2

8 U2

© Photonews

Om de dertigste verjaardag van het album 'The Joshua Tree' te vieren, waagt U2 zich weer aan stadionconcerten. Op 1 augustus houden ze halt in het Koning Boudewijnstadion te Brussel. Met singles als 'With Or Without You', 'I Still Haven't Found What I'm Looking For' en 'Where The Streets Have No Name' werd 'The Joshua Tree' een legendarische plaat. In totaal legden Bono en co sinds 1976 1 672 861 kilometer af.

7 Rolling Stones

7 Rolling Stones

© Photonews

De Stones zijn al bezig sinds 1962, logisch dus dat ze letterlijk een flinke afstand hebben overbrugd. Mick Jagger en de zijnen maalden 1 697 797  kilometer af.

6 Muse

6 Muse

© Photonews

Het verhaal van Muse begon op een bizarre manier. Jaren geleden namen Matthew Bellamy, Christopher Wolstenholme en Dominic Howard deel aan een Britse talentenjacht met een glam-gothicbandje. Ze kwamen het podium op, voorzien van een dikke laag schmink. Achteraf gaven de bandleden ootmoedig toe dat het nergens op leek, maar ze wonnen wel en kozen de naam Muse. Hun stijl veranderde wel lichtjes en ze zijn nu een mateloos populaire rockband. Ze legden 1 722 528 kilometer af.

5 Aerosmith

5 Aerosmith

© Photonews

De heren van Aerosmith stoppen er weldra mee en plannen een laatste tournee met de bijzonder originele naam ‘Aero Vederci Baby’. Steven Tyler gaat de luwte opzoeken, wat hem na  1 770 115 gereisde kilometers en 47 jaar na de oprichting van de band wel gegund is.

4 Metallica

4 Metallica

© Photonews

Metallica bestaat sinds 1981 en sindsdien hebben James Hetfield en de zijnen stevig getourd. Niet verwonderlijk voor één van de populairste metalbands ter wereld met fans die een live-optreden van voor geen geld willen missen. Totaalbalans: 2 104 762 kilometer.

3 Bob Dylan

3 Bob Dylan

© Photonews

Op de derde plaats staat niemand minder dan Nobelprijswinnaar Bob Dylan. De Amerikaan, die we onder meer kennen van nummers als s 'Knockin' On Heaven's Door', 'Like A Rolling Stone' en 'Lay Lady Lay', timmert al sinds de jaren zestig aan de weg. Logisch dus dat hij al heel wat kilometers afmaalde: 2,2 miljoen om precies te zijn.

2 Paul Van Dyk

2 Paul Van Dyk

© Photonews

De zilveren medaille is voor de Duitse draaitafelkoning Paul Van Dyk. Die begon z’n carrière in 1991 in een Berlijnse discotheek, maar het grote publiek maakte kennis met hem dankzij het album ‘Out there and Back’, dat in 2000 werd uitgebracht. De man legde een duizelingwekkende 2,3 miljoen kilometer af.

1 Tiësto

1 Tiësto

© Photonews

Maar de koning der verplaatsingen is toch wel Tijs Michiel Verwest, die je wellicht beter kent als DJ Tiësto. Hij legde sinds 1994 - aan het begin van z’n carrière - ongeveer 2,5 miljoen kilometer af. Dat betekent dat de Nederlander 62,53 keer de wereld rondreisde. ‘Zo kom ik aan 400 vluchten per jaar. En dan te bedenken dat ik voor die tijd niet verder dan Mallorca was geweest’, luidde zijn laconieke reactie op het nieuws.

Lager geklasseerd

Lager geklasseerd

© Photonews

De eerste Belg op de lijst is Stromae. De heer Van Haver staat op plaats 32 met 256 035 afgelegde kilometers. Bijlange niet goed voor een topplaats in deze lijst, maar wel beter dan Adele en The Beatles. Michael Jackson kilometer op de teller, oftewel meer dan zes keer de wereld rond. Hij doet het daarmee beter dan The Weeknd, Adele en The Smiths. Grote namen als Michael Jackson en The Beatles staan nog een pak lager in de ranglijst. Wacko Jacko toerde dan wel gedurende 42 jaar, hij sprokkelde slechts 500 000 kilometer bij elkaar. The Beatles waren goed voor 154 000 kilometer.
 

Top