Wist je dit al over The Rolling Stones?

Mick Jagger en Keith Richards zijn ongetwijfeld één van de eerste namen die bij je opkomen als je het woord "rockster" noemt. Maar er zijn vast en zeker dingen over een van 's werelds grootste band die je nog niet wist.

Keith Richards was ooit Keith Richard

Keith Richards was ooit Keith Richard

Mick Jagger en Keith Richards zijn ongetwijfeld één van de eerste namen die bij je opkomen als je het woord "rockster" noemt. Maar er zijn vast en zeker dingen over een van 's werelds grootste band die je nog niet wist. Zoals het feit dat de eerste manager van The Rolling Stones, Andrew Loog Oldham, het beter vond dat Keith Richards de "s" uit zijn naam zou achterwege laten omdat hij dat beter vond klinken. Maar Keith zette die terug.

I Wanna Be Your Beatle

I Wanna Be Your Beatle

The Rolling Stones hadden een klein succesje met een cover van I Wanna Be Your Man van The Beatles. Dat nummer namen ze op nadat Oldham toevallig John Lennon en Paul McCartney uit een taxi zag stappen en hen dan ook meteen naar de studio uitnodigde.

Brian Jones en Mick Jagger en de rest van de band

Brian Jones en Mick Jagger en de rest van de band

Doordat Brian Jones een tragische dood stierf op zijn 27e, wordt hij vaak door het moderne publiek vergeten. Maar zonder Brian Jones hadden The Rolling Stones nooit bestaan en hij had ook een enorme invloed op hun muziek. De band heette dan ook Brian Jones and Mick Jagger and the Rolling Stones toen die in 1963 optraden in de Londense Marquee Club. Al klinkt die naam niet bepaald vlotjes.

Beck was bijna een Rolling Stone

Beck was bijna een Rolling Stone

The Stones probeerden een aantal nieuwe gitaristen uit voordat ze beslisten dat Wood hun nieuwe bandlid zou worden. Jeff Beck was zelfs eventjes kandidaat om Brian Jones' job over te nemen. Hij nam een paar stukken voor Black and Blue op maar die zijn er daarna weer uitgehaald toen hij toch niet goed in de band bleek te passen.

Psychedelische rotzooi

Psychedelische rotzooi

The Rolling Stones haten hun psychedelische periode even hard als hun fans dat doen. Jagger noemde hun album Their Satanic Majesties Request uit 1967 zelf "een hoop rotzooi". Hij voegde daar aan toe dat ze in die periode veel te veel drugs gebruikten en te veel tijd om handen hadden.

Een gitaar als teddybeer

Een gitaar als teddybeer

Er wordt over rockers vaak verteld dat die goed spelen omdat ze met hun gitaar slapen. Wat natuurlijk een legende is. Alhoewel... Geluidsman Andy Johns vertelde dat hij Keith Richards toch eens slapend met zijn gitaar aantrof tijdens de opnames van Goat's Head Soup in 1973.

Bassist-bibliothecaris Wyman

Bassist-bibliothecaris Wyman

De oorspronkelijke bassist Bill Wyman zei ooit dat hij het gevoel had voorbestemd te zijn voor een job als bibliothecaris. Hij vervulde een beetje die rol bij The Rolling Stones door alles wat gerelateerd was aan de band te catalogiseren. Inclusief het aantal vrouwen waar hij het bed mee deelde op tournee en dat zouden er meer dan duizend geweest zijn.

The Stones hadden het niet op kappers

The Stones hadden het niet op kappers

In de jaren '60 waren de lange haren van de bandleden behoorlijk controversieel. Tijdens de feestdagen van 1963 plaatste de band een advertentie in de kranten met de boodschap: "Fijne feestdagen aan alle hongerige kappers en hun families." Grappige jongens toch.

The Rolling Kali

The Rolling Kali

Het beroemde logo van The Rolling Stones met de uitstekende tong zou geïnspireerd zijn op de Indische hindoegodin Kali, ook wel bekend als "de vernietiger". Alhoewel Jagger's eigen tong en lippen er zeker ook iets mee te maken hadden.

Keith Richards, de roddelaar

Keith Richards, de roddelaar

Er werd lang geloofd dat Keith Richards een volledige bloedtransfusie was ondergaan om hem van zijn heroïneverslaving af te helpen. In 2010 bekende hij in een interview op CBW News dat hij de roddel eigenlijk zelf was begonnen.

Top