Current language: nl

Top 10 van de meest depri songs

Bij een depri gevoel passen trieste liedjes. Of het nu gaat om de woorden, de sfeer of de melodie, we luisteren er vaak naar wanneer we ons slecht voelen.

Sia: Breathe me

Sia: Breathe me © DFree

Bij een depri gevoel passen trieste liedjes. Of het nu gaat om de woorden, de sfeer of de melodie, we luisteren er vaak naar wanneer we ons slecht voelen. Bovenaan deze lijst staat Sia met haar song "Breathe me" die niet toevallig de soundtrack is van de serie "Six Feet Under". Het lied vertelt over angst en hoe die ons in haar macht kan houden, een onderwerp dat de Australische zangeres wel vaker aansnijdt.

Eric Clapton: Tears In Heaven

Eric Clapton: Tears In Heaven © Randy Miramontez

Eric Clapton putte inspiratie voor zijn mooiste lied "Tears in Heaven" uit de meest dramatische gebeurtenis in zijn leven. Zijn zoon Conor is op vierjarige leeftijd overleden toen hij uit het raam viel van de 53ste verdiepeing van een New Yorks appartement. De zanger kwam nooit over dit vreselijke verlies heen.

Adele: Hello

Adele: Hello © Featureflash Photo Agency

Deze single was de grote comeback van Adele nadat ze was bevallen, maar het is ook een van haar mooiste songs. "Hello" gaat over de nooit gevoerde gesprekken die we graag gehad hadden met onze exen, zowel ex-lieven als ex-vrienden.

Amy Winehouse: Back to Black

Amy Winehouse: Back to Black © Featureflash Photo Agency

De betreurde Amy Winehouse liet ons heel wat mooie muziek na. Waaronder "Back to Black" dat mistroostig vertelt over de relatie met haar ex-man Blake Fielder-Civil. Voordat ze getrouwd was met deze zware jongen heeft Amy Winehouse hem met een ander moeten delen.

Lianne La Havas: Gone

Lianne La Havas: Gone © Featureflash Photo Agency

Enkele jaren geleden maakte een andere Britse zangeres met een even ongelooflijke stem haar debuut in de muziekwereld. Lianne La Havas heeft nu al meer dan één uitzonderlijk nummer op haar conto staan. "Gone" kijkt terug op een pijnlijke romance die de zangeres beleefde. Met deze song kon Lianne La Havas haar ex eindelijk achter zich laten.

The National: I Need My Girl

The National: I Need My Girl © Christian Bertrand

Getormenteerde ziel Matt Beringer van The National schrijft prachtige nummers.Op het laatste album van de Amerikaanse groep voegde de zanger "I Need My Girl" toe. Een nummer met een — voor een keer — eenvoudige en duidelijke tekst waarin Matt dat moment van gemis bezingt.

Sufjan Stevens: Death With Dignity

Sufjan Stevens: Death With Dignity © Christian Bertrand

Sufjan Stevens staat niet bekend om zijn vrolijke songs. Zijn laatste album "Carrie & Lowell" werkte ongelooflijk inspirerend, zo dicht kwam het bij het leven van de zanger zelf. Met het nummer "Death with Dignity" vergeeft Sufjan Stevens zijn moeder, enkele dagen na haar dood.

Massive Attack: Live With Me

Massive Attack: Live With Me © Christian Bertrand

De triphop groep heeft wel enkele liefdesliedjes in hun repertoire. "Live With Me" is er een van. De smekende tekst wordt overeind gehouden door de soulstem van Terry Callier. Ook het beeld van de clip waarin een jonge vrouw zich helemaal alleen in haar appartement verliest in alcohol gaat door merg en been.

Dirty Dancing: She's Like The Wind

Dirty Dancing: She's Like The Wind © YouTube

Er komt geen sleet op de cultfilm Dirty Dancing. Zeker niet sinds de dood van Patrick Swayze. Hij zong het smartelijke "She's like the Wind" onder begeleiding van klaaglijke saxofoonklanken, een lied dat op een hartverscheurend moment in de film te horen is.

U2: With or Without You

U2: With or Without You © Jaguar PS

Bono's band zal dit symbolische nummer altijd blijven spelen."With or Without You" gaat over onmogelijke liefdes. De tekst van dit lied is voor velen onder jullie erg herkenbaar. Het trage ritme en de geleidelijke crescendo maakten van dit nummer een van de bekendste U2 hits.

PJ Harvey: The River

PJ Harvey: The River © Rene Oonk

Ook PJ Harvey kan ons tot tranen beroeren. Vooral met deze song uit het album "Is This Desire?", dat verscheen in 1998. De melancholische pianomelodie en de weemoedige stem van deze rockgodin maken van "The River" een schitterend deprimerend lied.

Top
t