×
×

Starters : où trouver des services de coaching en Belgique ?

Publié le 08/03/2018 dans Start

Starters : où trouver des services de coaching en Belgique ?

Vous rêvez de devenir indépendant, mais vous vous posez toutes sortes de questions et vous hésitez ? Sachez que les organismes prêts à aider les entrepreneurs débutants ne manquent pas. Un aperçu du coaching en Belgique.

Je eigen onderneming uit de grond stampen, hoe kleinschalig ook, vraagt voorbereiding en tijd. Gelukkig kan je terugvallen op een uitgebreid aanbod aan coaching en begeleiding, waar je maar beter gretig gebruik van maakt.

Unizo en UCM

Bij middenstandsfederatie Unizo en haar Franstalige tegenhanger UCM ben je als beginnend ondernemer aan het goede adres. Ze helpen je jouw businessidee stap voor stap te ontwikkelen tot een opstartklaar bedrijf. Met brochures vol nuttige weetjes, een online stappenplan, infosessies, persoonlijke begeleiding, ... Ook kunnen ze je alles vertellen over financiële en andere steunmaatregelen voor starters.

Agentschap Innoveren en Ondernemen

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen is het aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor ondernemers. In samenwerking met tal van partners begeleidt het agentschap KMO’s doorheen hun (pre)start- en groeiproces. Ook in omgevingsfactoren wordt geïnvesteerd. Denk aan de ontwikkeling van bedrijventerreinen en bedrijfshuisvesting.

Startup Weekend

Startup Weekend is een van de bekendste en meest laagdrempelige coaching-initiatieven. Over de hele wereld – geregeld ook in Brussel – worden meerdaagse events georganiseerd die we elke starter warm aanbevelen. Een Startup Weekend is de ideale manier om in sneltempo te worden klaargestoomd voor het ondernemerschap. Zo leer je er een businessplan opstellen en kan je je plan voorleggen aan een gespecialiseerd panel van topondernemers. Hou dus zeker de kalender van Startup Weekend in de gaten.

Co.Station

Je bent op zoek naar een plek om te netwerken en bij te leren? Dan kan je terecht in de hypermoderne hub Co.Station. De organisatie wil het ondernemerschap in België stimuleren, onder andere met haar drietalige Virtuology Academy. Ook starters coaching behoort tot het aanbod.

Een overzicht van Vlaamse coworking spaces vind je in dit gratis e-book van Xerius.
Voor coworkingspaces in Wallonië kan je op de website van CoWallonie terecht.

Business Angels

Business Angels Netwerk Vlaanderen brengt beginnende ondernemers in contact met privé-investeerders: de zogenaamde Business Angels. Zeer interessant voor wie op zoek is naar starterskapitaal, maar je kan bij hen ook steeds aankloppen voor coaching en advies.

Benieuwd hoe je een Angel kan verleiden om geld en kennis te investeren in jouw startup? Business Angel Cédrick Donck legt het je uit. Of evalueer je eigen business plan gratis op www.pimentomap.com.

Crowdfunding

Steeds meer beginnende bedrijven nemen hun toevlucht tot Kickstarter en andere platformen voor crowdfunding. Niet alleen kan je op deze manier de nodige centen binnenrijven, het is ook een razend interessante leerschool voor iedere starter. Wie een campagne lanceert op Kickstarter, doet bijna spelenderwijs allerlei kennis op over het ondernemerschap.

Proximus Business

  

Rubriques

 

Contact

Nos Bizz Experts se tiennent à votre disposition. Choisissez votre mode de contact.

  • Appelez un Bizz Expert au 0800 33 500Lu – sam : 08 :00 – 22 :00

  • Chattez via notre site avec un Bizz Expert

    Chattez via notre site avec un Bizz Expertindisponible pour le moment

Contact
Besoin d'aide?

Besoin d'aide?

Un conseiller se tient à votre disposition