Dit is het beste festivaleten en –drinken, om mee te nemen

Gepubliceerd op 04/07/2018 in Music

Dit is het beste festivaleten en –drinken, om mee te nemen

In plaats van een simpel dagticketje heb jij een combiticket mét access voor de camping. Hell yeah! Maar natuurlijk moet er ook gebunkerd worden, en dan liefst met eigen eten en drinken van thuis. Kwestie van centen te besparen. Maar wat kan er wel en niet mee tijdens die hopelijk zomerse dagen? Kwestie van niet tijdens de beste optredens op een Dixi te liggen afzien? We have the answers!

Om te beginnen: focus vooral op het ontbijt en de lunch, plus wat snacks. Het avondmaal neem je gewoon op de wei, aangezien je dan van de ene epic artist naar de andere gaat kijken. En de camping dan te ver weg is.

Schrijf effe op wat je allemaal gaat meepakken. Een plan voor elke dag voorkomt dat je zaken vergeet. Daarbij kan je voor de eerste festivaldag nog wel zaken meepakken die makkelijker bederven.

Ontbijt: meer dan sandwiches met choco

Want geef toe, da’s boring as hell. Punt is om te gaan voor droog eten. Pak zeker geen charcuterie of eitjes mee, want dat bederft supersnel op de camping. Enkele topideetjes:

 • Muesli! Iets dat niet snel bederft en meteen een pak power in je lege tank steekt. Je kan er ook wat fruit bijdoen en combineren met een beetje melk.
 • Een alternatief is havermoutpap. Koken met wat melk of water en voilà.
 • Toastjes met choco of confituur. Beter dan een brood meesleuren, ook al omdat dat sneller beschimmelt en beenhard wordt. Tip: rooster ze op de bbq!

Lunch: eenpansgerechten for the win

Makkelijk klaar te maken stuff dus, op één vuurtje. Enkele voorbeeldjes:

 • Noodles: dé klassieker om op te overleven. Het enige dat je nodig hebt, is wat gekookt water.
 • Frankfurters of Weense worsten: blijft op en top in de warmte en kan je bijvoorbeeld met een broodje combineren.
 • Soep in brik: nog zoiets dat niet bederft en makkelijk te fixen valt. Opwarmen en klaar!
 • Pasta en snelkookrijst: zaken die goed vullen, zodat je de middag goed doorkomt. Combineer met een sausje dat niet gekoeld moet worden, dus zonder vlees in.
 • Wat je ook kan doen, is op voorhand thuis een quiche of pastasalade in elkaar boksen. De eerste festivaldag blijft dat in een goeie koelbox nog prima.

Snacks tussendoor: simpel en healthy

Wat je wel beter vermijdt, is fruit dat snel rijpt. Want door de warmte op de camping gaat dat nog eens sneller. Perziken en nectarines zijn dus eigenlijk een no go. Wat wel een optie is:

 • Qua fruit: appels en bananen. En wat dacht je van zalige dadels of nootjes?
 • Wat ook kan, zijn knabbelgroentes. Een worteltje of kerstomaatjes, bijvoorbeeld. Of een courgette. Blijft allemaal lang goed.
 • Mueslirepen of energy bars zijn een andere manier om snel veel power in je lijf te krijgen.
 • Koekjes zijn natuurlijk ook een optie. Toppers zijn eierkoeken en wat cake. Verpulvert misschien in je rugzak. Maar hey, dat bespaart je het kauwen.
 • Wat je kan doen, is op voorhand bananenbrood maken. Vult ongelooflijk goed!
 • Nog een tip: pak limonadesiroop mee! Het ideale alternatief voor aparte frisdrankflessen en ideaal om je water mee te spicen.

En hoe pak je het mee?

Een grote koelbox is natuurlijk altijd het beste. Een goeie tip: vries vooraf een tweetal grote flessen in en stop ze er vlak voor vertrek in. Koelt supergoed en het duurt wel effe voordat die ontdooid zijn. Steek al het eten ook in vershouddozen of kleine potjes. Klinkt suf, maar kwestie van niks te moeten wegsmijten, omdat het dooiwater eten verpest heeft.

Al is het maar om ’s ochtends een koffie te maken: pak als het mag een klein camping-gasbrandertje mee. Een wegwerp-bbq is ook de max. En nog een tip: bestel online een opvouwbare jerrycan. Yep, dat bestaat dus. Nooit meer constant over en weer lopen voor water!

Wat je beter niet doet, is glazen bokalen of flessen meepakken. Ze pakken het vast toch af aan de ingang. En als het effe kan: vermijd conserven om met een blikopener te lijf te gaan.

Voilà, nu ben je helemaal ready to go om zonder stressen los te gaan op de festivals!


En over de afterparty op de camping moet je ook niet stressen, want met Epic beats heb je oneindig veel mobiele data in de hele EU, voor Spotify

Plus non-stop sharen van alle festivalmomenten, via alle grote social media apps.

Bestel nu jouw Epic beats

By the way: Epic beats is er nu 6 maanden lang voor de prijs van Epic stories. Voor iedereen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Blog topics

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: