6 esport Championships en Leagues, die de moeite zijn

Gepubliceerd op 09/01/2019 in Games

6 esport Championships en Leagues, die de moeite zijn

Ben je ook helemaal zot van gamen? Dan zijn esports vast ook écht iets voor jou. Ook in onze contreien worden deze competities alsmaar populairder. Wereldwijd is het zelfs de op drie na meest bekeken sport. Meer en meer leagues zijn trouwens gewoon via livestreaming te volgen, vanuit je luie zetel. Van League of Legends tot Counter-Strike en FIFA: wij lijsten voor jou onze 6 favoriete toernooien in de esports business op:

 1. The International

  Het is zonder twijfel een van de grootste esport events op deze planeet. En een jaarlijkse afspraak in augustus voor de fans. Alleen al omwille van de astronomische prijzenpot van een dikke 25 miljoen dollar, waarvan zo’n 10 miljoen alleen al voor de winnaar is weggelegd. Daarbij zijn het vooral de spelers van Dota 2 die het geld bijeenleggen. Dit doen ze door het kopen van upgrades in de game, dat van oorsprong een custom map was in Warcraft 3.

  In 2018 ging het Europese OG Dota als underdog met de titel naar huis, in de spannendste finale in het bestaan van de competitie. Slachtoffer van dienst was het bekende PDG.LGD.


 2. League of Legends Worlds Final

  Ook de zowat meest gespeelde game heeft natuurlijk een esports-competitie van formaat. Naast onze eigen ESL Proximus Championship is dat op internationaal niveau natuurlijk de LoL Worlds Final. 24 teams strijden voor de titel én de befaamde Summoner’s Cup van liefst 32 kilogram.

  Wees er maar zeker van dat dit event ook in België onder de gamers leeft. Om je een idee te geven: toen de semi-finals een paar jaar geleden in ons land neerstreken, waren de tickets in een half uur de deur uit.


 3. CWL Championship

  Call of Duty: nog zo’n first-person shooter game dat z’n eigen toernooi dubbel en dik verdient. En ook daarbij wordt het jaar naar jaar grootser aangepakt. Sinds 2016 is de Call of Duty World League Championship uitgegroeid tot een vaste jaarlijkse zomerafspraak voor de esports-fanaten.

  Tijdens het meest recente kampioenschap stond Call of Duty: WWII centraal. Tijdens de vierdaagse apotheose van het seizoen verschenen 32 teams aan de start, die gedeeltelijk voortkwamen uit de CWL Global Pro League en CWL Pro League. De Evil Geniuses konden finaal de beker in de lucht steken en gingen met 600.000 dollar terug huiswaarts.


 4. ESL Pro League

  Ook die andere klassieker onder de first-person shooter games heeft natuurlijk een eigen tournament: Counter-Strike: Global Offensive. Teams uit vijf continenten proberen daarbij via zes aparte groepen in dé apothese te geraken: de finals.

  In beide leagues van 2018 toonde het Deense team Astralis zich de absolute heer en meester. Daarmee wisten ze ook als allereerste een Intel Grand Slam te scoren, door vier Intel of ESL events te winnen binnen een tijdspanne van tien toernooien.


 5. NBA 2K League

  Vrij nieuw maar zeer beloftevol in het esports-wereldje, is dit toernooi. Als basis gebruikt het de hoogst beoordeelde sportgame dat jaarlijks terugkeert met een nieuwe editie. Via twee kwalificatiefases konden zowel individuele spelers als teams in 2018 een gooi doen naar deelname in het allereerste seizoen.

  Knicks Gaming werd de winnaar en kon dus de overige 16 teams achter zich houden. Dit aantal wordt in 2019 trouwens uitgebreid naar 21 teams, die op één Canadese groep na allemaal op en top USA zijn.


 6. Proximus ePro League

  Krijg je van al die buitenlandse toernooien ook goesting om te supporteren voor een esports league van eigen bodem? Dan heb ik goed nieuws, want samen met de Pro League hebben we een officiële Belgische competitie rond FIFA 19 opgezet.

  Via een kwalificatiefase worden per club de beste vier spelers gekozen, waarna tijdens een selectiefase degene wordt gekozen die elke club in het kampioenschap zal vertegenwoordigen. Van de 16 e-spelers gaan er vervolgens 6 door naar de play-offs, die in maart zullen worden gespeeld.


Goesting in non-stop game- (en andere) ervaringen sharen met je vrienden?

Allright! Want met Epic beats heb je eindeloze mobiele data in de hele EU, voor Instagram en alle andere grote social media apps. Plus non-stop muziek streamen onderweg, met o.a. Spotify en Deezer.

Bestel nu jouw Epic beats

By the way: Epic beats is er nu tijdelijk 6 maanden lang voor de prijs van Epic stories. Voor iedereen!

Brian

Naast randomly het internet afschuimen naar coole topics, ga ik ook vastberaden op zoek naar de allernieuwste games en trends van het moment. Natuurlijk deel ik deze dan ook graag met jou 😉

Andere artikels van Brian

Blog topics

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: