Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Eten in Brussel: 9 trendy restaurants die je moet bezoeken

Gepubliceerd op 17/07/2019 in Lifehacks

Eten in Brussel: 9 trendy restaurants die je moet bezoeken

Brussel is een bruisende stad vol cultuur en lekkere restaurants. Of je nu woont, werkt of studeert in onze hoofdstad, je zoekt vast wel eens een trendy adresje om te gaan eten. Wij selecteerden negen restaurants die elk om hun eigen reden een plaats in dit lijstje verdienen.

1. Le Local

De naam van dit restaurant zegt eigenlijk helemaal waar het voor staat: lokale producten. Bijna alles op de kaart is bereid met ingrediënten van eigen bodem. Op die manier is Le Local een duurzaam restaurant waar verspilling tot een minimum wordt beperkt.

Je kunt kiezen uit een vleesmenu, een vismenu en een vegetarisch menu. Maar je mag gerust ook gerechten combineren. Voor 34 euro heb je al een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Allemaal vers en van hier!


2. Les fils à maman

Ook Les fils à maman, Frans voor ‘moederskindje, houdt eraan enkel met verse seizoenproducten te koken. Het vlees, bijvoorbeeld, is volgens de website afkomstig van een slagerij die intussen al drie generaties lang in Brussel bestaat. Hamburgers zijn dan ook een aanrader in deze zaak. Voor 16 euro heb je er al eentje met frietjes en sla.

En voor de echte vleeseters is er een steak van liefst één kilo! Als je die helemaal alleen naar binnen speelt, krijg je een dessert en een drankje van het huis. En euh … deel er dan zeker een foto van met je vrienden. Met Epic stories heb je toch eindeloze data voor de belangrijkste sociale media-apps, zoals Instagram en Facebook.


3. Tich

Wie minder van vlees houdt, kan zeker een bezoekje brengen aan Tich. Niet ver van het koninklijk paleis vind je een leuke zaak met comfortabele stoeltjes waar je een hele dag kunt werken of studeren. Eet daarbij gerust een hapje, want de zaak serveert lekkere toast en soep. En de koelkast zit vol met heerlijke drankjes, groenteschotels en glutenvrije cakes.

Tich bevat ook een winkeltje waar je onder andere kookboeken met lekkere recepten kunt kopen.


4. Bia Mara

Het lijkt een beetje riskant om met een typisch Brits gerecht je volledige kaart te vullen, maar Bia Mara is erin geslaagd om the place to be voor fish & chips in Brussel te worden. Ze gebruiken daarvoor ook verschillende vissoorten om de diversiteit in de oceaan te beschermen, zodat ook de volgende generaties nog van heerlijke visgerechten kunnen genieten.

Geen liefhebber van vis? No worries, want ze serveren ook enkele gerechten met kip, en er is ook een vegetarische optie.


5. NONA

Ook pizzeria’s kunnen met lokale producten werken. Bij NONA, niet ver van de Beurs, gebruiken ze ingrediënten van Belgische boeren. De lijst met pizza’s is niet lang, maar alles is wel vers. En niet duur, want de prijzen variëren van 7 tot 13 euro. De zaak neemt geen reservaties aan, dus je moet een beetje geluk hebben. Al gaat de service wel heel snel, en kan je gerust even op een tafel wachten.

Nog leuk om weten: één van de oprichters is eigenaar van brouwerij De Ranke. Daarom hoef je niet naar de klassieke bieren op de kaart te zoeken. Een lekkere saison met echte hop past gewoon veel beter bij zo’n 100% organische pizza.


6. Restobières

Nu we het toch over onze nationale trots hebben: bij Restobières worden de meeste gerechten met bier bereid. Je vindt er ook echt typisch Brusselse gerechten, zoals bloempanch, kip-kap en stoemp. Maar ook stoofvlees en waterzooi. Zelfs de desserten zijn met heerlijke bieren bereid.

Als je gaat lunchen, heb je tijdens de week al voor 15 euro twee gangen. Maar ook à la carte vallen de prijzen goed mee. En wandel zeker eens rond als je er toch bent, want het restaurant lijkt op een klein Brussels museum.


7. La Petite Production

Deze zaak is een aanrader voor een lekker ontbijt, een brunch of een lunch. La Petite Production is alle dagen van ‘s ochtends open, maar sluit in de namiddag al de deuren. Ook hier staan verse producten centraal. Ze beloven een snelle service en passen zich naar eigen zeggen gemakkelijk aan de wensen van de klanten aan.


8. Knees to Chin

Liefhebbers van loempia’s kunnen bij Knees to Chin hun hart ophalen. De recepten variëren op basis van seizoensgebonden producten, en de kaart belooft een mix van smaken uit Azië en smaken van bij ons. Bovendien zijn de loempia’s lactosevrij en laag in gluten.

Voor 10 euro heb je al twee loempia’s en een side dish. Er zijn overigens drie filialen van de zaak in Brussel, en je kunt er ook gewoon je gerechten op bestelling mee naar huis nemen.


9. Sanzaru

Als je niet kunt kiezen tussen Aziatisch of Latijns-Amerikaans, dan moet je naar Sanzaru. Wist je dat Peru de op twee na grootste Japanse gemeenschap heeft. Een goede eeuw geleden kwamen de beide culturen elkaar tegen, en in de keuken was Nikkei geboren. Typisch Peruviaanse ingrediënten die met Japanse technieken worden bereid.

Deze zaak is zowat de duurste uit deze lijst, dus vooral doen als je wat tijd hebt om van de heerlijke gerechten te genieten.


Laat het smaken! En vergeet zeker geen foto’s van al die food porn te delen, hé! Met Epic Stories heb je eindeloze data voor de belangrijkste sociale media-apps, zoals Instagram of Facebook. En je krijgt 3 GB aan data voor al de rest.

Kies nu jouw Epic stories!

Jozefien

Altijd op zoek naar slimme life hacks om de praktische zaken zo snel mogelijk achter de rug te hebben. Zo blijft er meer tijd over voor vrienden, dansen, reizen, sport en zoveel andere toffe dingen.

Blog topics

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: