Eten in Antwerpen: 5 leuke restaurants om uit te proberen

Gepubliceerd op 27/11/2018 in Lifehacks

Eten in Antwerpen: 5 leuke restaurants om uit te proberen

Heb je je recent genesteld in ’t Stad? Of ergens in de omgeving van Antwerpen? Dan heb je vast al serieus goesting om een avondje te gaan stappen. En wat daar natuurlijk altijd bij hoort, is een lekker stukje eten. Wij selecteerden voor jou de 5 beste adresjes in de stad Antwerpen, met keuze uit verschillende keukens:

 1. Refill

  Laten we beginnen met the best of both worlds: een echt Belgisch eetcafé! Vlakbij de Grote Markt en het Vleeshuis vind je Refill. Uitbater Fred serveert er heerlijke lokale gerechten bij een speciaalbiertje, aan democratische prijzen. Vooral de spareribs zijn een aanrader. Ideaal om effe aan de drukte van de stad te ontsnappen!


 2. Otomat

  Eerder goesting in een lekkere pizza van formaat? Trakteer jezelf en je gezelschap dan op iets beter dan een Take Away. Vlakbij het MAS is Otomat de trendy place to be. Het deeg wordt met speciaal Duvel-gist gemaakt en nadien rijkelijk belegd met traditionele of verrassende toppings (blauwe kaas en peer, anyone?). De omgeving zelf voelt daarbij heel New Yorks en trendy aan.


 3. Manhattn’s Burgers

  Een ander gerecht dat tegenwoordig populair is onder de jongere generaties, is de premium burger. Daarbij wordt het broodje rijkelijk gepimpt met bijzondere toppings. De beste plek in Antwerpen om dit zelf te gaan ontdekken, ligt aan de Groenplaats. Probeer zeker de speciale sausjes bij de double fried frietjes!


 4. Bún

  Wil je eens eerder iets Aziatisch uitproberen? Dan is dit restaurant met Vietnamese streetfood aan de Nationale Bank een aanrader. Van loempia’s en noedels tot typische soep: je vindt het hier allemaal. Daarbij krijgt alles ook een Europese toets, met lokale producten. Wees er wel snel bij om te reserveren, want in deze topzaak is slechts plaats voor zo’n 12 couverts.


 5. Hechi

  Wat je natuurlijk ook kunt doen, is compleet losgaan in een fameus all-you-can-eat-restaurant. Even buiten het centrum van Antwerpen, nabij de Noorderlaan, vind je een plek die je gegarandeerd doet watertanden. Je betaalt er dus niet per gerecht, maar per uur. En daarbij heb je een bijzonder ruime keuze: van teppanyaki en sushi, tot pasta’s plus typisch Belgische gerechten en desserts.


Wil je al je avondjes uit instant met vrienden en familie kunnen sharen?

Allright! Want met Epic beats heb je eindeloze mobiele data in de hele EU, voor Instagram en alle andere grote social media apps. Plus non-stop muziek streamen onderweg, met o.a. Spotify en Apple Music.

Bestel nu jouw Epic beats

By the way: Epic beats is er nu tijdelijk 6 maanden lang voor de prijs van Epic stories. Voor iedereen!

Jozefien

Altijd op zoek naar slimme life hacks om de praktische zaken zo snel mogelijk achter de rug te hebben. Zo blijft er meer tijd over voor vrienden, dansen, reizen, sport en zoveel andere toffe dingen.

Andere artikels van Jozefien

Blog topics