10 tips om zelf je interieur te pimpen, met Pinterest

Gepubliceerd op 25/06/2018 in Lifehacks

10 tips om zelf je interieur te pimpen, met Pinterest

Je gaat voor de allereerste keer alleen- of samenwonen. Of zit op kot. Dan heb je ook vast geen bakken geld klaarliggen om alles groots in te richten. Maar hey, mooie spullen hoeven niet per se duur te zijn. Kwestie van zelf de handen effe uit de mouwen te steken. En het is nog eens origineel ook!

Ik zocht met de oneindige mobiele data voor Pinterest in Epic beats, de tien leukste interieurtips om zelf ineen te steken:

1. Steek oude meubels in een nieuw jasje

In een kringloopwinkel vallen regelmatig gouden zaakjes te doen. Wat eigen verbeelding, de nodige inspiratie op Pinterest en een handige tutorial doet de rest. Ga volle bak voor die retro touch in je living of andere kamer.

2. Wees creatief met paletten…

In heel wat doe-het-zelfzaken vind je ze spotgoedkoop of zelfs zonder een cent te moeten uitgeven. En dat terwijl je er zoveel tofs mee kunt uitsteken: een loungeset voor in de tuin, een tafel of zelfs een bed…

3. …en steek een originele salontafel ineen

Wees eens eerlijk: eentje die zowat iedereen ook in de woonkamer heeft staan is redelijk boring. Op Pinterest staan er tal van andere manieren, zoals deze versie met speciaal steigerhout:

4. Maak zelf unieke geurkaarsen…

Nog zoiets waarmee je eens iets anders dan de rest kan doen. Een topidee is een kaars met citroengras, om die muggen in de zomer buiten te houden. Of pak een andere geur, waarvan je weet dat jij er happy van wordt…

5. …of potten voor je plantjes

Designbloempotten zijn vaak erg overpriced. En dat terwijl je met een doodgewone bloempot en wat metallicspray al een heel eind komt. Ideaal als subtiele eyecatcher in de woonkamer of een andere plek.

6. Ga voor kussens met je eigen touch…

Smijt een T-shirt of hemd dat niet meer past niet zomaar weg. Je kan ze recycleren als leuke nieuwe stof rond tweedehandskussens. Op Pinterest staan er tonnen en tonnen ideeën waarmee je los kan gaan.

7. …en hang je foto’s op een leuke manier op

Veel topmomenten met vrienden en familie om de boel mee te decoreren? Fotokaders kosten alles samen al snel flink wat euro’s. Steek zelf iets in elkaar, met de vele tutorials die je op Pinterest kan vinden.

8. Of eerder iets om juwelen op te hangen?

Een rommel van jewelste, al die sierraden door elkaar in je slaapkamerlade. Een leuk alternatief is ze mooi te etaleren op een muur. Zo zie je meteen wat je allemaal hebt en kan je beter kiezen. Double win!

9. En wat dacht je van een home made kapstok?

Nog zoiets dat onnozel geld kost. En dat terwijl je ze ook zelf in elkaar kan steken. Neem nu dit voorbeeld, met enkel en alleen een vaas en een pakje stokken. Simpel en origineel, weeral.

10. Zelf met een moestuin binnen beginnen = fun!

Wil je zelf kruiden en zelfs wat sla kweken, maar geen plek buiten? Geen paniek, want je kan het ook gewoon in de keuken klaarspelen. Een lading originele bloempotjes en je bent vertrokken.

Yep, da’s wel duidelijk nu: Pinterest is dé app om ideetjes mee op te doen qua decoratie van je nieuwe nest. Maar er is nog meer te vinden, zoals leuke en makkelijke receptjes, vakantietips en veel meer. Check it out!

En over de mobiele data moet je helemaal niet meer stressen. Want met Epic beats heb je eindeloze mobiele data in de hele EU, voor Pinterest en alle andere grote social media apps. Plus non-stop muziek streamen onderweg, met o.a. Spotify en Apple Music.

Bestel nu jouw Epic beats

By the way : Epic beats is er nu tijdelijk 6 maanden lang voor de prijs van Epic stories. Voor iedereen!

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Blog topics

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: